Dining
Ceturtdiena, 13. decembris Lūcija un Veldze

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Miesnieku iela 8, Rīga

Tālrunis:

29529200

Darba laiki:

12:00 - 23:00

Piektdien: 12:00 – 24:00

Sestdien: 12:00 – 24:00

Norēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Valtera restorāns

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Slavenās frāzes "neviens latvietim neatņems cūkgaļu" autors šefpavārs Valters Zirdziņš savā Vecrīgas restorānā pauž pārliecību, ka galdā jāceļ viss, kas pašu mājās pieejams un izaudzēts. Apsveicama pārliecība, kas izrādījusies tik lipīga, ka galdiņu vakariņām restorānā ieteicams rezervēt iepriekš.


Plašākai auditorijai Valters pazīstams kā viens no trim "Mūsdienu Latvijas garšas" pirmās sezonas finālistiem, citam viņa vārds vēl joprojām saistās ar Dikļu pili, vēl kādam Valters uzjundī patīkamas atmiņas no iepriekšējo vasaru pop-up restorāniem.

Pirmais iespaids par restorānu - sirsnīgs un mājīgs, katrā telpas kvadrātmetrā var sajust, ka restorāns tā saimniekam ir sirdslieta. Interjers, tāpat kā viss pārējais, ir pašu lolots un radīts ar dabīgu un vienkāršu pieeju lietām - ja sienā ir laika robs, tad tas ir efekts, nevis defekts. Atmosfērai restorānā jāveidojas paši no sevis un, jo mazāk mākslīgas iejaukšanās, jo labāk.


Valtera restorāns sevi pozicionē kā Latvijas produktu restorānu un tāds tas arī ir. Tas nav stāsts par tradicionālo Latvijas virtuvi ar zirņiem un cūkas cepešiem, bet gan par sezonāliem Latvijas zemes un ūdens produktiem, kurus šefs galdā ceļ pa savai modei. Kā viņš pats reiz teicis - pietiek cept tunčus un garneles! Tik tiešām, ēdienkartē neatradīsiet ne garneles, ne tunci, patiesībā, te nav itin nekā no tā, ko ierasts lasīt restorānu ēdienkartēs. Pat, ja arī Valters gatavo kādus cittautu ēdienus, tie pietuvināti Latvijas garšai un top no vietējiem produktiem, vienalga - burgers vai krēms brilē.


Ēdienkarte Valtera restorānā ir izteikti sezonāla un ir tikpat mainīga kā pati daba. Ja ārā ir sēņu laiks vai sākusies medību sezona, tad skaidrs, ka galdā jāceļ viss, ko daba dod. Valtera ēdieni ir godīgi un oriģināli, viņš lieliski prot uzsvērt produktu patieso būtību, tieši tāpēc viņš izvairās no dažādiem garšvielu maisījumiem.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Guna 27.02.2018
Manā uztverē TOP5 labākais restorāns LV. Nav pārspīlēts un ēdiens vienmēr izcils.
Anna 21.08.2017
Lieliska virtuve un serviss gandrīz teicami!
Pārdaugava 07.04.2017
Visu cieņu par nostāju, koncepciju un gatavošanas prasmi, bet man kaut kā pietrūkst restorāna sajūtas. It kā viss forši un labi, bet nav 100% sajūtas, ka esi restorānā. Īsti pat nezinu, kas pie vainas - interjers vai telpas sadalījums? Bet, ja par ēdienu un apkalpošanu - tad tur viss kārtībā.
Evita ar ģimeni 05.05.2015
Iesaku, jo mūsu ģimenei ļoti patika. Gan attieksme, gan ēdiens, gan viss pārējais. Tiešām patīkama pieredze, daudz tādu Rīgas restorānos nav bijis.
Klienti 27.10.2014
Lieliska vieta, kur aizvest ārzemju ciemiņus. Patīk, ka pavārs turpat acu priekšā rosās! Garšīgi ēdieni un smuki trauki. Iesim vēl. Paldies!
Inga 23.10.2014
Vēlreiz pārliecinājos - apsveicama pārliecība Valteram, galvenais noturēt.
Zuze 04.06.2014
Šis man patīk! Tāds īsts un naturāls restorāniņs ar feinu terasīti un garšīgiem ēdieniem.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Vecgada vakara izklaidējošā progra ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies