Pirmdiena, 19. augusts Melānija un Imanta

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW

Adrese:

Kr. Valdemāra iela 25

Tālrunis:

27338866

Darba laiki:

13:00 - 23:00
Sestdien: 12:00 - 23:00
Svētdien: 12:00 - 22:00

JaunumsNorēķini ar kartēmWiFi

Ikos Olivia

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Kopš Valdemāra un Dzirnavu ielu krustojumā atvērts restorāns “Ikos Olivia”, daudzi, braucot garām, noteikti aizdomājušies, ka labprāt tajā ielūkotos no iekšpuses. Spriežot pēc nosaukuma, varētu šķist, ka tas ir grieķu virtuves pārstāvis, tomēr tā vis gluži nav, jo restorāna kulinārais virziens ir daudz plašāks un stiepjas no ziemeļiem līdz dienvidiem.

Ienākot restorānā, viesus uzreiz laipni sveicina viesmīle un palīdz tikt pie labākā galdiņa, radot iespaidu, ka restorāns te darbojas jau gadiem. Visas personāla darbības ir pārliecinošas un precīzas, kopumā patiešām ļoti atsaucīgi un profesionāli. Restorāna zāle ir mājīga, tā iekārtota tā, lai viesi jūtas ērti un viens otram netraucē. Ne pārāk formāls, tajā pat laikā pietiekami elegants interjers, kas lieliski uztur “dzīve ir skaista” atmosfēru. Šis ir no tiem gadījumiem, kad restorānā jau ar pirmajiem mirkļiem var sajust ieguldīto darbu.

“Ikos Olivia” virtuvē saimnieko šefpavārs Aleksandrs Kardašs. Gardēžu aprindās viņa vārds komentārus neprasa – pavadījis vairākus gadus Michelin raudzes restorānos Norvēģijā, Singapūrā, Spānijā un citur, tagad viņš pievienojies “Ikos Olivia”, lai gatavotu no svaigiem pašmāju, dienvidu un ziemeļu produktiem. Viņa ēdienu koncepciju īsumā varētu raksturot kā tiltu starp ziemeļiem un dienvidiem, bet, ja nopietni, tad šefpavārs ēdienos ielicis labāko no savas pieredzes, kas gūta dažādās pasaules malās. Un, pat, ja ēdienkartē var atrast klasiskus ēdienus, šefs katram no tiem piešķīris savu unikālu rokrakstu (piemēram, klasisko vitello tonnato teļa gaļas uzkodu ar tunča mērci viņš pasniedz ar marinētiem āboliem, ceptu banānu aioli un fermentētiem riekstiem).

Šī ir vieta, kur vienlīdz labi jūtas gan gaļēdāji, gan jūras velšu cienītāji. Ēdienkartē viscaur jūt rūpīgu pieeju produktu atlasē, un nav šaubu, ka šajā ziņā virtuvē ir visaugstākie standarti. Ja garšo gan gaļa, gan zivis, jūs sagaida pamatīga dilemma, jo - kā gan lai izvēlas starp sulīgu rib eye steiku, Vidusjūras akmeņpleksti vai Barenca mencu? Lai kāda būtu izvēle – gaļa un jūras veltes “Ikos Olivia” ir absolūti droša izvēle, jo Aleksandrs ir liels grila meistars, turklāt viņam esot karaliskas attiecības ar krabjiem (viņa gatavoto krabju risoto slavējusi Norvēģijas karaliene).


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies