Dining
Piektdiena, 16. novembris Banga un Glorija

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī

Adrese:

Brīvības iela 21, Ogre

Tālrunis:

63470700

Darba laiki:

12:00 - 22:00

Piektdien, sestdien: 12:00 - 23:00

Pirmdien: slēgts

Padomāts par bērniemNorēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

M. Pūre beķereja & restorāns

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
"M. Pūres" stāsts aizsākās jau pirms pieciem gadiem, kad saimnieki Māris Bulats un Iveta Zāģere no Rīgas pārcēlās uz Ogri un ēkā, kurā pirms kara darbojās maizes ceptuve un konditoreja "M. Pūre" un izveidoja beķereju ar tādu pašu nosaukumu – "M. Pūre beķereja".

Māris un Iveta paši remontēja, iekārtoja, cepa un radīja. Abu ieguldīto darbu gan beķerejā, gan restorānā var just ik uz soļa. Interjers vecmāmiņas viesistabas stilā ar senlaiku mēbelēm, aksesuāriem un, galvenais, pareizo tā laika noskaņu. Sēžot restorānā neviļus aizdomājies par laiku un tā vērtību, līdz viesmīle atgriež realitātē ar glāzi atvēsināta rīslinga un gatava izklāstīt pavāra ēdienu piedāvājumu.

Šefpavārs Raitis Šleicers, izceļojies pa pasauli, pēc tam kādu laiku strādājis Bibliotēka No. 1 restorānā, tagad pārcēlies uz Ogri, lai diriģētu parādi "M. Pūre restorāna" virtuvē. Laba pavāra nolīgšana jebkuram restorānam jau ir sasniegums, daudz grūtāk ir viņu noturēt, un to var izdarīt tikai ļaujot izpausties pavāra talantam. Raitis savā virtuvē ir karalis, un var radoši darboties pēc sirds patikas. Viesi to jūt un novērtē. Viņa ēdieni ir šķietami vienkārši, bet ar raksturu un, galvenais, sezonāli.

Ēdienkarte nav plaša, toties pārdomāta – tajā ir viss nepieciešamais, lai katrs sevī varētu sajust jaunatklājēja garu. Vasarai (lai kāda tā nebūtu) piestāv viegli un sezonāli ēdieni un to arī jaunā vasaras ēdienkarte piedāvā. Akcents uz dažādām uzkodām ar izvēles iespējām visām gaumēm un garastāvokļiem – no mīdijām, austerēm un pīļu aknu fuagrā līdz Soiras sieru izlasei vai Hereford liellopa tartaram. Ja esat kompānijā, noderēs kāda no uzkodu platēm (divām personām – 7.00 €; četrām – 12.00 €).

Ja garšo zivis, jājautā viesmīlei pēc dienas loma, gaļēdājiem plašākas pamatēdienu iespējas – trusis, pīle, jērs. Lai arī jebkurš no šiem ēdieniem spēj līdz mielēm iekārdināt, tomēr jēra ribiņām iespēju savas garšu kārpiņas uzlūgt uz deju došu nākamreiz, jo ne pārāk lielais izsalkums šoreiz mani ved pie vasarīgākas izvēles - svaigajiem salātiem ar putotu kazas sieru, sāls kažokā ceptu bieti, mango, laima mērci, redīsiem, zaļajām pupiņām un grauzdētām sēklām (6.00 / 9.00 €). Salāti ir svaigi un krāsaini – patiešām spilgts vasaras ēdiens, kas vienlīdz labi noder gan kā prelūdija vairāku kārtu maltītei, gan kā ātrs risinājums viegla izsalkuma likvidēšanai.

Visbeidzot, jebkuras maltītes kulminācija – deserts ar nosaukumu "zemeņu tekstūras" (5.00 €). Šāds deserts zemeņu laikā ir ideāls maltītes nobeigums un spējīgs saldināt jebkuru mūsu nozaudētās vasaras pēcpusdienu. Izteikti sezonāls un gards kārums no zemenēm dažādās tekstūrās – svaigas, žāvētas un putotas zemenes kopā ar zemeņu saldējumu un tumšās šokolādes drumstalām veido burvīgi sabalansētu garšu buķeti. Ar vai bez desertvīna, bet šis, ticiet man, ies pie dūšas arī vīriešiem.

Viens mīnuss gan "M. Pūre restorānā" ir - ja uz Ogri plānojat doties ar auto, tad ziniet, ka "M. Pūre restorāna" vīnu politika ir tik demokrātiska, ka atpakaļceļam var nākties meklēt citas alternatīvas. Spriediet paši – glāze Dr. Loosen vācu rīslinga no Mozeles (2015) maksā 3.00 € (Rīgā vismaz 5 € un uz augšu), bet glāze 2012. gada Bordo no Chateau Tauzinat L’Hermitage (Grand Cru) maksā 7.00 € (pudele 30.00 €). Salīdzinājumam – Rīgas restorānos pudele šī vīna maksā 50 € un vairāk. Īsāk sakot, "M. Pūre restorāna" vīna cenu standarti ir soli priekšā daudziem Rīgas restorāniem, jo vīnus restorānā jādzer, nevis plauktā jātur. Vīnus restorānam atlasījuši vīna pazinēji Uldis Grigalis un Jānis Gailis (arī ogrēnietis, starp citu), un rezultātā lielākā daļa vīnu maksā teju vai uz nekaunīgu pusi lētāk kā smalkajos Rīgas restorānos.

Rezumē? Piedzīvotais "M. Pūre restorānā" kā kulaks uz acs apliecina, ka arī ārpus Rīgas kvalitatīviem restorāniem ir nākotne, jo talantam vienmēr ir sekotāji, un tie, kas nogaršojuši Raita ēdienus, visi kā viens sola atgriezties. Mēs arī!
 


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
no Rīgas 23.10.2017
Līdz gourmet līmenim vēl ir kur tiekties, bet priekš reģiona tīri tā neko. Vīni un cenas absolūti demokrātiski, apkalpošana ar kļūdiņām, bet var paciest. Ēdienos var just iedvesmu un normālas kvalitātes produktus. Kad būšu tajā pusē, iegriezīšos vēlreiz, lai novērtētu pārmaiņas (uz labo pusi, cerams).
Gatis & co 02.10.2017
Man šis bija pārsteigums. Ļoti laba kvalitāte par saprātīgu cenu. Ēdieni maksā tikpat, cik vidējas kvalitātes Rīgas restorānos, taču kvalitāte Pūres restorānā ir nesalīdzināmi labāka. Arī dzērieniem labas cenas. Apkalpošana nedaudz provinciāla, bet šajā vietā nepiestāv piekasīties, tādēļ uz to pievērām acis :)
Aija 13.07.2017
Bijām aizbraukuši. Var piekrist te rakstītajam, tiešām cilvēki tur ar sirdi un dvēseli strādā. Ēdieni saprotami un ļoti garšīgi, cenas Rīgas līmenī, varbūt pat nedaudz zemāk. Vīnus nenobaudījām, jo bija jāstūrē atpakaļ.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Revolūcija burgeru industrijā Latvijā – RAV Burger

Revolūcija burgeru industrijā Latvijā – RAV Burger

17. novembrī Resto-Rātors restorān ...
hot Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Blu Lab Academy šefpavārs Alfio Vi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies