Dining
Svētdiena, 16. decembris Alvīne

Brīvdienu brokastis

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte
Virtuālā tūre

Adrese:

Bīriņu Pils, Bīriņi, Limbažu novads

Tālrunis:

64024033

Darba laiki:

14:00 - 21:00
Sestdien: 13:00 - 21:00
Svētdien: 13:00 - 21:00

    • Foursquare

    • Nerijus D, 01.11.2016
      AMAZING place, staff is friendly and very welcoming. The park is huge and perfect for a walk, a jog or a horseback ride. Great restaurant and comfortable rooms! Would come again.
    • vetalik, 05.01.2013
      Gardener hous is cool! Visit it.
Norēķini ar kartēmDzīvā mūzikaTerase vasarā

Bīriņu pils restorāns

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Aptuveni astoņus kilometrus nost no Rīgas - Valmieras šosejas pakalna galā slejas Bīriņu pils un no ceļa tā nemaz nav saredzama. Pils ēka, kuru pirms vairāk kā 150 gadiem uzcēlis Augusts fon Pistolkorss, pati par sevi ir romantiska un, kā jau pils, ar manāmu noslēpumainības noskaņu.

Norāde uz restorānu pils spārnā skaidri pasaka priekšā, kur jādodas. Puspagraba telpas ir majīgas un drēgnā rudens pievakarē patīkami sildošas. Pils restorāns autmātiski nozīmē romantisku noskaņu apdvests restorāns, ne velti galdiņus pārsvarā aizņēmuši pārīši. Fakts, ka restorāns atrodas pilī tam uzkrauj smagu nastu, jo, galu galā pils ir aristokrātu pasaule, kurā itin visam jābūt pēc visaugstākajiem standartiem un restorāns nedrīkst būt izņēmums.

Puspagraba ķieģeļu velvju zālē viesus aptekalē kā aristokrātus un arī mūs sagaida glīti saposta un laipna viesmīle. Pēc glāzes Cabernet Sauvignon mūs sagaida pirmsvakariņu prelūdija ar komplimentu no šefa. Tas ir ēdamkarotē pasniegts melnās šokolādes gabaliņš ar mascarpones musu, ķirbju biezeni un kaltētu cidoniju.

Šefpavāra drosmīgās un pārdomātās garšas interpretācijas neatpaliek no gavaspilsētas smalkēšanas etaloniem. Savienojot šķietami nesaderīgus produktus, pavārs spējis aranžēt ko nebijušu un to droši var saukt par moderno gastronomiju. Protams, pie nosacījuma, ka virtuvē ir tikai svaigi un dabīgi produkti. Bīriņu pils restorānā šī pārliecība ir ikdiena, nevis pieprasījuma diktēta nepieciešamība.

No pirmēdieniem jāizceļ bumbieru - spinātu salāti ar grilētu tītara fileju un grilētas tīģergarneles. Salāti ir sulīgi, pārkaisīti ar mandeļu skaidiņām, bet sinepju, medus un balzamiko mērce izceļ katru no sastāvdaļām. Apceptas tīģergarneles pavārs piedāvā ēst ar tumīgu un viegli skābenu melnās šokolādes mērci. Vēl viens nepierasts piedāvājums, kuram vērts ļauties. Šokolādes mērce gan ir atsevišķā traukā un, ja gribi, garneles vari ēst arī bez mērces.

Arī pamatēdienos puse no veiksmes slēpjas mērcēs. Ar timiānu marinēta cūkgaļa ir dabīga un bez liekām garšvielām, gaļai klāt pieslieti apceptu kartupeļu torņi un vīna - plūmju mērce, kas, atkal jāatzīst, izceļ kopējo garšas saskaņu.

Visbeidzot pašgatavotais Bīriņu saldējums, par kuru jau bija dzirdētas slavējošas atsauksmes. Saldējumu trio pasniedz katru savā traukā un tas ir patīkami tumīgs, garšo pat labāk kā cerēts.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Vecgada vakara izklaidējošā progra ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies