Pirmdiena, 19. augusts Melānija un Imanta

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Aldis Odziņš – jaunais Rīgas atslēgas šefpavārs

Jau kādu laiku latviskās virtuves restorāna „Key to Riga” (Rīgas atslēga) virtuvē nažus asina šefpavārs Aldis Odziņš, kurš savulaik izgājis visus ciklus dažādās Latvijas smalko restorānu virtuvēs no “Lido” līdz “Vincentam”. Izmācījies par pavāru, savulaik pabijis arī slavenajā “Noma”, Aldis ir pārliecināts, ka latviešiem jādod tas, kas viņiem garšo. Tādēļ Aldis neplāno pārveidot restorāna piedāvājumu, bet vēlas to pieslīpēt, galveno uzsvaru liekot uz kvalitatīvu un labi saprotamu latviska stila virtuvi.

Šefpavārs vēlas pēc iespējas vairāk uzsvērt latvisko identitāti, un viena no viņa firmas zīmēm ir “Zārdiņu” maize, ko restorānam speciāli ved tieši no 200 gadu senas abras dzimtajā Vecpiebalgā. “Es, protams, varu cept maizi pats, bet "Zārdiņu" maizei ir tik spēcīgs stāsts vairākās paaudzēs, ka grēks to nepastāstīt citiem, tādēļ es jau gadiem to izvēlos vienmēr un visur, kur esmu.”

Viņš pats smej, ka nonākšana “Rīgas atslēgas” ķēķī bijusi likumsakarīga, jo skatuves māksla viņam ir ļoti tuva, un Vella kalpu čigāniete Aija Baumane savulaik bijusi viņa deju pasniedzēja. Senlaiku manierē veidotais restorāns tik tiešām mudina uz domām par vella kalpiem, un šai vietai piestāv kārtīga izēšanās muižnieku un vāckungu gaumē.


Liela daļa uzjautrinošo ēdienu nosaukumu no leģendārās latviešu filmas folklorizējušies jau tiktāl, ka restorāna ēdienkarte bez “Izģērbies, māsa Veronika” ābolu štrūdeles vai “Ērmanīša cūkgaļas” vairs nemaz nav iedomājama. Piedāvājums ir plašs un daudzveidīgs – ēst var daudz un dažādās gaumēs – “kapteiņa Horna loms” (alus mīklā ceptas reņģes ar lazdu riekstiem un uzkodu mērci - 9.60 €), “Aiz Rīgas vaļņiem” (baraviku krēmzupa ar kazas pelnu sieru un grauzdiņiem - 5.90 €), “Amzieris ar galma dāmu” (medota pīles krūtiņa ar sarkanvīna mērci, brūkleņu ievārījumu un grūbām ar lazdu riekstiem - 19.20 €), “Kā grēka plūdos” (lēni gatavota cūkas krūtiņa medus glazūrā ar zaļo piparu – saldā krējuma mērci - 12.90 €
 
Starp citu, viens no restorāna kroņa numuriem kodēts zem nosaukuma „Rīgas atslēga” – tas ir uz speciālas uzpariktes veidots ēdiens ar dažādu veidu gaļas asortiem, marinējumiem un piedevām. Ērmanīša cienīgs ēdiens un švakāks ēdājs viens ar to galā var arī netikt.



Restorāns Key to Riga

Doma laukums 8a, Rīga
Tel. 67225190, 28370747

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies