Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
ZUPA VAI SALĀTI: 4.00
Divi ēdieni: 7.50
Trīs ēdieni: 8.50
Pusdienu komplektu cenā ietilpst arī dzēriens
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Šodien pusdienās 12:00 - 16:00:
Šodien pusdienās:
Šķelto zirņu zupa ar dūmotu cūkgaļu
3.50
3.50
Pasta Fussili ar cukini, puravu, tomātiem un plūmju mērci
5.50
Divi ēdieni: 7.00
(zupa / salāti / deserts un pamatēdiens)
Trīs ēdieni: 8.50
(zupa / salāti, pamatēdiens, deserts)
Komplekta cenā iekļauts arī ūdens (gāzēts vai negāzēts) vai sula (svaigi spiesta burkānu sula vai citas parastās sulas)
Biznesa pusdienas darba dienās: 12:00 - 16:00
Šodien pusdienās:
Skābu kāpostu zupa ar cūkas stilbiņu
Vistas gaļas salāti ar marinētiem šampinjoniem un Čedaras sieru
Kakla karbonādes šašliks ar Aidaho kartupeļiem un tzatziki mērci
Pusdienu komplekti:
Dienas piedāvājums darba dienās no 12:00 līdz 15:30
Pirmais ēdiens: 4.00
Brusketas ar rikotas sieru un Indijas riekstiem
Uzkoda, zupa vai deserts un pamatēdiens (divi ēdieni): 9.00
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
3 ēdieni: 8.00
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 16:00:
Uzkoda/zupa: 3.00
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:00 līdz 15:00
Šodien pusdienās:
Zupas: 3.50
Šodien pusdienās 12:00 - 16:30:
3.00
Divi ēdieni pēc izvēles: 5.00
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 16:00:
Zupa: 1.50
Seleriju - bekona krēmzupa
Salāti: 2.50
Auksti kūpināta laša salāti svaigu gurķu - spinātu krēmu, karamelizētām dzērvenēm, grauzdētu maizi, riekstiem, grilētiem ķirštomātiem un citrusu - ķiploku mērci
Pamatēdiens: 3.20
Šodien pusdienās no 11:30 - 17:00:
Cenā iekļauts: uzkoda / zupa / deserts un pamatēdiens,
kā arī mājas dzērveņu morss (pēc izvēles - arī karstais) / minerālūdens un maize ar sviestu
Papildus pēc izvēles:
Mežpils alus (300 ml): 0.90
Kafija vai svaigi spiesta burkānu sula tikai: 0.80
Cenā iekļauts arī dzēriens
Ieeja no 18 gadu vecuma.
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Zupa: 1.00
Šodien pusdienās:
Uzkodas: 4.50
Šodien pusdienās:
Tītara gaļas buljons ar dārzeņiem, spinātu klimpām
3.50
Lapu dārzeņu salāti ar tunci, rīsu nūdelēm un citrusu - sinepju mērci
Piedāvājumā iekļauts ūdens
Svaigi cepta maize: 0.50
Īpašais pusdienu piedāvājums šonedēļ 12:00 - 15:00:
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Šodien pusdienās:
Pikantā kokospiena zupa ar vistu un sakņu dārzeņiem
Par dienas desertu jautājiet viesmīļiem
Šodien pusdienās:
Zupa: 1.70
Cenā iekļauta zupa vai salāti un pamatēdiens ar piedevām
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:45 līdz 15:00
Šodien piedāvājumā:
Otrais ēdiens, zupa vai deserts, kā arī morss, ūdens, kefīrs vai svaiga bērzu sula
Cenā iekļautas arī piedevas, piedevu salāti un maizes šķēle.
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
Priekšēdiens: 4.60
Lapu salāti pasniegti ar panētu reņģes fileju, mini kartupeļiem un pērļu sīpoliņiem
Pamatēdiens: 6.20
Pasta spageti, pasniegta ar vistas gaļu un bekonu saldajā krējuma mērcē
Deserts: 3.90
Citrusa siera kūka, pasniegta ar ogu mērci
Pusdienu komplekts: 9.60
Cenā ietilpst priekšēdiens, siltais ēdiens, svaigi cepta maize un karafe ūdens
Pusdienas pieejamas arī līdznešanai siltumizturīgos traukos
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
UZKODA: 3.50
Tomātu karpačo ar kazas sieru, svaigu baziliku un balzama etiķa glazūru
SALĀTI: 3.50
Nicas salāti ar tunci un Benedikta olu
ZUPA: 3.50
Siera krēmzupa ar tītaru un sēņu salātiem
SILTIE OTRIE ĒDIENI: 5.50
Cepta zandarta fileja, pasniegta ar ziedkāpostu biezeni un Biska mērci
PUSDIENU KOMPLEKTS: 10.00
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 16:00
Uzkodas: 5.00
Uzkoda, pamatēdiens un deserts: 15.00
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Pusdienu piedāvājums darba dienās: 12:00 - 16:00
3.40
4.90
Pusdienu komplekts: 7.80
Cenā iekļauti: zupa, uzkoda, pamatēdiens un deserts
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:30 līdz 15:30
Šodien piedāvājumā:
Zupa vai deserts, salāti, pamatēdiens, dzēriens: 3.90
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:45 līdz 15:00
Šodien piedāvājumā:
Liellopu gaļas un kartupeļu sacepums
Burito ar sieru, pupiņām, tomātiem un puraviem
Biešu zupa ar piparmētrām
Dārzeņu zupa ar mencu
Vienkārši soļanka
Ķiršu un jāņogu zupa ar putukrējumu
Pusdienu piedāvājums: 4.90
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 15:00:
Šodien piedāvājumā:
Brokoļu zupa
Mango-avokado salāti
Tori wok
Burkānu mafins
2 ēdieni pēc izvēles: 8.99
3 ēdieni pēc izvēles: 9.99
4 ēdieni pēc izvēles: 10.99
Piedāvājuma cenā iekļauta kafija (melna vai ar pienu), tēja (zaļā vai melnā) vai negāzēts ūdens
Šodien pusdienās 12:00 - 15:00:
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 3.35
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.90
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 4.65
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 5.30
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Liellopa aknu plācenīši: 2.45
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šonedēļ pusdienās:
Piedāvājuma cena: 13.00
Cenā ietilpst pirmais ēdiens, pamatēdiens, kafija vai tēja un ūdens
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 15:00
Šonedēļ pusdienu piedāvājumā:
SALĀTI: 4.00
3 ēdieni: 8.90
Komplekta cenā ietilpt ūdens un svaigi cepta maize
Pusdienas darba dienās no 11:00 līdz 15:00
Šonedēļ pusdienās:
SALĀTI: 4.00
Zupa vai salāti + pamatēdiens + deserts: 8.90
Komplekta cenā: ekoloģiskais pašmāju dzēriens un svaigi cepta maize
Šokolāde ir viens no tiem
produktiem, kas līdzīgi vīnam nemitīgi atrodas uzmanības degpunktā, jo regulāri
tiek publicēti vairāk vai mazāk pozitīvi pētījumu rezultāti par ietekmi uz
veselību, izskatu, noskaņojumu utt. Taču vēl nekad iepriekš nav veltīts tik
daudz uzmanības tieši kakao daudzumam šokolādē.
Ja agrāk bija iespējams izvēlēties, lielos vilcienos ņemot, pilnpiena, riekstu
vai tumšo šokolādi, tad tagad piedāvājums ir tik plašs, ka reizēm nevar
saprast, ko likt iepirkumu groziņā un ko atstāt veikala plauktā.
Pēdējā laikā piedāvājuma daudzveidības ziņā izceļas rūgtā šokolāde ar augstu
kakao saturu. Tā dēvētajās pusrūgtajās un rūgtajās šokolādēs jābūt vismaz 50%
kakao, taču šokolādes gardēžiem pieci procenti turp vai šurp nozīmē milzīgu
atšķirību. Patiešām ja ļoti koncentrēti izgaršo dažādas šokolādes šķirnes,
tad atšķirību sajūt pat vienkāršs šokolādes ēdājs, par profesionāli nemaz
nerunājot. Vēl jo interesantākas izjūtas rodas, ka šokolādi bauda kopā ar
atbilstošu sarkanvīnu.
Šokolādes garšu gluži tāpat kā kafijas, tējas vai vīna garšu ietekmē kakao
pupiņu augšanas vieta, klimats, augsnes īpatnības, šķirnes un apstrādāšanas
metodes. Visizcilākās kakao pupiņas, no kā ražo izsmalcinātu šokolādi, nāk no
Karību jūras reģioniem, bet visvairāk pupiņu plaša patēriņa šokolādei audzē
Centrālajā Āfrikā un Brazīlijā. Jo vairāk kakao šokolāde satur, jo vairāk
vērtīgu vielu tajā slēpjas un jo labāk tā sader ar vīnu.
Protams, ka ne katrs sarkanvīns automātiski saskan ar šokolādi, un šī
saskaņošanas tēma ir tikpat plaša, daudzveidīga un mūžīga kā vīna un ēdiena
atbilstība. Pēdējos trīs gados daudzi Dienvideiropas un Rietumeiropas vīna
eksperti ir pievērsušies tieši šokolādes pētīšanai un atraduši tajā daudzus
tādus pašus garšas komponentus kā vīnā kopumā šādu kopīgu garšas nianšu ir
gandrīz pieci simti!
Protams, sen zināms, ka ne vienmēr tas, kas ir garšīgs, ir arī tikpat veselīgs.
Taču šķiet, ka šokolāde un sarkanvīns šajā ziņā varētu būt ideālais pāris gan
vienā, gan otrā ziņā. Savulaik, apkopojot trīspadsmit dažādu Eiropā un ASV
veiktu pētījumu rezultātus (pētījumos un eksperimentos bijuši iesaistīti vairāk
nekā 200 000 cilvēku), secināts, ka sarkanvīna cienītājiem ir par 32% mazāks
risks saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām nekā absolūtiem atturībniekiem
(protams, ar nosacījumu, ka vīns tiek dzerts nelielās devās un arī visādi
citādi piekopts veselīgs dzīvesveids).
Sarkanvīnā atrodamas vielas, kas labvēlīgi ietekmē asinsvadus un aizkavē
pārkaļķošanos, un izrādās, ka arī šokolāde satur līdzīgas vielas. Piedevām vēl
Ķelnes universitātes zinātnieki veselā virknē eksperimentu pierādījuši, ka
tumšā šokolāde spēj jūtami pazemināt asinsspiedienu.
Šī pētījuma ietekmē vairākas kompānijas patlaban mēģina radīt speciālas
tabletes, kurās būtu sakoncentrētas visas veselīgās vielas, kas atrodamas
šokolādē. Tomēr skeptiķi jau pamanījušies šo ieceri nokritizēt, jo galu galā,
kāpēc jāēd tabletes, ja tikpat labi var baudīt tīru šokolādi un labvēlīgo
iespaidu vēl pastiprināt ar glāzi vīna.
Daži ieteikumi vīna un
šokolādes saskaņošanai
Galvenais noteikums, piemeklējot
vīnu pie šokolādes - šokolādei nevajadzētu būt saldākai par vīnu.
Ja vēlaties tiešām izbaudīt
šokolādi kopā ar vīnu, izvēlieties kvalitatīvu šokolādi, kurai uz iepakojuma
norādīts procentuāls kakao saturs. Jo augstāks kakao saturs, jo izteiktāka būs garša.
Šokolāde ar 85% un vairāk kakao saturu ir izteikti rūgta ar intensīvu garšu.
Ja plānojat nogaršot vairāku
veidu šokolādes, tad ieteicams vadīties pēc principa sākt ar saldāko un
maigāko un beigt ar rūgtāko.
Jo tumšāka (rūgtāka)
šokolāde, jo tumšākam jābūt arī vīnam, tādēļ melnā šokolāde vislabāk saderēs ar
sarkanvīniem.
Lai gan gaumes mēdz dažādas,
tomēr melnajai šokolādei diez vai piestāvēs vīni ar skābu raksturu, tādi kā Sauvignon
blanc vai Pinot Grigio. Melnajai šokolādei piestāvēs un labi kopā garšos jauni,
augļaini sarkanvīni, kam nepiemīt izteikti tanīni, piemēram, Cabernet Sauvignon
vai Merlot.
Melno šokolādi (50-70%)
lieliski papildina Zinfandel, Pinot Noir vīni, kā arī portvīns. Būdams salds,
portvīns ir izcils šokolādes partneris, tas ir saldāks par šokolādi un lieliski
papildina šokolādes garšu.
Rūgtai, intensīvas garšas
šokolādei jāpiemeklē pilnmiesīgs vīns. Izteikti rūgtai (no 70% līdz 100%)
šokolādei ar intensīvu raksturu piemeklējiet Bordeaux, Beaujolais, Shiraz,
Muscat, portvīnu, Malbec un Zinfandel.
Ja vēlaties šokolādi baudīt
ar dzirkstošo vīnu, izvēlieties demi sec vai, piemēram, Asti Spumante.
Lai gan pastāv uzskats, ka
baltā šokolāde nemaz īsti nav šokolāde (jo tās sastāvā nav kakao, bet gan kakao
sviests), daudzi iecienījuši arī balto šokolādi baudīt kopā ar vīnu. Un šeit
lieliski noder baltie desertvīni, piemēram, Moscato.
Visbeidzot, vīna un
šokolādes saderbībai nav robežu, tādēļ galvenais nebaidīties eksperimentēt,
jo tikai nogaršojot un atklājot jaunas garšas, mēs varam nonākt pie vēlamā
rezultāta.
KOMENTĀRI
Lūdzu autorizējies.