Romantiski un praktiski noskaņotos gardēžus, iespējams, jau sasniegusi vēsts, ka savulaik iecienītā Ķīpsalas restorāna Ostas skati vietā atvērts jauns restorāns Osta. Tas ir sākotnējo Ostas skatu saimnieku ģimenes jaunais projekts. Viena lieta gan palikusi nemainīga - tas ir nepārspējamais skats, kas paveras aiz restorāna plašajiem logiem.
Ostas ēdienkarti var raksturot kā atgriešanos pie saknēm pie īsta, nesamākslota ēdiena un tīrām garšām. Ēdienu piedāvājums ir kodolīgs un rūpīgi pārdomāts, lai iekārdinātu gan pamatīgi izsalkušos, gan garšas piedzīvojumu medniekus. Kā jau Ostā pienākas, īpaša uzmanība veltīta zivju ēdieniem, un lielais vairums pamatēdienu top uz grila oglēm.
Pamatēdienu izvēles pamatā ir grilēti gaļas un zivju ēdieni no labi zināmiem produktiem. Zivju sadaļā sams, zandarts, bute, tuncis un citi labumi, jo īpaši šefs iesaka nogaršot Ostas zivju zupu (9.50 ). Tikpat vienkārša un saprotama pieeja arī gaļas ēdieniem - steiki, vistas krūtiņa, cūkgaļas karbonāde. Ēdienus var papildināt ar dažādām mērcēm un piedevām pēc savas gaumes un pārliecības. Īpašs stāsts ir par Ostas mērcēm tās ir šefpavāra kaislība un jebkura no padsmit mērcēm ir ar savu rokrakstu.
Skaidra lieta, ka nejauši Ostā neviens neieklīst, tādēļ svarīgs ir katrs sīkums, lai viesošanās būtu ērta un izdevusies. Iemeslu būt gandarītiem šeit netrūkst, - ērta piekļūšana, lielisks ēdiens un nevainojams skats caur logiem. Un visam pa virsu unikāla džinu un toniku kolekcija, kas kokteiļu smalkumus šaipus upei paceļ jaunā līmenī.
KOMENTĀRI
Lūdzu autorizējies.