Trešdiena, 18. jūlijs Rozālija un Roze

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Kroņauce, Tērvetes pagasts

Tālrunis:

27331109

Darba laiki:

11:00 - 22:00


Norēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Zoltners

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Runājot par Tērvetes puses "Zoltneru", nebūtu godīgi cildināt to tikai un vienīgi kā restorānu, jo šī ir daudz vairāk par ierindas vietu, kur iebraukt vienkārši paēst. Patiesībā "Zoltners" ir trīs vienā. Viens – tā ir saimniecība un alus darītava (arī veikaliņš), otrs – viesnīca ar pretenzijām uz lauku mieru, un trīs – restorāns, kas netipiski reģioniem pārliecina par kvalitāti visās tās izpausmēs.

Pirmais iespaids, novietojot auto stāvvietā – glīts, pārdomāts projekts nekurienes viducī. Pa gabalu nekas neliecina, ka "Zoltners" gatavs apmierināt prasīgu klientūru, vienlaikus aktīvi un precīzi uzrunājot tautas klases garšmīļus. Restorāns moderns un atturīgs, par galveno interjera elementu kalpo vide, kurā tas atrodas. Īsāk sakot - moderns pilsētas restorāns starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm.

Pretēji gaidītajam ēdienkarte nav laucinieciska, toties vienkārša – šis tas no pieprasījuma piedāvājuma, šis tas no iedvesmas dziļumiem. Bet kopumā askētisks piedāvājums ar šur tur jaušamu oriģinalitātes devu. Un alu, protams. Alus klātbūtni, starp citu, te jūt ik uz soļa – ne vien turpat esošās alus darītavas dēļ. Alus "Zoltnerā" ir lielā godā un tas tiek prasmīgi izmantots arī ēdienos.

Piedāvājumā noslīpēts balanss starp pašmāju labumiem un modernismu, porcijas - pašpietiekamas, ar diviem ēdieniem būs gana. Cenas nav gluži kā Tērvetes ēdnīcā – zupas no 5.50 €, salāti no 6.00 €, uzkodas no 4.90 €, otrie no 9.00 €, deserti no 5.50 €. Par piedevām pamatēdieniem būs jāpiemaksā atsevišķi (3.00 €).

Šejienes kulinārijas pamatā ir visiem saprotams ēdiens, kas gatavots no tikpat labi pazīstamiem produktiem. Ja ēdienkartē tiek solīti sautēti liellopa vaigi, tad tādi tie arī ir (turklāt mīksti un maigi bez gala). Tik vienkārši un, galvenais, garšīgi, bez liekiem garšas pastiprinātājiem.

Kvalitatīvs produkts restorānā ir pamatu pamats, nevis ārišķīga izkārtne, vēl jo vairāk tādā saimniecībā kā "Zoltners". Tādēļ šefs Nauris Malāhovs kā dūre uz galda pieturas pie pārliecības – vispirms produkts, un tikai pēc tam ēdiens, nevis otrādi. Un, paldies dievam, ka šāda pieeja arvien biežāk gūst atzinību un gribētos cerēt, ka tā augs plašumā tāpat kā cerības uz labu ražu.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Ingars 16.04.2018
Iepriekšējais pavārs bija labāks.
Ilze 22.03.2018
Šis noteikti ir apciemošanas vērts restorāns! Un ne tikai dēļ garšīgā alus un smukā interjera. Viens no visatmosfērīgākajiem restorāniem, kādā Latvijā ir vispār būts. Ēdieni ir orientēti uz baudītājiem, nav lēti, bet mums ļoti garšoja. Fondānts bija vienkārši izcils.
Mudīte 13.12.2017
Ļoti skaista vieta.
Tedis 28.11.2017
Vieta super. Eleganti, moderni un stilīgi ar foršu auru. Jāpiestrādā nedaudz pie apkalpošanas tempiem, bet ēdiens bija labs un alus tik garšīgs, ka paņēmās pāris plastmasenes līdzi.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies