Dining
Piektdiena, 16. novembris Banga un Glorija

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Rīgas centrā trīs jaunas zivju vietas

Dining.lv; Publicitātes foto

Aizvadītajā pavasarī un vasaras sākumā Rīgas centrā atvērti vairāki jauni restorāni. Grūti spriest, tas pateicoties sakritībai vai publikas pieprasījumam, bet nepilna kilometra rādiusā pilsētas centrs ticis pie uzreiz trim jauniem jūras velšu restorāniem.



Foto: The Catch

The Catch
Antonijas iela 12-19, tel. 27770091

Lai arī The Catch ir japāņu virtuves restorāns un suši bārs, tajā netrūkst zivju ēdienu un jūras velšu. Šī restorāna autori ir Rīgas viesmīlības biznesa pionieri, kuri savulaik pirmie Rīgā vienu pēc otra atvēra dažādus suši restorānus. The Catch pēc visiem kritērijiem atbilst mūsdienu standartiem – kosmopolītisks, stilīgs restorāns ar labas kvalitātes ēdieniem un japāņu stila kokteiļiem. Mūslaiku veiksmīgā paaudze pratīs novērtēt gan interjeru, gan produktus, kas uz Rīgu regulāri pa gaisu ceļo no dažādām pasaules malām. Zilā tunzivs, Kamčatkas krabji, melnās tīģergarneles ir šī restorāna ikdiena, tādēļ arī cenu līmenis atbilstošs. Lai arī suši nostrādā vienmēr, ieteicams nogaršot kaut ko (veģetārie, zivis, gaļa) no japāņu robata grila ēdieniem.




Foto: Zivju lete

Zivju lete
Dzirnavu iela 41, tel. 20291653 

“Zivju letes” veidotāji trāpījuši desmitniekā, radot stilīgu pilsētas restorānu bez jebkādām stīvuma pazīmēm, un tieši tas daudziem patīk. Patiesībā “Zivju lete” pirms vairāk kā gada jau darbojās otrā Dzirnavu ielas galā, un šis ir loģisks turpinājums, tikai plašākās telpās. Interjers veidots pašu spēkiem, rezultātā izdevies radīt nepiespiestu un no stereotipiem brīvu gaisotni. “Zivju letes” piedāvājumā ir teju viss, pēc kā zivju un jūras delikatešu ēdāji varētu tīkot -  no astoņkājiem un omāriem līdz nēģiem, reņģēm un ķilavmaizītēm. Cenas – pieņemamas, labi paēst var arī nemaksājot vairāk par 15 €.



Foto: Fish House Brasserie de luxe

Fish House brasserie de luxe
Skolas iela 29, tel. 26497777

Jaunā “zivju māja” ir franču stila braserija, kas specializējas jūras velšu un smalku delikatešu pasniegšanā, par pamatu ņemot Lionas kulināro mantojumu. Virtuves šefs Jānis Zvirbulis, būdams franču kulinārijas speciālists, gardēžu aprindās pazīstams ar pedantisko attieksmi pret produktu kvalitāti, tādēļ šī noteikti ir īstā vieta, kur moto “tikai labākais” var izjust pēc pilnas programmas. Ēdieni ir vienlaikus delikāti un vienkārši, atmetot visu lieko - jūras velšu risoto pārspēj visas priekšnojautas, jo uzsvars ir nevis uz risoto, bet jūras veltēm. Perfekts stils, spilgti ēdieni (laba steiku izvēle), piemeklēti trauki, rūpīgi atlasīti vīni samērīgās cenās un laba apkalpošana, īsāk sakot – par šo mēs vēl dzirdēsim!

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Aivars 09.07.2018
Vai kāds gudrinieks var man paskaidrot, kāpēc pie mums zivis restorānos ir tik dārgas? Un kāpēc ja mums ir pilns ar visādiem ūdeņiem un zivīm, mēs gribam ēst visādus tur astoņkājus un kalmārus?
Andis 25.06.2018
Pēdējais sarakstā ir lielisks. Absolūti labākais jūras velšu rizoto, kāds jebkad ir ēsts.
Fishbone 17.06.2018
Rīgā vispār ir par maz labu zivju vietu. Kas mums zivis trūkst?
badge

Piedāvājumi!

 
hot Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Blu Lab Academy šefpavārs Alfio Vi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies