Muižas klātbūtne restorānam uzlikusi pasmagu nastu, jo tik elegantā vidē nekas nedrīkst noiet greizi, un restorāna šefpavāre Aija Gabrāne to labi apzinās. Ēdienkarte ir kompakta, lai visus ēdienus bez izņēmuma varētu nodrošināt maksimāli svaigus. Vienalga, ko ēdīsiet - zupu, otro vai desertu, viss būs svaigs un tikko pagatavots.
Mālpils muižas viesmīļi rada priekšstatu, ka arī pilnā zālē neviens netiks piemirsts un neuzkrītoša uzmanība katram galdiņam ir garantēta. Arī šefpavāre ik pa laikam parādās zālē, lai personīgi pārliecinātos par viesu labsajūtu.
Tīģergarneļu uzkoda ar spinātiem, meloni, cieto sieru un smiltsērkšķu marmelādi apliecina šefpavāres vēlmi eksotiku savienot ar vietējiem labumiem un rezultātā viņai izdevies krāšņs izpildījums ar bagātīgu, svaigu un sievišķīgu garšu buķeti.
Pavisam drīz jau mūsu acu priekšā ir ļoti skaisti pasniegti pamatēdieni un nevar nenovērtēt šefpavāres ieguldīto darbu. Gan ar Mālpils (kuru gan vēl) sieru un spinātiem pildīta forele, gan truša šķiņķīši ir kompozicionāli un saturiski pārdomāti, ar patiesu un nesamocītu garšu paleti.
Lai gan maltīte jau galā, šefpavāre savu uznācienu turpina ar svaigu rabarberu sorbertu komplektā. Vienīgā nožēla dodoties prom, bija, ka neieradāmies kurkstošiem vēderiem un deserti tā arī palika nenogaršoti. Tos tad nākamreiz.