Trešdiena, 18. jūlijs Rozālija un Roze

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
Ēdienkarte

Adrese:

Dzirnavu iela 57, Rīga

Tālrunis:

28622888

Darba laiki:

12:00 - 23:00

Sestdien, svētdien: 12:00 - 00:00

JaunumsPadomāts par bērniemNorēķini ar kartēmWiFi

Silk

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Uzbekiem viesu uzņemšana ir ielikta šūpulī un, lai par to pārliecinātos, nav jābrauc uz Taškentu vai Samarkandu. Jaunais zīda ceļš tagad ved uz Dzirnavu ielu, kur durvis vēris uzbeku virtuves restorāns “Silk”.

Jaunā restorāna interjers nav veidots gluži tradicionālā garā ar tibeteikām un uzbekiem raksturīgo kolorītu. “Silk” vairāk atstāj mūsdienīga un komfortabla restorāna iespaidu, un uzbeku daiļamatniecības klātbūtne interjerā ir vien tik daudz, lai neaizmirstu, kur atrodies. Plaši logi, gar kuriem saslieti glīti klāti galdi, pie augstajiem griestiem greznas lustras, kas speciāli vestas no Taškentas. Pirmajā stāvā pieejams arī norobežots rotaļu stūrītis bērniem. Otrais stāvs savukārt ir intīmāks un tur uzturas tie, kuri vēlas nolīst un krāsainos atlasa spilvenos izbaudīt divvientulību nost no pārējiem.

Bija dzirdēts, ka īstā uzbeku restorāna virtuvē darbojas tikai vīrieši, un šajā ziņā jaunais “Silk” nav izņēmums. Pavāri uz restorānu atbraukuši no Taškentas, no turienes arī katru nedēļu tiekot vesti produkti – garšaugi, dārzeņi, augļi. Gaļa gan vietējā. Maizi un iecienītos uzbeku plāceņus pavāri katru dienu cep tandūra krāsnī, bet gaļu grilē uz īpašā robata ogļu grila.

Ja pavisam īsi, tad “Silk” ēdienkarte ir uzbeku virtuves zelta izlase. Ēdieni lielākoties labi zināmi, ja ne pēc nosaukuma, tad pēc satura noteikti – manti ar jēra gaļu (tvaicēti pelmeņi) – 7.00 €, dolma (5.50 €), čebureki un samsas ar dažādiem pildījumiem (no 3.90 €), čučvaras (jēra un teļa gaļas pelmeņi buljonā), šašliki no 6.50 € (starp citu, jēra šašliks ļoti gards) un, protams, plovs (9.00 €). Dolmas pavāri gatavo no īpaši plānām vīnogu lapām, bet adžikas pagatavošanai izmanto tikai pašu gādātos tomātus no Uzbekijas. Jo tikai tā var iegūt patiesi svaigu, aromātisku un beigu galā arī garšīgu rezultātu.

Mums, par laimi, tāpat kā uzbekiem, patīk ēst daudzveidīgi, un restorānā labprāt nogaršojam pēc iespējas vairāk. Ja sāksiet, piemēram, ar čebureku un lagman zupu (obligātā programma jebkurā uzbeku restorānā), tad plovam vietas vēderā var arī nepietikt. Tādēļ, ja gribas nogaršot pa druskai no visa kā, ar ēdieniem ieteicams dalīties, gluži kā to dara paši uzbeki. Tā varēsiet ne vien izkrāsot savu garšu pasauli, bet vēl vairāk izbaudīt kopā būšanu.

Pēcvārda vietā gribas aicināt neskatīt vīru pēc cepures jeb Uzbekistānu nemeklēt no ārpuses – jo “Silk” ir stāsts par uzbeku virtuvi no iekšpuses, un tieši saturs ir būtiskākais iemesls, kādēļ Dzirnavu/Baznīcas ielu stūris jāpatur prātā līdz nākamajai reizei, kad sagribēsiet autentiskus uzbeku ēdienus.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies