Dining
Piektdiena, 16. novembris Banga un Glorija

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Vaļņu iela 19, Rīga

Tālrunis:

67130988

Darba laiki:

12:00 - 23:00

Norēķini ar kartēmDzīvā mūzikaTerase vasarāWiFi

El Gaucho

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Pirmajā mirklī vārdu salikums Argentinian Steakhouse šķiet ja ne daudzsološs, tad intriģējošs jau noteikti. Gaļēdāji un visi, kuriem ir kaut mazākā sajēga par Argentīnas lomu pasaules steiku kartē, saprot, ka tas ir tāds kā kvalitātes standarts. Ja var ticēt uzziņu mātei vikipēdijai, Argentīna ir viena no pasaulē vadošajām liellopa gaļas eksportētājvalstīm, savukārt argentīnieši tik ļoti mīl ēst liellopa gaļu, ka vairāk par viņiem pasaulē to ēd tikai Urugvajā.

"El Gaucho" ir starptautisks restorānu zīmols ar restorāniem Vjetnamā, Taizemē, Izraēlā, Krievijā, Čehijā, Slovākijā un tagad arī Latvijā. Jaunais Vecrīgas restorāns atrodas Vaļņu ielā – vietā, kur to grūti nepamanīt un vasaras terase redzama jau pa gabalu. Restorāna interjers atstāj klasisku mūsdienu restorāna iespaidu – ērti izvietoti galdi, plaši logi ar skatu uz gājēju plūsmu, modernas mēbeles un mājīgs iekārtojums. "El Gaucho" ir pilsētas restorāns, kas piemērots gan ikdienai, gan svinīgām ēdienreizēm.

"El Gaucho" ēdienkartē argentīniešu nosaukumi mijas ar starptautisko klasiku un bez steikiem piedāvājumā ir arī zivis (lasis, āte), pastas, salāti, jērs, vista un, protams, liellopa burgers. Neatņemama argentīniešu maltītes sastāvdaļa jeb, precīzāk sakot tās ievads ir empanadas - tie ir nelieli pīrādziņi, kas pildīti ar dažādām piedevām. "El Gaucho" versijā empanadas var nogaršot ar sēnēm, vistu vai liellopa gaļu un klāt tiem tiek pasniegta svaigā čimičuri garšaugu mērce. Patiesībā, čimičuri ir tik universāla mērce, ka Argentīnā to ēd teju ar jebko, no salātiem līdz steikiem. Ļoti gardi!

Nenoniecinot citus ēdienus, "El gaucho" vispirms asociējas ar steikiem, jo visos šī starptautiskā tīkla restorānos pasaulē pasniedz tikai kvalitatīvus, ekoloģiski audzētus Argentīnas (ne tikai) Angus šķirnes steikus, kam raksturīga izteikta gaŗša un patīkami mīksta struktūra. Liellopa gaļa tiek vairāk kā mēnesi briedināta, lai pagatavojot tā būtu mīksta un sulīga.

Jūs jautāsiet - kādēļ iet uz steiku restorānu, ja liellopa gaļu var dabūt jebkurā restorānā? Bet, ar steika iekļaušanu ēdienkartē vien nepietiek - gaļa rūpīgi jāatlasa, jānobriedina un beigu galā tā jāprot pienācīgi pagatavot, un šajā ziņā restorāni mēdz grēkot. Vai nu gaļa nekvalitatīva, vai pavārs nošāvis greizi. Laba steika noslēpums ir visiem zināms un gaužām vienkāršs – kvalitatīva gaļa, kas vienkārši jāprot pagatavot. Un, jo labāka gaļa, jo mazāk ar to jāstrādā, tādēļ "El Gaucho" šefpavārs savā virtuvē izmanto tikai augstas kvalitātes liellopa gaļu.

Ja steiks šķiet cits par citu labāks, jāpaļaujas uz viesmīļu ieteikumiem, un ticiet, viņi pratīs ieteikt piemērotāko. Steiki pieejami dažādos izmēros no 200 gramiem līdz pat puskilogramam un vairāk. Cenas atbilstošas – no 22 € par 250 g piena teļa līdz 53 € par puskilogramu rib eye porcijas. Visiem steikiem piedevas un mērces pēc izvēles iekļautas cenā.

Īstie steiku cienītāji spēs novērtēt nobriedinātos marmora Angus šķirnes steikus, arī ar Rib eye (250 g – 28 €) izvēli neaizšausiet garām, jo tas ir sulīgs un trekns, ar izteiktu liellopa garšu. Vēl viena būtiska nianse, visus steikus "El Gaucho" pasniedz īpašos metāla traukos uz oglēm, kas ļauj gaļu uzturēt čurkstoši sulīgu. Klāt vēl pudeli Argentīnas vīna, un - la vida es bella*!


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Ivars Francis 17.08.2018
Dārgi. Un, ja es būtu īpašnieks, es censtos tur atrasties neuzkrītoši.
Elvīra 03.07.2018
Nosvinējām šajā restorānā savu kāzu jubileju, Personāls pretimnākošs un laipns, palīdzēja izvēlēties gaļas gabalus un ieteica vīnu. Cenas, protams, nav kā lido, uz diviem iztērējām gandrīz simts eiro. Bieži tādas vietas neapmeklēsi, bet šad un tad var jau sevi palutināt.
Zirnis 19.03.2018
Steiks pat ļoti ok. Pie apkalpošanas tik jāpiestrādā.
S. 21.12.2017
Gaļa laba, vienīgi apkalpoja diezgan ilgi.
Gints 07.08.2017
Nav lēti, bet gaļa tur ir laba. Mans Rib eye bija baigi labs. Terasē puse bija tūristi, kas bišķin kaitina. Vietējie laikam nepavelk.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Blu Lab Academy šefpavārs Alfio Vi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies