Šodien pusdienās:
Šķelto zirņu zupa ar dūmotu cūkgaļu
3.50
3.50
Pasta Fussili ar cukini, puravu, tomātiem un plūmju mērci
5.50
Divi ēdieni: 7.00
(zupa / salāti / deserts un pamatēdiens)
Trīs ēdieni: 8.50
(zupa / salāti, pamatēdiens, deserts)
Komplekta cenā iekļauts arī ūdens (gāzēts vai negāzēts) vai sula (svaigi spiesta burkānu sula vai citas parastās sulas)
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
ZUPA VAI SALĀTI: 4.00
Divi ēdieni: 7.50
Trīs ēdieni: 8.50
Pusdienu komplektu cenā ietilpst arī dzēriens
Šodien pusdienās no 11:30 - 17:00:
Cenā iekļauts: uzkoda / zupa / deserts un pamatēdiens,
kā arī mājas dzērveņu morss (pēc izvēles - arī karstais) / minerālūdens un maize ar sviestu
Papildus pēc izvēles:
Mežpils alus (300 ml): 0.90
Kafija vai svaigi spiesta burkānu sula tikai: 0.80
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 16:00:
Uzkoda/zupa: 3.00
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 12:00 - 16:30:
3.00
Divi ēdieni pēc izvēles: 5.00
Šodien pusdienās 12:00 - 16:00:
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 16:00:
Zupa: 1.50
Seleriju - bekona krēmzupa
Salāti: 2.50
Auksti kūpināta laša salāti svaigu gurķu - spinātu krēmu, karamelizētām dzērvenēm, grauzdētu maizi, riekstiem, grilētiem ķirštomātiem un citrusu - ķiploku mērci
Pamatēdiens: 3.20
Biznesa pusdienas darba dienās 12:00 - 16:00:
Šonedēļ pusdienās:
Trīs ēdieni: 13.50
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
3 ēdieni: 8.00
Biznesa pusdienas darba dienās: 12:00 - 16:00
Šodien pusdienās:
Skābu kāpostu zupa ar cūkas stilbiņu
Vistas gaļas salāti ar marinētiem šampinjoniem un Čedaras sieru
Kakla karbonādes šašliks ar Aidaho kartupeļiem un tzatziki mērci
Pusdienu komplekti:
Šodien pusdienās:
Dienas piedāvājums darba dienās no 12:00 līdz 15:30
Pirmais ēdiens: 4.00
Brusketas ar rikotas sieru un Indijas riekstiem
Uzkoda, zupa vai deserts un pamatēdiens (divi ēdieni): 9.00
Cenā iekļauti: zupa, uzkoda, pamatēdiens un deserts
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Tītara gaļas buljons ar dārzeņiem, spinātu klimpām
3.50
Lapu dārzeņu salāti ar tunci, rīsu nūdelēm un citrusu - sinepju mērci
Piedāvājumā iekļauts ūdens
Svaigi cepta maize: 0.50
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Cenā iekļauts arī dzēriens
Ieeja no 18 gadu vecuma.
Šodien pusdienās 12:00 - 15:00:
Šodien pusdienās:
Uzkodas: 4.50
Šodien pusdienās:
Zupa: 1.70
Cenā iekļauta zupa vai salāti un pamatēdiens ar piedevām
Īpašais pusdienu piedāvājums šonedēļ 12:00 - 15:00:
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
Priekšēdiens: 4.60
Lapu salāti pasniegti ar panētu reņģes fileju, mini kartupeļiem un pērļu sīpoliņiem
Pamatēdiens: 6.20
Pasta spageti, pasniegta ar vistas gaļu un bekonu saldajā krējuma mērcē
Deserts: 3.90
Citrusa siera kūka, pasniegta ar ogu mērci
Pusdienu komplekts: 9.60
Cenā ietilpst priekšēdiens, siltais ēdiens, svaigi cepta maize un karafe ūdens
Pusdienas pieejamas arī līdznešanai siltumizturīgos traukos
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Zupa: 1.00
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 16:00
Uzkodas: 5.00
Uzkoda, pamatēdiens un deserts: 15.00
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās no 12:00 līdz 15:00:
UZKODA: 3.50
Tomātu karpačo ar kazas sieru, svaigu baziliku un balzama etiķa glazūru
SALĀTI: 3.50
Nicas salāti ar tunci un Benedikta olu
ZUPA: 3.50
Siera krēmzupa ar tītaru un sēņu salātiem
SILTIE OTRIE ĒDIENI: 5.50
Cepta zandarta fileja, pasniegta ar ziedkāpostu biezeni un Biska mērci
PUSDIENU KOMPLEKTS: 10.00
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:45 līdz 15:00
Šodien piedāvājumā:
Otrais ēdiens, zupa vai deserts, kā arī morss, ūdens, kefīrs vai svaiga bērzu sula
Cenā iekļautas arī piedevas, piedevu salāti un maizes šķēle.
Pusdienu piedāvājums darba dienās: 12:00 - 16:00
3.40
4.90
Pusdienu komplekts: 7.80
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:30 līdz 15:30
Šodien piedāvājumā:
Zupa vai deserts, salāti, pamatēdiens, dzēriens: 3.90
Dienas piedāvājumi darba dienās 11:30 - 15:00
Šodien piedāvājumā:
Zupas/salāti:
* ēdiens neietilpst komplekta piedāvājumā
Šodien pusdienās:
Dabīgā maltā zivju šnicele: 3.35
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.90
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 4.65
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 5.30
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 12:00 - 15:00:
Pirmie ēdieni:
Trīs ēdieni: 15.00
Šonedēļ pusdienās:
Piedāvājuma cena: 13.00
Cenā ietilpst pirmais ēdiens, pamatēdiens, kafija vai tēja un ūdens
Šodien pusdienās:
Liellopa aknu plācenīši: 2.45
Dabīgā maltā zivju šnicele: 2.75
Cepta cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē: 3.50
Tītara fileja sacepta ar kukurūzu, tomātiem un sieru: 3.90
Liellopa gaļas sīpolu sitenis: 4.65
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Pusdienu piedāvājums darba dienās no 11:45 līdz 15:00
Šodien piedāvājumā:
Liellopu gaļas un kartupeļu sacepums
Burito ar sieru, pupiņām, tomātiem un puraviem
Biešu zupa ar piparmētrām
Dārzeņu zupa ar mencu
Vienkārši soļanka
Ķiršu un jāņogu zupa ar putukrējumu
Pusdienu piedāvājums: 4.90
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 15:00:
Šodien piedāvājumā:
Brokoļu zupa
Mango-avokado salāti
Tori wok
Burkānu mafins
2 ēdieni pēc izvēles: 8.99
3 ēdieni pēc izvēles: 9.99
4 ēdieni pēc izvēles: 10.99
Piedāvājuma cenā iekļauta kafija (melna vai ar pienu), tēja (zaļā vai melnā) vai negāzēts ūdens
Pusdienu piedāvājums darba dienās 12:00 - 15:00
Šonedēļ pusdienu piedāvājumā:
SALĀTI: 4.00
3 ēdieni: 8.90
Komplekta cenā ietilpt ūdens un svaigi cepta maize
Šodien pusdienās 11:00 - 15:00:
Šodien pusdienās:
Cenā iekļautas piedevas, piedevu salāti un mērce
Šodien pusdienās 12:00 - 15:00:
Šodien pusdienās 12:00 - 16:00:
Teksts: Iveta Galēja; Foto: stockfreeimages
Vēl pirms gadiem trīsdesmit šķita, ka vīna jomā viss ir salikts pa plauktiņiem Eiropas vīni valda pasauli, tiem ir sensenas tradīcijas, ir skaidri un gaiši zināms, kur aug viena vai otra konkrēta vīnogu šķirne, no kuras top tikpat konkrēts vīns pēc principa tā tas ir un tā tam būs būt.
Taču jau pēc pāris gadiem izrādījās, ka nekas nav mūžīgs 1979. gadā par sevi pārliecinātos Eiropas vīndarus satrieca vēsts, ka konkursā par pasaules labāko vīnu neapšaubāmi uzvarējis nevis kāds Francijas vai Itālijas, bet gan Kalifornijas darinājums. Un arī nākamajā gadā! Un aiznākamajā!
Līdz ar to sākās tā dēvētās jaunās pasaules vīnu karagājiens Eiropā, un to joprojām nespēj pārdzīvot ļoti daudzi vīna cienītāji. Kaut vai tikai principa pēc! Lai gan vīnu bauda un izgaršo miljoni, lai gan katru dienu pasaulē tiek izdota vidēji viena grāmata par vīna tēmu, savā dziļākajā būtībā tā ir visai delikāta padarīšana, jo, pasakot pāris neapdomīgu un kritisku vārdu par kāda vīna garšu vai smaržu, ātri vien iespējams iegūt ienaidnieku uz mūžu, proti, šī kritizētā vīna cienītāju.
Par jaunās pasaules vīniem dēvē tos, kas darīti ārpus Eiropas ASV (Kalifornijā), Čīlē, Argentīnā, Dienvidāfrikā, Jaunzēlandē, Austrālijā. Vīnu dara arī citās Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas zemēs, arī citos Āfrikas novados, taču iepriekš minētās zemes ir tās, kur vīnkopība veicas vislabāk un no kurienes vīni tiek eksportēti uz visu pasauli. Tātad, ja ir vēlēšanās nogaršot jaunās pasaules vīnus, veikalos jāmeklē pudeles ar šo valstu nosaukumiem. Vīnogu šķirņu izzināšana un vīna marku pētīšana sākumā pat neko īpašu neizsaka; tas nāk vēlāk.
Pēdējos divdesmit gados jaunās pasaules vīnu kultūra ir piedzīvojusi milzīgu progresu, un tagad arī vienā otrā Latvijas veikalā šie vīni aizņem lielāku platību nekā vecās pasaules jeb tradicionālie Eiropas vīni. Pēc neitrālu speciālistu domām, tam ir divi iemesli: pirmkārt, vīnogas ir augušas siltā saulē un burvīgā klimatā, kas bieži vien ir noturīgāks nekā Eiropā, un, otrkārt, vīnu darīšanā ir izmantotas gadu simtos pārbaudītās eiropiešu tradīcijas.
Savukārt citi speciālisti uzskata, ka jaunās pasaules vīni ir viegli saprotami atšķirībā no Eiropas vīniem, kas vīna baudītājam izvirza krietni augstākas prasības vairāk izpratnes, dziļāku kultūru. Pieredzējušiem vīna mīļotājiem tas ir pozitīvs arguments, lai izšķirtu, kas ir kas, turpretī tiem, kas tikai nupat ienāk vīna pasaulē, tas drīzāk ir negatīvs faktors. Pēdējiem jaunās pasaules vīni ir tuvāki, un tie ir vispiemērotākie vīna kultūras iepazīšanai.
Vīna krāsa, smarža, garša tā ir būtība, kas katram jāizbauda pašam. Jāmalko, jāsalīdzina un jāsecina vai tas ir tas, ko vēlos, vai arī ne. Tad ir jāturpina meklēt. Taču šis meklējumu ceļš ir ļoti patīkams!
KOMENTĀRI
Lūdzu autorizējies.