Dining
Ceturtdiena, 13. decembris Lūcija un Veldze

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Dining
“St. Petrus” šefpavārs Dmitrijs Fedosevičs: uz idiotu fona viegli izcelties

“St. Petrus” šefpavārs Dmitrijs Fedosevičs: uz idiotu fona viegli izcelties

Restorāna “St. Petrus” dzīvās virtuves boss Dmitrijs Fedosevičs ir jaunās paaudzes šefpavārs, un šī ir viņa pirmā un vienīgā darba vieta Latvijā. Pavāra izglītību Dmitrijs ieguvis Londonā, turpat arī smēlies pieredzi pie slavenā Gordona Ramzija. Latvijā viņš saredz iespēju attīstīt reģionālo virtuvi, bet uz Londonu jebkurā laikā gatavs doties jūras ķemmīšu dēļ.
Kuri Latvijas restorāni iekļuvuši Baltijas labāko restorānu Top 30 sarakstā?

Kuri Latvijas restorāni iekļuvuši Baltijas labāko restorānu Top 30 sarakstā?

Trešo gadu pēc kārtas ziemeļvalstu restorānu izdevums "White Guide" savā vērtējumā iekļauj arī Baltijas restorānus.
Izveidots reģionālo restorānu TOP 15

Izveidots reģionālo restorānu TOP 15

Laikraksta Dienas Bizness organizētajā balsojumā septembra beigās un oktobra sākumā varēja piedalīties ikviens, sociālajos tīklos nobalsojot par labākajiem reģionu restorāniem. 
Resto-Rātors grupai pievienojies vēl viens restorāns

Resto-Rātors grupai pievienojies vēl viens restorāns

Aizvadītās vasaras beigās restorāns "Tēvocis Vaņa" pievienojies restorānu grupai "Resto-Rātors", tādējādi grupas projektu skaits jau sasniedzis 19.
Suši bārs Milānā par maltīti piedāvā norēķināties ar Instagram ierakstu

Suši bārs Milānā par maltīti piedāvā norēķināties ar Instagram ierakstu

Suši bārs "This is not a sushi bar" Milānā ieviesis jaunu norēķinu metodi, piedāvājot par maltīti samaksāt ar ierakstu savā Instagram profilā.
Vjetnamas garšu vēstniecība Rīgā - Tavs Banh mi

Vjetnamas garšu vēstniecība Rīgā - Tavs Banh mi

Lai gan nosaukumā ietverta tieši vjetnamiešu bagete, “Tavs Banh mi” var nobaudīt arī citus reģiona labumus – absolūts hīts ēstuvē, ko noteikti vērts nogaršot, ir Pho zupa (ar vistu, liellopu, tofu vai garnelēm)
Kādi ēdinātāji būs pieejami topošajā Akropole tirdzniecības centrā?

Kādi ēdinātāji būs pieejami topošajā Akropole tirdzniecības centrā?

Kamēr norit tirdzniecības centra “Akropole” būvniecības darbi, tā pārstāvji jau paziņojuši, ka jaunajā tirdzniecības centrā būs teju 20 kafejnīcu un restorānu.
23 dažādas romantiskas randiņu vietas Rīgā

23 dažādas romantiskas randiņu vietas Rīgā

Romantika mums katram ir sava un, meklējot romantisku vietu vakaram divatā, kritēriji mēdz būtiski atšķirties. Dining.lv piedāvā savu versiju par dažādajām romantikas izpausmēm Rīgas restorānos un kafejnīcās.
Gastronomiskās izpriecas Ziedoņdārza Paviljonā

Gastronomiskās izpriecas Ziedoņdārza Paviljonā

Pēc “Paviljona Ziedoņdārzs” atjaunošanas pilsētā atmodusies ne vien vēsturiska pirmās brīvvalsts ēka, bet sarosījušies arī paši rīdzinieki, kas skaisto pilsētas parku iecienījuši dažādām izklaidēm. Izrādās, ka romantiskā dārza kafejnīca atvērta cauru gadu un tajā regulāri norit dzīvās mūzikas vakari.
Valters Zirdziņš: iztaisnojiet mugurkaulu!

Valters Zirdziņš: iztaisnojiet mugurkaulu!

"Valtera restorāna" saimnieks Valters Zirdziņš ir dzīves rokenrolleris. Tiešs, nelokāms un godīgs. Tāds ir arī viņa restorāns. Šajā aprīlī apritēs pieci gadi kopš viņš no Dikļiem pārcēlās uz Rīgu un kļuva par vienu no trakajiem, kurš atvēris pats savu restorānu.
No šefpavāra par restorātoru. Andris Rūmītis.

No šefpavāra par restorātoru. Andris Rūmītis.

Kad pirms astoņiem gadiem Andris Rūmītis Jelgavā atvēra savu pirmo restorānu, viņam prātā neienāca, ka pēc vairākiem gadiem zem ģimenes restorāna zīmola “Hercogs” darbosies ne viens vien veiksmīgs restorāns. Zīmīgi, ka Jelgavā “Hercoga” vairs nav, toties ir trīs citi, un top arī ceturtais.
Ķīnas garša Skolas ielā - Weidao

Ķīnas garša Skolas ielā - Weidao

Ķīniešu virtuves piekritēji iedalās divās grupās – vieni saka, ka ķīniešu ēstuves Rīgā ir teju uz katra stūra, citi piekasīgi smīkņā, ka Rīgā nemaz nav, kur ēst autentiskus ķīniešu ēdienus.
Foto: Svētdienas vēlbrokastis uz jumta Jūrmalā

Foto: Svētdienas vēlbrokastis uz jumta Jūrmalā

Jomas ielas jumta stāva restorāna "Roof Bar-B-Q & Music" nosaukums sola grila ēdienu priekus muzikālā pavadījumā, un, izrādās, arī svētdienu vēlo brokastu laikā restorānā skan dzīvā mūzika.
Idejas rudenīgam kokteiļu vakaram Rīgā

Idejas rudenīgam kokteiļu vakaram Rīgā

Mūsdienās kokteili var iedzert jebkurā sevi cienošā bārā vai restorānā, taču tādu vietu, kur par kokteiļiem domāts vispirms, nemaz nav daudz. Esam apkopojuši dažādas vietas Rīgā, kur ar vārdu “kokteilis” saprot niansētus, pārdomātus un oriģināli pasniegtus dzērienus.
Saprotams, kvalitatīvs un mūsdienām atbilstošs ēdiens. Equus.

Saprotams, kvalitatīvs un mūsdienām atbilstošs ēdiens. Equus.

Restorāna Equus šefpavārs Sergejs Jaramišjans ir multimākslinieks. Un, ja viņš kaut ko dara, tad tikai ieguldot sirdi, jo citādi sanāk tikai laika izšķiešana. Tieši ar tādu pieeju viņš šī gada pavasarī pārņēma Equus virtuves grožus.
Fotogalerija: Tinto vizuālās pārmaiņas

Fotogalerija: Tinto vizuālās pārmaiņas

Vīna tematikā ieturētajā "Tinto" dzērienu un ēdienu baudīšana kļuvusi vēl patīkamāka, jo restorāns pavisam nesen piedzīvojis vizuālas pārmaiņas.
Slēgts leģendārais Rīgas restorāns Muklājs

Slēgts leģendārais Rīgas restorāns Muklājs

Aizvadītajā svētdienā neatgriezeniski slēgts leģendārais Baznīcas ielas "Muklājs".
Laivu centrs restorāns - upmalas restorāns pilsētā

Laivu centrs restorāns - upmalas restorāns pilsētā

Šī restorāna aktualitāte jau gadiem slēpjas gan ārējā, gan iekšējā pievilcībā. Jahtu centrs un Daugavas krasts ar skaisto ainavu dara savu, līdz ar to nav iespējams izgāzties, ja kāds jāuzaicina uz restorānu.
Urbānais Zoltners starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm

Urbānais Zoltners starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm

Runājot par Tērvetes puses "Zoltneru", nebūtu godīgi cildināt to tikai un vienīgi kā restorānu, jo šī ir daudz vairāk par ierindas vietu, kur iebraukt vienkārši paēst. Patiesībā "Zoltners" ir trīs vienā.
Coffee In maina nosaukumu

Coffee In maina nosaukumu

Kafejnīcu tīkls "Coffee Inn" turpmāk darbosies zem nosaukuma "Caffeine Roasters", informē "Coffee Inn" līdzīpašnieks Nids Ķibers. Zīmola maiņu viņš skaidro ar kafijas tirgus attīstību un vēlmi mainīt uzņēmuma komunikācijas stratēģiju.
Lietuvieši Rīgā atvēruši steiku salonu

Lietuvieši Rīgā atvēruši steiku salonu

Lietuviešu uzņēmēji Rīgā Elizabetes ielā 55 (ieeja no Brīvības) atvēruši pirmo specializēto liellopa steiku veikalu – studiju "Steak Supply".
Beļģu krogs Bon vivant – ne tikai desas un mīdijas

Beļģu krogs Bon vivant – ne tikai desas un mīdijas

"Bon Vivant" ir viens no retajiem Rīgas restorānu ilgdzīvotājiem. Slava šim beļģu krogam, kura atvēršanā roku savulaik pielika arī Beļģijas vēstniecības ļaudis, gājusi pa priekšu, tādēļ bez iepriekšējas rezervācijas piektdienas vakarā var nākties palikt aiz durvīm.
Noskaidroti 2016. gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Noskaidroti 2016. gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši labākos Latvijas restorānus un kāroto "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu aizvadītajā gadā ieguvis restorāns "Vincents". Godpilno otro vietu ieņēmis restorāns "Bibliotēka No1", bet trešajā vietā ierindojies "Restorāns 3".
Eksperti: restorānu viesmīļiem ar valodu zināšanām vien nepietiek

Eksperti: restorānu viesmīļiem ar valodu zināšanām vien nepietiek

Četru gadu laikā, kamēr norisinās "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" saraksta veidošana, Latvijā viesojušies vairāk nekā četrdesmit ārvalstu šefpavāri un cītīgi vērtējuši visdažādāko Latvijas restorānu piedāvājumu. Viņu pieredze bijusi dažāda, taču...
Latvijas šefpavāri: mūsu restorāni virzās pareizajā virzienā

Latvijas šefpavāri: mūsu restorāni virzās pareizajā virzienā

Koncentrēšanās uz garšu bija galvenais ieteikums, ko pēc viesošanās Latvijā uzsvēra ārvalstu šefpavāri, kuri pagājušajā gadā vērtēja "Ekselence 30 labākos restorānus Latvijā". Raudzīsim, cik ļoti restorāni to būs ņēmuši vērā.
Foto: Bakeberry beķerejas gardumi

Foto: Bakeberry beķerejas gardumi

Audēju ielas "Bakeberry" ir īpaša vieta, saldummīļu paradīze, kur diendienā top dažādi gardumi - kūkas, makarūni, pīrāgi, smalkmaizītes un kas tik vēl ne.
Liepupes muižas restorāns Fon Meks

Liepupes muižas restorāns Fon Meks

Liepupes muižas restorāns "Fon Meks" savu nosaukumu ieguvis pateicoties Fon Meku dzimtai, kam muiža savulaik piederējusi. Restorāns atrodas pašā muižas centrā, lielajā zālē un, kā jau varēja gaidīt, tas ir gaišs un elegants
16 garšīgas un atšķirīgas vietas Rīgā, kas atvērtas 2016. gadā

16 garšīgas un atšķirīgas vietas Rīgā, kas atvērtas 2016. gadā

2016. gads restorānu jomā bijis ražens un bagāts ar jauniem atklājumiem. Rīgā atvērti dažādi jauni restorāni, bāri un kafejnīcas un katrs ar kaut ko atšķiras. Arvien vairāk restorānu cenšas atrast un ieņemt savu nišu, un prieks, ka daļai tas arī izdodas.
Home cafe - laba izvēle nost no burzmas

Home cafe - laba izvēle nost no burzmas

Atbilstošāku nosaukumu kā "Home cafe" Skanstes virsotņu restorānam (pāris minūšu gājienā no Arēnas Rīga) grūti iztēloties.
20 restorāni no Latvijas iekļauti prestižajā White Guide restorānu ceļvedī

