Otrdiena, 28. janvāris Spodris un Kārlis

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Vjetnamas virtuve Vecrīgā


Jaunais Vecrīgas “Bep Viet” ir stāsts par vjetnamieti Vincentu un viņa ģimeni. Viņi Rīgā nonākuši jau ar skaidru mērķi – atvērt autentisku vjetnamiešu kafejnīcu.

“Bep Viet” tulkojumā nozīmē “vjetnamiešu virtuve”, un tāda arī ir šīs vietas būtība - vienkārša kafejnīca ar akcentu uz saturu, nevis formu. Saimnieks Vincents pats lielākoties ir uz vietas un pieskata teju katru porciju, kas tiek iznesta no virtuves, viņš arī labprāt sasveicinās ar viesiem un aprunājas.

Absolūta Vjetnamas kulinārijas vizītkarte visā pasaulē ir pho zupa, un versiju tai noteikti ir vairāk kā vjetnamiešu Rīgā. Bet, ja nopietni, tad neviena vjetnamiešu ēstuve nav iedomājama bez šīs zupas. Tās pamatā ir ilgi vārīts buljons, ko papildina ar nūdelēm, svaigiem garšaugiem un gaļu. “Bep viet” savu pho katrs var sakombinēt pats, atliek izvēlēties nūdeles (rīsu, olu) un gaļu (liellops, vista vai abi). Zupa ir ļoti aromātiska un garšām bagāta, tā silda un atsvaidzina vienlaicīgi. Porcija ir pietiekami liela un vidusmēra ēdājam zupa var izrādīties kā pamatēdiens.


“Bep viet” ēdienkarte patiesībā ir daudz plašāka par pašu kafejnīcu. Izvēle vairāk kā pietiekama, pagaidām piedāvājumā ir klasiski vjetnamiešu gaļas un veģetārie ēdieni, bet saimnieks drīzumā sola arī jūras veltes. Grūti spriest, vai vjetnamieši maz būtu tikuši pie sava slavenā bahn mi, ja kolonizatori savulaik nebūtu ieveduši bageti, bet viens ir skaidrs - klasisko franču maizi viņi pamanījušies pasniegt tik labi, ka visa pasaule turpina par to jūsmot. “Bep viet” versijā bahn mi pieejamas ar trīs veidu gaļām, svaigiem salātiem un zaļumiem (5.00 €), un, ja klāt vēl pievieno pavisam nedaudz aromātiskās vjetnamiešu zivju mērces, ēdiens iegūst izteiktu garšu buķeti. Starp citu, visiem ēdieniem Vincents klāt pasniedz dažādas pašu gatavotas mērces, jo bez tām ēšana Vjetnamā nemaz neesot iedomājama.

“Bep viet” pastāvīgie viesi jau pamanījušies piešauties pie īpašā kafejnīcas piedāvājuma – vispirms izvēlies gaļu (5.00 €), tad piemeklē tīkamāko pagatavošanas veidu (ar dažādām mērcēm, saceptu ar dārzeņiem, rīsiem vai nūdelēm jeb vienkārši ar sāli un pipariem) un, ja par īsu, piekombinē klāt vēl papildus piedevas. Tas viss izmaksās ap 7-10 €, bet jāņem vērā, ka pamatēdienu porcijas ar ekstra piedevām var izrādīties diezgan liels izaicinājums.



Restorāns Bep Viet

Miesnieku iela 14, Rīga

Tel. 25679097

Darba laiks: 10:00 - 22:00

Sestdien, svētdien: 11:00 - 21:00

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Sanita 04.01.2020
Ēdiens bija garšīgs, tikko svaigi gatavots, tomēr cenas likās augstas, jo par restorānu šo ēstuvi īsti uzskatīt nevarētu. Iekārtojums un pasniegšanas veids vairāk atbilst bistro, bet cena par “wokam” pielīdzināmu ēdienu bija 12-13Eur. Mums arī gadījās tā, ka viens pāris vienlaicīgi saņēma gan pirmo gan otro ēdienu, kamēr otrs pāris gaidīja uz visu. Ēdienu garšas dēļ ieteiktu.
Edijs Ozoliņš 30.12.2019
Forša mājas virtuve, mums garšoja gan springrolli, gan pho zupa.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies