Dining
Otrdiena, 11. decembris Valdemārs, Valdis un Voldemārs

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Laikmetīgais Kolekcionārs ar uzsvaru uz formu

Dining.lv; Foto: Dining.lv

Izlasot atsaukmes un aprakstus par Blaumaņa ielas "Kolekcionāru", kur divas trešdaļas teksta visbiežāk ir par stilu un dizainu, nolēmām pārliecināties par atlikušo trešdaļu - ēdienu.

Skaidra lieta, ka restorāni ir dažādi, jo mēs visi taču esam atšķirīgi. Uzreiz jāsaka, ka "Kolekcionārs" nav domāts visiem, bet nav arī gluži tā, ka tas paredzēts šaurai lietošanai. Lai gan apzīmējums "mākslas kafejnīca" nav nekas jauns un līdzīga formāta ēstuves Rīgā jau darbojas, daudzus šāds vārdu salikums atraida, toties citus piesaista.

Ēdienkarte uzdrukāta uz liela avīžu papīra, ēdienu nosaukumi laikmetam un klientūrai atbilstoši, šur tur pavīd arī pa kādai radošai dzirkstelei. Taču, ieraugot tajā tartaru, Cēzaru, Brulē un citus līdz riebumam apnikušos ēdienus, piere saraujas krunkās. Ja jau mākslas kafejnīca, tad tomēr arī ēdienos gribētos izjust vairāk oriģinalitātes un radošuma.

Darba dienas pēcpusdienā "Kolekcionārā" nekas neliecina par tā saukto kluso stundu, cilvēki nāk un iet, pārsvarā satiekas uz kādu dzērienu. Dažs labs arī uzēd. Laipna viesmīle uzreiz ir klāt pie galda, nedaudz pašpārliecināta, taču draudzīga.

Izlemt, ko lai ēd, izrādās nav viegli, jo ēdienu izvēle nav plaša un tie ēdieni, ko labprāt pagaršotu, cenas ziņā šķiet pārspīlēti. Jāpaliek pie pieticīgāka risinājuma – dienas zupas un Cēzara vārdā nosauktajiem salātiem ar vistu un bekonu (jā, jā – noperiet mani!).

Nepagāja ne minūte, kad uz galda acu priekšā jau kūpēja pasūtinātā ziedkāpstostu dienas zupa ar ķirbju eļļu (3.00 €). Zupa bija tik karsta, ka ēst to varēja tikai pēc 10 minūtēm. Izpildījums kā jau dienas piedāvājumos ierasts - nekā lieka, ar niecīgu ziedkāpostu garšu, ķirbju eļļa gan netika žēlota.

Cēzarveidīgie salāti nebija ēsti veselu mūžību un izvēlējos tos, jo nekas cits ēdienkartē, izņemot dārgo galu, manis vēlamajā garšu paletē neietilpa. Salātus man atnesa milzīgā, glītā keramikas traukā - labs apliecinājums tam, cik būtiska nozīme ir traukiem. Ēdiens uz šķīvja pats par sevi jau ir māksla un trauku nebeidzamais uzdevums ir to uzsvērt. Ja tas izdodas, tad kopējais iespaids tikai iegūst. Jā, vizuāli salāti pārliecināja, taču garšas ziņā, pretēji viesmīles paustajam, ka tie būšot citādi, tie ne ar ko neizcēlās. Mērce, kas ir šo salātu galvenā rota, nebija izdevusies - pārāk neizteiksmīga, turklāt par maz. Var jau būt, ka modīgā vide un dizaina priekšmeti spēj arī ēdienam radīt pievienoto vērtību, taču palika sajūta, ka 7.50 € samaksāti vairāk par formu, ne saturu.

Kopējais iespaids par "Kolekcionāru" ļoti lielā mērā būs atkarīgs no tā, dēļ kā būsi tur ieradies. Ja uz turieni dosies pēc ēdiena, tad "Kolekcionāram" ir, kur pielikt, bet, ja meklē vietu, kur uzsūkt apkārtējo vidi vai vērot apkārtnes radošo inteliģenci – atbilstošāku vietu, izņemot "Osirisu", tuvumā neatradīsi.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Elvis 19.12.2016
Ēdiens tur švaks.
Maija 13.04.2016
Man gan pusdienas tur vienmēr bijušas labas. Bet par parasto ēdienkarti jāpiekrīt - ir par dārgu.
Feja 12.04.2016
Nepatīk tur dusmīgais tetovētais bārmenis. Nepavisam nerada viesmīlības garu, nesmaida un visu laiku pēta kaut ko. Būtu jāsūta uz viesmīlības kursiem.
Sencis 11.04.2016
Tur iet tikai tie, kam tur vienkārši jābūt.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Vecgada vakara izklaidējošā progra ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies