Dining
Piektdiena, 16. novembris Banga un Glorija

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Ainažu Pļavas starp Rīgu un Pērnavu

Dining.lv; Foto: Dining.lv, Publicitātes

Mēs nesen devāmies ziemeļu virzienā, un atklājām sev jaunu vietu pašā Ainažu sākumā - "Pļavas". Nav jau gluži tā, ka Ainažos bieži gadījies būt, ja nu vienīgi caurbraucot pa ceļam uz Igauniju vai arī Positivus laikā, kad Salacgrīvā vairs nav kur palikt. Tādēļ līdz šim par "Pļavām" varējām spriest tikai pēc atsauksmēm internetā.

Restorāns atrodas ceļa malā un norāde par to jau vēsta labu gabalu iepriekš. No ārpuses vienkārša vienstāva ēka, un par pļavām pirmajā acumirklī nekas neliecina. Kā vēlāk uzzinājām, ēka plešas dziļumā, un tajā ir ne tikai restorāns ar burvīgu vasaras dārzu, bet arī salīdzinoši jauna un gaumīga viesnīca ar 13 numuriem.

Autostāvvietu ieņēmuši auto lielākoties ar Igaunijas numurzīmēm, bet var pamanīt arī pa kādam somam, zviedram un pat francūzim. Piekrišana liela un Pļavu saimnieks Jānis izmanto iespēju uzsist sev uz pleca, sakot, ka pie viņiem viesi no Pērnavas speciāli braucot paēst, un labā slava pēdējā laikā steidz arī Rīgas virzienā. Labāku komplimentu būs grūti piemeklēt.

Pēc skata restorāns sevī iemieso šo to no lauku miera un pilsētas kņadas. Interjers gaišās noskaņās, materiālos dominē koks, lins un metāls. Senlaiku mēbeles mijas ar modernām, bet griestu sijas un koka kolonnas uztur lauku noskaņu. Vasaras sezonā apzaļumotajā pagalmā iekārtota mājīga terase ar skatu uz dārzu.


Ēdienkarte četrās valodās prezentē mūsdienīgu kulināriju ar jūtamu vēlmi atbalstīt vietējos ražotājus, cik vien iespējams. Pašu audzēts nav novērtējams, tādēļ Pļavās pēc iespējas cenšas izmantot svaigus, sezonālus vietējos produktus.

Pavāri ēdienos izmanto daudz zaļumu, ēdieni kopumā ir labi zināmi, taču ar raksturu. Ir labi, ja klasika mijas ar jaunradi, atstājot izvēles iespējas starp Cēzara salātiem (no 6.00 €) vai, teiksim, pīļu aknu pastēti (5.80 €), kas pati par sevi nav nekas pārsteidzošs, taču kopā ar pistācijām un melno šokolādi, pārtop par šedevru.

Mēs izvēlējāmies foreles tartaru (7.10 €), zandartu (12.50 €) un nama top desertu – silto ābolu pīrāgu ar brūkleņu mērci un cigoriņu saldējumu (4.50 €). Foreles un avokado tartars ir īsteni vasarīgs ēdiens - krāsains un spilgts, ar pavisam vieglu un neuzbāzīgu foreles garšu. Pozitīvi pārsteidz porcijas izmērs, un švakāks ēdājs pēc šī uzreiz varētu pārlēkt pie deserta. Bet mums vēl pamatēdiens priekšā, jo nākamais rindā zandarts. Vietējais. Ar zirnīšu biezeni un pistāciju mango tartaru. Atkal – ļoti maigas garšas, un vieglas krāsas, un, galvenais, zivs nav žēlota. Ne ko pielikt, ne atņemt.

Visbeidzot, deserts. Tas esot nama iecienītākais, un viesi to pieprasījuši pat tad, kad tas ticis izņemts no ēdienkartes. Siltais ābolu pīrāgs ir atgriezies, un pilnīgi noteikti uz palikšanu. Lielisks deserts dažādās tekstūrās ar izteiktu ābolu dominanci, ko papildina brūkleņu mērces un cigoriņu saldējuma rūgteni saldie kontrasti. Iesakām!

Restorāns "Pļavas"
Valdemāra iela 121, Ainaži
Tel. 27555755


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Olga 20.07.2017
Esmu tur jau divas reizes bijusi un abās ļoti patika pilnīgi viss. Nezinu, viņiem tur viss kaut kā vienkārši padodas, tāds neaprakstāms vieglums caurstrāvojas. Un par tiem tūristiem taisnība, vietējie tur mazākumā.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Sicīliešu vakariņas restorānā SNOB

Blu Lab Academy šefpavārs Alfio Vi ...
hot Revolūcija burgeru industrijā Latvijā – RAV Burger

Revolūcija burgeru industrijā Latvijā – RAV Burger

17. novembrī Resto-Rātors restorān ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies