Dining
Trešdiena, 14. novembris Fricis un Vikentijs

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Dzirnavu iela 41, Rīga

Tālrunis:

20291653

Darba laiki:

12:00 - 23:00
Piektdiena, sestdiena: 12:00 - 00:00
Svētdiena: 12:00 - 22:00


JaunumsNorēķini ar kartēmWiFi

Zivju lete

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Par jaunu gluži Dzirnavu ielas “Zivju leti” dēvēt nevar, jo restorāns pirms vairāk kā gada jau darbojās otrā ielas galā. Šo drīzāk būtu jāuztver kā loģisku turpinājumu, tikai plašākās telpās.

Ja jāraksturo lakoniski, tad “Zivju lete” ir stilīgs pilsētas restorāns. “Lete” nosaukumā kādu var samulsināt, radot iespaidu, ka zivis jāizvēlas no letes, tomēr nebūt tā nav, jo viesmīļi apkalpo pie galdiņiem. Interjers, piesaistot vietējos amatniekus un māksliniekus, radīts pašu spēkiem, un tas izdevies patiešām gaumīgs - ar jūtamu vintage noskaņu un minimālismu mēbelēs. Mēbeļu meistars, starp citu, ir Verners Kalacis, kurš mēbeles darinājis ne vienam vien Rīgas restorānam.

Kā jau to varēja gaidīt, parādi ēdienkartē diriģē jūras velšu bestselleri, saglabāti arī pieprasītākie ēdieni no iepriekšējā restorāna. Izvēle kopumā pašpietiekama – vairāku veidu tartari (arī ar langustīnu un melnajiem ikriem), mīdijas dažādās mērcēs, zivju zupas, fish & chips, omāra sendvičs, austeres, Niçoise salāti, grilēts astoņkājis, surf & turf (steiks ar garnelēm) un kas tik vēl ne. Bez importa lomiem ir arī šis tas no vietējā kolorīta – nēģi želejā, reņģes, ķilavmaizītes un marinēta siļķe.

Skaidrs, ka omāri un astoņkāji nebūt nav no lētajiem priekiem, tomēr cenas “Zivju letē” saglabātas saprāta robežās, un, ja labi grib, paēst var arī par 10 - 15 €. Ja būsiet divatā, pudele atvēsināta baltvīna un jūras velšu sautējums diviem (23 €) būs tieši laikā! Un, jā – viņiem ir arī deserti.

Lai arī jūras delikateses pašas par sevi paģēr smalku apiešanos, šī nebūt nav vieta, uz kuru doties ar pretenzijām uz augsto kulināriju. Tā vietā labāk noskaņoties uz demokrātiskām garšu izpriecām mūsdienīgā pilsētas gaisotnē. Personāls - rosīgs un laipns, gaisā jūtama jauniem restorāniem tipiskā enerģija un vēlme kļūt labākiem ar katru dienu. Īsāk sakot, vieta ar potenciālu.
 


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Saule 03.07.2018
Šī tagad ir mana top zivju vieta Rīgā. Viss patika un garšoja.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Blu Lab Academy šefpavārs Alfio Vi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies