Reizē ar jaunas pavāru komandas izveidi, Equus ieguvis jaunu identitāti, kas, kā viņi paši cer, mainīs priekšstatu par viesnīcu restorāniem. Sergejs ir pārliecināts, ka mini izmēra porcijām restorānos vairs nav vietas, un viesiem jādod tas, ko viņi vēlas. Tāda arī ir jaunā Equus pieeja saprotams, kvalitatīvs, mūsdienām atbilstošs ēdiens.
Nozīmīga loma ēdienkartē ir grila ēdieniem un tā dēvētajai starptautiskajai klasikai, kam burtiski caur rindām ārā laužas šefa jaunrades augļi. Viņš vēlas pārsteigt, un viņam tas izdodas.
Saldu un sāļu garšu kombinācijas ēdienos nav nekas jauns, un pēdējos gados arī mūsu restorānos arvien biežāk var nobaudīt pavāru eksperimentu un iedvesmas augļus. Bet Sergeja astoņkāja salāti pārspēja jebkādas fantāzijas. Astoņkāji salātos viņš pamanījies ne tikai papildināt, bet harmonizēt ar grilētu arbūzu, salātlapām, aitas sieru, fenheļa krējumu un persiku - nektarīnu mērci. Grūti aprakstāmi, taču ļoti garšīgi salāti, kas pateicoties sastāvdaļu harmonijai ne vien katra par sevi ir unikāla, bet veido saskanīgu simfoniju. Ideāli piemērots ēdiens maltītes sākumam viegls, uzbudinošs un ar izteiktu raksturu.
Equus ēdienkarte kopumā atstāj ļoti radošu iespaidu tāds kā modernas klasikas sānsolis ar autorvirtuvi. Ja patīk klasika, uz priekšu, bet mūs vairāk uzrunāja šefpavāra un viņa komandas radošums, tādēļ ļāvāmies sevi pārsteigt. Arbūza salāti ar savu iesildīšanas uznācienu mūs jau pārsteidza, tālāk kārta akmeņplekstei un Hanger steikam. Kas tas tāds, jūs vaicāsiet? Arī mums radās šāds jautājums, jo par Hanger steiku līdz šim nebija dzirdēts.
Izrādās, ka, pateicoties gaļas šķiedrainajai struktūrai, miesnieki Hanger steiku uzskata par vienu no vislabākajiem, un savulaik britu gaļas pārdevēji to pat nosaukuši par miesnieka steiku, jo nevēlējās to pārdot un labprāt paturēja sev. Hanger gaļa ir izteikti mīksta un maiga, un prasa prasmīgu apiešanos.
Tunča biezenis ir pietiekami neitrāls, lai varētu iznest otrā plāna lomu, un, lai tuncis neapvainojas, bet galvenais šoreiz ir steiks. Gan krāsu, gan struktūru kontrastus uz šķīvja papildina zaļie spināti, jaunie burkāni un violeto kartupeļu biezenis. Rezumē Hanger steiks, ja vien to pareizi pagatavo, kūst mutē, un pēc šī gribas domāt, ka mūsu restorānos tam ir liels potenciāls. Lielisks, radošs ēdiens, kas noteikti paliks garšu atmiņā.
Apstiprinājās mūsu priekšnojauta, ka reizē ar nākamo ēdienu, viesmīlis atnesīs arī kādu atklāsmi, - sacīts, darīts un izrādās, ka akmeņplekste ļoti labi garšo kopā ar gailenēm. Un, tam visam pāri viegla citrusu noskaņa ar kaperiem. Tomēr visspilgtāko iespaidu atstāj mērce, jeb precīzāk intensīvs, bagātīgs tās pašas akmeņplekstes buljons. Ļoti garšīgs vienojošais elements, bez kura ēdienam būtu pilnīgi citas nokrāsas.
Secinājums. Ja piederat pie tiem, kuri uz restorānu dodas ar pārsteidziet mani nostāju, tad Equus jums ir visas iespējas saņemt cerēto un pat vairāk.
Restorāns ir ļoti plašs un telpas tajā var piemeklēt atbilstoši noskaņojumam, turklāt ne uz brīdi nepamet sajūta, ka piestrādāts pie katra sīkuma. Dažādu stilu sajaukums un harmonija starp cieņu pret pagātni un skatu nākotnē ir galvenie motīvi, kas raksturo Equus, bet šefpavāra Sergeja Jaramišjana ēdieni runā paši par sevi, un jebkurš no viņa ēdieniem sagādās pārsteidzošus garšu mirkļus.
KOMENTĀRI
Lūdzu autorizējies.