20 restorāni no Latvijas iekļauti prestižajā White Guide restorānu ceļvedī

Ziemeļvalstu restorānu ceļvedis "White Guide" pirmo reizi savā izdevumā iekļāvis arī Latvijas restorānus. Jaunais ceļveža izdevums tiek izdots 31. oktobrī un tajā iekļauti 325 Skandināvijas un 60 Baltijas valstu restorāni.
Industriāli romantiskais Koya

Industriāli romantiskais Koya

Andrejsalas "Koya" ir mūsdienīgs un ambiciozs restorāns ar skaidri saprotamu vīziju. Savā pastāvēšanas laikā tas pratis uztaustīt stabilu klientūru un sasniedzis katra restorāna mērķi – vietas pie galdiem vakaros, jo īpaši vasarā, jārezervē iepriekš.
Andrejsalas mājas virtuve pie baseina - Naples

Andrejsalas mājas virtuve pie baseina - Naples

"Naples" ir urbāna versija par garšīgu mājas virtuvi pilsētā, vienlaikus dzīvu uzturot arī romantikas klātbūtni. Kopš atvēršanas "Naples" kļuvis tikai labāks un labāks...
Cik maksā maltīte pasaulē lētākajā Michelin divu zvaigžņu restorānā?

Cik maksā maltīte pasaulē lētākajā Michelin divu zvaigžņu restorānā?

"Michelin" ir visvecākais un visprestižākais Eiropas viesnīcu un restorānu ceļvedis, kas tagad iznāk jau vairāk nekā divdesmit valstīs un kas aplaimo restorānus ar pavāru sapni -– Mišelina zvaigznīti.
Foto: Gutenbergs Terase - restorāns uz jumta cauru gadu

Foto: Gutenbergs Terase - restorāns uz jumta cauru gadu

Restorāns "Gutenbergs" neatrodas nedz uz kādas no gājēju ielām, nedz vietā, kur ir plaša ļaužu plūsma, patiesībā, tas pat ir labi paslēpts Doma laukuma nomalē, iepretim Doma baznīcai.
Foto: Brown sugar – dzīves saldā puse un ne tikai

Foto: Brown sugar – dzīves saldā puse un ne tikai

Spriežot pēc nosaukuma, "Brown sugar" varētu vilināt ar kārumiem un tiekšanos pēc dzīves saldās puses. Jā, tā tas arī ir, tomēr "Brown sugar", izrādās, ir ne tikai saldummīļu paradīze
Restorāns Jūrmala - pieprasīts un klasisks

Restorāns Jūrmala - pieprasīts un klasisks

Pirmais iespaids ieejot "Hotel Jūrmala Spa" pirmā stāva restorānā "Jūrmala", - plaši un gaiši. Restorāns ir tiešām ietilpīgs, ar dažādām zonām, pieejama arī ne mazāk plaša vasaras terase Jomas ielas pusē.
Melnie mūki jeb klasika ir dzīva

Melnie mūki jeb klasika ir dzīva

Rīgā nav daudz restorānu, kas durvis tur atvērtas gandrīz divdesmit gadus, un viens no tādiem nedaudzajiem ilgdzīvotājiem ir Vecrīgas "Melnie Mūki" - absolūta Rīgas restorānu klasika, kas ir pieprasīta arī šodien.
Foto: pludmales restorāns ar baseinu - Legend.Beach

Foto: pludmales restorāns ar baseinu - Legend.Beach

Labāku vietu restorānam vasarā, šķiet, grūti iedomāties – "Legend.Beach" atrodas balto smilšu pludmalē, Bulduros starp 4. un 5. līniju. Vieta, protams, ekskluzīva - ar baseinu, zviļņiem, saules sargiem un vasarīgu gaisotni pašā jūras krastā.
Krāsainā Rīgas centra robežvirtuve

Krāsainā Rīgas centra robežvirtuve

Skaidrs, ka meksikāņu virtuve latvietim ir samērā eksotisks jēdziens, lai gan lielākā daļa visticamāk būs dzirdējusi kaut ko par fajitas, buritos vai načos. Tex mex ir ēdienu gatavošanas stils, kas veidojies, saplūstot ASV Teksasas štata un Meksikas ziemeļdaļas kulinārajām tradīcijām
Izklaide uz jumta - Terrace Riga

Izklaide uz jumta - Terrace Riga

Jau savulaik pirms atvēršanas „Terrace Riga” uz „Galleria Riga” jumta sakūla pamatīgu intrigu, solot ietilpīgāko jumta terasi visā Baltijā. Dažu gadu laikā iespaidīgā jumta terase izveidota par vienu no vasaras sezonas izklaides naglām
Ko par vārda barista lietošanu domā kafijas nozares profesionāļi?

Ko par vārda barista lietošanu domā kafijas nozares profesionāļi?

Sabiedrības uzmanību pievērsis Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas lēmums svešvārdu "barista" latviskot kā "kafijas bārmenis" vai "kafijas bārmene". Nozares eksperti un darbinieki publiskajā telpā pauž neizpratni un ironiski piedāvā savas verijas par vārda "barista" aizstāšanu.
Ēdieni. Kokteiļi. Mākonis.

Ēdieni. Kokteiļi. Mākonis.

"Mākonis" savas gaitas vispirms aizsāka Vecrīgā kā dizaina studija un stilīga, pavisam neliela kafijotava. Tagad nelielā kafejnīca izaugusi un pārcēlusies uz citām telpām, turklāt ar citu jaudu.
Skats no malas. Rīgas restorānu aina zviedru Michelin šefpavāra acīm

Skats no malas. Rīgas restorānu aina zviedru Michelin šefpavāra acīm

Zviedru šefpavārs Antons Bjūrs bija viens no Michelin šefpavāriem, kas Latvijā ieradās, lai vērtētu mūsu restorānus. Vairākas dienas pēc kārtas Antonam bija iespēja paviesoties dažādos restorānos, un mēs vēlējāmies noskaidrot, kādi ir viņa kopējie iespaidi par mūsu restorānos piedzīvoto.
Sporta bārs ne tikai sporta faniem

Sporta bārs ne tikai sporta faniem

Ja neskaita īru krogus un bārus, kur šad tad pārraida sporta notikumus, Rīgā nav daudz krogu, kur sports patiešām ir karalis. Un, ja meklējam vietu ar daudzveidīgu sporta pārraižu klāstu, nedārgu dzērienu izvēli un garšīgiem ēdieniem, tad pirmais, kas nāk prātā ir Baronielas "Optibet sporta bārs".
Restorāns Kilimanjaro maina koncepciju un nosaukumu

Restorāns Kilimanjaro maina koncepciju un nosaukumu

Uzreiz pēc iekļūšanas "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015" sarakstā, viens no labākajiem Latvijas restorāniem "Kilimanjaro" nomainījis restorāna koncepciju un turpāk tā nosaukums būs "Forest".
Fotogalerija: Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 apbalvošana

Fotogalerija: Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 apbalvošana

Jau ziņots, ka 13. janvārī Aldara alus muzejā tika paziņoti un apbalvoti "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015", kurus pirmo reizi vērtēja tikai kompetentu šefpavāru žūrija no ārvalstīm.
Noskaidroti aizvadītā gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Noskaidroti aizvadītā gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015" titulu ieguvis restorāns "Vincents", otrajā vietā ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns "Muusu"
Bangert

Bangert's Kuldīgā, kur saplūst viss vietējais

Ar reģionu restorāniem ir tā, ka tie bieži vien netiek līdz galam izprasti – te vietējam ēstmīlim par smalku, te iebraucējam par prastu. Visiem neizdabāsi, arī uz regulāru pieplūdumu visa gada garumā mazpilsētu restorāniem cerēt būtu naivi, tādēļ restorāni cenšas atrast savu nišu
Nesteidzīga būšana La Kannā

Nesteidzīga būšana La Kannā

Tērbatas ielas sākumgals jau labu laiku kā izveidojies par pieblīvētu un diezgan iecienītu kafejnīcu rajonu. Tam, kāds tas ir tagad, liels nopelns ir La Kannai, vienai no pirmajām kafejnīcām, kas uz apkārtējo kaimiņu fona izceļas ar oriģinālu vienkāršību un pilsētniecisku šarmu.
Ainaviskie Siguldas Gadalaiki

Ainaviskie Siguldas Gadalaiki

Gadalaiki restorāna nosaukumā atspoguļo šīs viesnīcas pilno sezonalitātes ciklu, jo SPA vienlīdz aktuāls ir kā ziemā, tā vasarā un apmeklētāji te plūst cauru gadu.
Nauris Hauka: no Vincenta līdz restorānam Pūrē...

Nauris Hauka: no Vincenta līdz restorānam Pūrē...

Pirms desmit gadiem Nauris Hauka kopā ar citiem pretendentiem pieteicās zaļo gurķu atlasē prestižajā restorānā "Vincents". Tā sākas stāsts par šefpavāru Nauri Hauku. Šobrīd Nauris rosās pa gluži svaigo, otro elpu ieguvušo restorānu "Terase" Pūrē.
Pirmais pašapkalpošanās vīna bārs Rīgā!

Pirmais pašapkalpošanās vīna bārs Rīgā!

Ja citējam Paulu Koelju, tad jebkuru vīnu ir vērts pagaršot, dažus vajag tikai iemalkot, bet ir tādi vīni, kuru pudeles nepieciešams izdzert tukšas. Tieši ar tādu domu šovasar Vecrīgā tika atvērts pirmais vīna bārs "Easy wine".
Foto: kā restorāns Riviera uz jaunajām telpām pārcēlās

Foto: kā restorāns Riviera uz jaunajām telpām pārcēlās

30. septembrī ar simbolisku gājienu restorāna "Riviera" komanda no Antonijas ielas 13 pārcēlusies uz jaunajām telpām Dzirnavu ielā 31.
Foto: autentiskais Vecrīgas restorāns Key To Riga

Foto: autentiskais Vecrīgas restorāns Key To Riga

Latviešu virtuves restorāns „Key to Riga” jeb "Rīgas atslēga" radīts ar pamatīgu vērienu – autentisks, ar viduslaikiem pietuvinātu interjeru un latvieša vēderam draudzīgu ēdienu klāstu. 
Austrālijā atklāta latviešu kafejnīca The Latvian Lunchroom

Austrālijā atklāta latviešu kafejnīca The Latvian Lunchroom

Austrālijas pilsētā Adelaidē darbu sākusi latviešu bufete - tirgotava “The Latvian Lunchroom”. 
Foto: kā izskatās ēdiens Michelin restorānā?

Foto: kā izskatās ēdiens Michelin restorānā?

Katru gadu rudenī gastronomijas pasaulē valda nemiera pilna rosība, jo tas ir Mišelina zvaigznīšu dalīšanas laiks. Zvaigznes sadalītas, protams, ir zaudētāji un ieguvēji, taču visus Michelin līmeņa restorānus pasaulē vieno fakts, ka ēdiens tajos ne vien garšo, bet arī izskatās lieliski!
Gastronomisko kontrastu restorāns - 1221

Gastronomisko kontrastu restorāns - 1221

Nelielais Jaunielas trīsstāvu namiņš ar zilo fasādi un govīm šķiet kā radīts restorānam, un tas jau pa gabalu uzrunā ar savu romantisko noskaņu.
Mazpazīstams, bet slavens. Restorāns Renommé

Mazpazīstams, bet slavens. Restorāns Renommé

Lai gan restorāna „Renommé” nosaukums tulkojumā no franču valodas nozīmē „slavens”, līdz „Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014” rezultātu izziņošanai, par šī restorāna esamību zināja vien saujiņa galvaspilsētas gardēžu. Galu galā, tieši diskrētums ir šī restorāna atslēgas vārds
Dzintars Kristovskis: Lauku gardēdis

Dzintars Kristovskis: Lauku gardēdis

Lai gan Valmiermuižas virtuve Valdemāra pasāžā savas durvis vērusi pirms vairāk kā trim gadiem, cilvēkiem joprojām ir liels pārsteigums, dzirdot, ka tur var arī paēst, ne tikai iedzert un nopirkt alu līdzņemšanai. Negribētos pārspīlēt, sakot, ka Valmiermuižas ēdamzālē brīvu galdiņu nav, taču pēdējā gada laikā apmeklētāju skaits ir krietni pieaudzis.
Top 14 vietas Rīgā, kas atvērtas 2014. gadā.

Top 14 vietas Rīgā, kas atvērtas 2014. gadā.

Aizvadītais gads restorānu jomā bijis ražens un bagāts ar daudziem jauniem un interesantiem atklājumiem. Pagājušā gada laikā Rīgā atvērti daudz jauni restorāni, bāri un kafejnīcas un tie visi ir ļoti dažādi
Noskaidroti 2014. gada labākie restorāni Latvijā!

Noskaidroti 2014. gada labākie restorāni Latvijā!

Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”
Foto: greznākais restorāns Rīgā

Foto: greznākais restorāns Rīgā

Diez vai Rīgā izdosies atrast kādu restorānu, kas reizē ir arī valsts nozīmes kultūras piemineklis. Atdzīvinātais restorāns „Benjamiņš” greznajā Benjamiņu namā tāds ir.
Pie uzbeku večiem ēst plovu! Restorāns Uzbegims.

Pie uzbeku večiem ēst plovu! Restorāns Uzbegims.

Uzbekiem viesu uzņemšana ir ielikta šūpulī un, lai pārliecinātos, ka kopā sanākšana pie galda viņiem ir svēta lieta, nav jābrauc uz Taškentu vai Samarkandu. Uzbeku viesmīlību var sajust tepat, vienā no Rīgas uzbeku virtuves restorāniem
Ēdiens bez robežām. Stockpot.

Ēdiens bez robežām. Stockpot.

"Stockpot" ir ārēji pavisam necila vieta, kur pusdienās vai arī savlaicīgās vakariņās darba dienās sarodas gan studenti, gan apkārtnes biroju klerki, kas vēlas izsprukt no vienmuļiem dienas piedāvājumiem un savai ēdienreizei piešaut nedaudz asuma
Kuldīgā trīs jauni restorāni

Kuldīgā trīs jauni restorāni

Kurzemes pērle Kuldīga šo vasaru pavada ar trim jauniem restorāniem – „Bangert’s”, „Goldingen room” un „Jēkaba sēta”.
Francija piesaka cīņu pret pusfabrikātu izmantošanu restorānos

Francija piesaka cīņu pret pusfabrikātu izmantošanu restorānos

Lai cīnītos pret pusfabrikātu izmantošanu restorānu virtuvēs, Francijas valdība ieviesusi speciālu kvalitātes standartu restorāniem, kuri savā virtuvē neizmanto iepriekš fasētu pārtiku.
Izsmalcinātas vakariņas restorānā Renommé ar Drappier šampanieti un Heinrihu Erhardu

Izsmalcinātas vakariņas restorānā Renommé ar Drappier šampanieti un Heinrihu Erhardu

Labas idejas mēdz rasties nejauši un viena tāda, apcerīgi malkojot „Drappier” šamanieti, prātā iešāvās šefpavāram Heinriham Erhardam.
Foto: jaunais Andalūzijas suns interjers

Foto: jaunais Andalūzijas suns interjers

Savulaik Augusta Sukuta pretenciozi nosauktais restorāns jau labu laiku pārvērties demokrātiskā krogā un tāds tas pastāv līdz šai baltai dienai.
Pareiza izmēra porcijas. Pareizs restorāns.

Pareiza izmēra porcijas. Pareizs restorāns.

Jau ziņojām, ka gardēžu iecienītajam Rīgas restorānam „International” pievienojies vēl viens vārda brālis – Jūrmalā, Bulduros.
Uz Centrāltirgu pēc ceptām reņģēm

Uz Centrāltirgu pēc ceptām reņģēm

Mēdz teikt, ka restorānu biznesā svarīgi ir sīkumi, taču „Siļķītes un dillītes” ir apliecinājums pretējam – jo vienkāršāk, jo labāk. Izlietne turpat zālē pie apdriskātas baltu flīžu sienas
10 pasaulē dārgākie restorāni

10 pasaulē dārgākie restorāni

Dārgi restorāni arī pie mums nav nekas jauns, galu galā par izmalcinātu ēdienu un servisu jāmaksā 
Kafijas meistars un dzīvesveids - barista

Kafijas meistars un dzīvesveids - barista

Karstā kaislība espresso un barista –  režisors, scenārists un aktieris vienā personā – tā itāļi raksturo vienu no viņu dzīves pamatiem, proti, visiecienītāko kafiju un tās gatavotāju.
Kas jāņem vērā, ja gaidāma darījumu maltīte restorānā?

Kas jāņem vērā, ja gaidāma darījumu maltīte restorānā?

Tāds pasākums kā lietišķā jeb darījumu maltīte nav nekas jauns un mūsdienīgs; šādas tikšanās visdažādākajos nolūkos, nevis tikai oficiālajās darījumu lietās ir notikušas jau pirms gadu simtiem un pat tūkstošiem
Vai klientam restorānā vienmēr taisnība?

Vai klientam restorānā vienmēr taisnība?

Mijiedarbība patiesībā varētu būt sinonīms vārdam „kompromiss”, it sevišķi, ja tas attiecas uz tādām lietām kā klienta attiecības ar restorānu vai kafejnīcu
Kas ir Fusion virtuve?

Kas ir Fusion virtuve?

Jēdzienu Fusion (tulkojumā no angļu valodas - sajaukums) mūsdienās plaši pielieto gan auto pasaulē, gan mūzikā, gan arī kulinārijā, jo tas apzīmē vairāku stilu, tradīciju un īpašību sajaukumu.
Nenopietni par svarīgo jeb randiņš restorānā

Nenopietni par svarīgo jeb randiņš restorānā

Ikvienam vīrietim, kurš sievietes iekarošanu iecerējis sākt ar romantiskām vakariņām, pirms paredzētās maltītes der iepriekš rezervēt galdiņu un dažas stundas pirms liktenīgās satikšanās pārliecināties, vai rezervācija ir spēkā.
Kas ir furšets?

Kas ir furšets?

Kulinārija, kā zināms, ir tā joma, kurā vesela virkne terminu ir aizgūti no franču valodas, un tāpēc ne velti labas pavārgrāmatas – sākumā vai beigās - piedāvā saviem lasītājiem minivārdnīciņas ar paskaidrojumiem, ko viens vai otrs jēdziens nozīmē
Īsais kurss uzvedībā pie galda

Īsais kurss uzvedībā pie galda

Nonākot mazliet nepierastākā vidē, sastopoties ar jaunām situācijām, bieži vien pārņem apmulsums, ko darīt un kā uzvesties. Ne vienam vien šāds jautājums rodas viesībās vai labā restorānā, kur jāsēžas pie bagātīgi klāta galda
10 lietas, kas raksturo labu restorānu!

10 lietas, kas raksturo labu restorānu!

Daudziem labs restorāns asociējas ar glauni klātiem galdiem, viesmīļiem baltos cimdiņos, kāds vēl gremdējoties atmiņās var pieprasīt šveicaru pie durvīm, taču galvenais restorānā ir ēdiens un viss pārējais tam ir pakārtots
Kad ar pliku paldies nepietiek...

Kad ar pliku paldies nepietiek...

Dzeramnauda sabiedrisko pakalpojumu, it sevišķi sabiedriskās ēdināšanas jomā, nav nekāds jaunā laikmeta izgudrojums, kā gadījies lasīt vienā otrā preses izdevumā, bet gan sensena tradīcija, kas piedzīvojusi dažādus laikus un dažādu attieksmi, sākot no dziļas cieņas un pietātes un beidzot ar nicināšanu un pat aizliegšanu
Michelin – pavāru zvaigžņu stunda

Michelin – pavāru zvaigžņu stunda

Katru gadu rudenī gastronomijas pasaulē sākas nemiera pilna rosība, jo tuvojas brīdis, kura svarīgumu citu jomu prātiem laikam nekādi nesaprast – Mišelina zvaigznīšu dalīšanas laiks. Pavāru aprindās tām piemīt kaut kas absolūti fascinējošs, kā dēļ ir vērts liet sviedrus, bojāt nervus un lielā mērā ziedot veselību, reizēm – pat dzīvību
Vakariņas tumsā?

Vakariņas tumsā?

Pēdējo gadu laikā Eiropā kā sēnes pēc lietus savairojušies tā sauktie tumsas restorāni, kuros apmeklētāji vakariņas var ieturēt pilnīgā tumsā. Vairāki avoti vēsta, ka pirmais šāda veida restorāns tika atvērts Cīrihē 1999. gadā, taču šobrīd šādi restorāni darbojas daudzviet Eiropā un ārpus tās.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Vecgada vakara izklaidējošā progra ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies