Dining
Sestdiena, 23. februāris Almants un Haralds

Brīvdienu brokastis

Foto: vai Rīgas restorānu kartē jauna intriga?

Jaunais "Max Cekot Kitchen" Torņakalnā ir vienīgais restorāns Rīgā, kas atvērts vien trīs dienas nedēļā un viesus uzņem tikai vakariņu laikā. Drosmīgi, jūs teiksiet? Varbūt, bet mēs drīzāk teiktu – pārdomāti! Jo "Max Cekot Kitchen" iet paši savu ceļu bez atdarināšanas un piedāvā savu versiju par kvalitatīvu restorānu.

Vieta restorānam unikāla - nomaļā pagājušā gadsimta kokapstrādes fabrikas ēkā. No ārpuses skatoties pat prātā neienāk, ka tur atrodas restorāns. 

Viņi vēlas pārsteigt līdzīgi domājošos un darīt to uz pilnu klapi. Tādēļ paši plānojuši, veidojuši un pat remontējuši. Rezultātā katrai detaļai restorānā ir savs stāsts un loma - mēbeles no dabīgiem materiāliem vietējie meistari radījuši tieši restorāna vajadzībām, tāpat kā oriģinālas metāla konstrukcijas. Arī unikālās lampas un aksesuāri dizaineru darināti, trauki skurpulozi piemeklēti katram ēdienam. Itin viss atstāj pedantiski pārliecinošu iespaidu.

Maltīti “Max Cekot Kitchen” var pielīdzināt izrādei, uz kuru biļetes labāk nopirkt iepriekš (lasi – rezervēt galdiņu). Aptuvenais izrādes laiks – divarpus trīs stundas, režisors – šefpavārs Maksims Cekots (jā, restorāns nodēvēts viņa vārdā). Bet galvenajā lomā – ēdiens, kam ne mazāk būtiskā otrajā plānā piespēlē izmeklēti dzērieni.


Vietu skaits restorānā salīdzinoši neliels, bet arī tas ir ar nolūku, – lai komanda katram viesim var veltīt simtprocentīgu uzmanību. Restorānā nav ēdienkartes, tā vietā viesi restorānā ierodas ar “pārsteidziet mani” noskaņojumu, maltītes saturu pilnībā uzticot šefam un viņa komandai.

Ēdienu koncepcijas pamatā ir deviņu kārtu uznāciens (70,00 €) jeb tā dēvētais set menu (pieejama arī veģetārā izvēle – 60,00 €), ko par atsevišķu samaksu var papildināt ar pieskaņotu vīnu izlasi (45,00 €) vai bezalkoholiskajiem dzērieniem (35,00 €). Aizmirstiet cēzarus un burgerus, jo Maksima ēdieniem nav šablonu vai jebkādu konkrētu kulināro pārstāvniecību. Viņa vadmotīvi, veidojot savu autorvirtuvi, balstās uz jaunradi un reģiona sezonalitāti. Starp citu, kamēr daudzi restorāni grēko ar klāt neesošiem šefpavāriem, Maksimu allaž var sastapt restorāna atvērtajā virtuvē, kur viņš pats arī gatavo un uzrauga, lai viss būtu līmenī. Viņš ir atvērts, pats prezentē ēdienus un aprunājas ar ikvienu, radot neviltotu iespaidu, ka esi gaidīts.



Max Cekot Kitchen

Jelgavas iela 42/8, Rīga

Tel. 20112102

Darba laiks: ceturtdien, piektdien, sestdien: 19:00 - 23:00

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Inguna Zeiere 17.02.2019
Biju. Paldies draugam, kurš uzaicināja uz šo vietu. Vienā vārdā - izcili! Patika pilnīgi viss!
KD 07.01.2019
Ja ēdienam nav klāt nātrija glutamāts, tad visi brēc - negaršīgi, ēdieni bez garšas utt. Manas domas.. kamēr sabiedriskajā ēdināšanā būs pieprasījums pēc garšu pastiprinātājiem, izpratnes par kvalitatīvu produktu nebūs.
Sondra 04.01.2019
Ļoti patika interjers, šķīvji un atmosfēra. Koncepts nav nekas unikāls. Vakars ne tuvu nav izrāde- tiek nesti ēdieni un par tiem stāstīts. No 9 ēdieniem trīs bija ievērības cienīgi. Vislielākā vilšanās ir vienkārši nekāds ēdiens. Eiropā šādu konceptu restorānos ir padomāts par garšu salikumumiem, jaunu garšu meklējumiem, bet saderīgiem, kad garša garšu papildina vai uzbur neparastu garšu buķeti. Garša var nebūt tavā gaumē, bet Tu saproti kādu garšas vēstījumu pavārs vēlējies prezentēt.
Mr. Evo 03.01.2019
Intriga tiešām liela. Samaksāsi baiso piķi un nezini vai iznāksi paēdis :D
Elmārs Sils 02.01.2019
Restorāns kvalitatīvs. Patika viss no pirmās līdz pēdējai minūtei. p.s. aizgājām paēduši.
Zigmārs Leja 05.12.2018
Restorānam labs koncepts, tikai nezinu, vai Latvijā tas tiks saprasts. Pie tik nelielas jaudas, varbūt arī pat labi :)

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies