Dining
Otrdiena, 11. decembris Valdemārs, Valdis un Voldemārs

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Foto: Māra Astiča jaunais restorāns - Ferma

Dining.lv; Foto: dining.lv, publicitātes

Šefpavāra Māra Astiča jaunais restorāns "Ferma" ir likumsakarīgs viņa profesionālās darbības rezultāts. Ikdienā saimniekojot turpat blakus telpās esošajā Restorānu servisa skolā, Māris nonācis līdz nākamajam solim, un kopā ar savu komandu tagad gatavs uzņemt viesus.

"Ferma" veidota no jauna, telpas pielāgotas restorānam, visas mēbeles un interjera aksesuāri  pēc īpaša pasūtījuma radīti restorāna vajadzībām. Itin viss, kas paveras acu skatienam, ir autentisks un tepat Latvijā darināts, jo tieši to arī jaunais restorāns slavina. Vietējs, īsts un patiess. 

Restorānā ir divas atsevišķas zāles, bāra zona un plaša vasaras terase ar skatu uz Viesturdārzu. Interjers tumšos toņos ir mūsdienīgi atturīgs, pie sienām vīna plaukti, vienā no zālēm ir arī atklātā virtuve ar tā dēvēto apaļo šefa galdu, pie kura šefa maltīti papildinās sarunas par ēdienu un vīnu. Starp citu, vīna lietas restorānā uzticētas vīnzinei Agnesei Meiersonei. Viņa jau vairākus gadus ar lielu kaislību izturas pret savu lietu, un "Fermas" pārdomātais vīna klāsts ir tam apliecinājums.


Šefpavārs Māris Astičs zem sava paraksta liek tikai to labāko, tādēļ ikdienā viņš pats bieži dodas uz tirgu un sadarbojas tikai ar uzticamiem un pārbaudītiem piegādātājiem. Jaunajā restorānā Māris savu kulināro rokrakstu nemaina, tieši otrādi – tas kļuvis izteiktāks, un savas prasmes viņš turpina nodot tālāk Restorānu servisa skolas audzēkņiem.

"Food for the people" (ēdiens cilvēkiem) – tā pats Māris raksturo restorāna koncepciju – ne pārmērīgi dārgs, taču kvalitatīvi pasniegts ēdiens no vietējiem produktiem. Ēdienkarte restorānā ir izteikti sezonāla un mainīga. "Fermā" var nobaudīt Latvijā audzētas tīģergarneles, restorāna vajadzībām noturētu Latvijas liellopa gaļu, savvaļas briedi, meža sēnes, lasi, reņģes no Baltijas ūdeņiem un ko tik vēl ne... arī bērniem ir pašiem sava ēdienkarte.



Restorāns "Ferma"

Valkas iela 7, Rīga
Tel. 22009000

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Maiga 19.09.2016
Manuprāt, ļoti laba vieta, vienīgais - kam var piekasīties, ilgais gaidīšanas laiks. Viss pārējais super.
Inguna 02.08.2016
Labs restorāns. Ne mirkli nepameta sajūta, ka par visu atbild profesionāļi. Latvijas garneles dievīgas, sēņu krēmzupa arī ļoti garšīga. Ne gluži katru dienu, bet noteikti iešu vēl.
Ainārs 29.07.2016
Liellopa steiks: 9, vīns: 10, serviss: 7, interjers: 9. Iešu vēl.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Jaunā gada sagaidīšana restorānā Key to Riga

Vecgada vakara izklaidējošā progra ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies