Skaidrs, ka viesnīcu restorāni neaizraujas ar jaunradi un to pamatuzdevums ir nodrošināt ar pieprasītiem un kvalitatīviem ēdieniem. Uzsvars uz mūsdienu klasiku, toties līdz detaļai nostrādātu. Ēdienkartē nav lielu pārsteigumu, pieejama lielākā daļa restorānu dižpārdokļu - Cēzara salāti, tartars, karpačo, žuljēni, pastas, burgeri, gaļa, zivis, deserti. Bez a la kartes restorāns "Jūrmala" katru mēnesi piedāvā arī īpašu tematisko menu.
Pētot dzērienu karti, var just nopietnu pieeju dzērienu atlasē. Vīnu karte šaubas neraisa, stilu un reģionu ziņā tā ir pietiekami daudzveidīga, un bez pazīstamiem vīna zīmoliem tur var atrast arī specifiskus šampanieša eksemplārus un pat slovēņu rīslingu. Simpātiska ir arī iespēja izvēlēties dažādus vīnus puspudeles tilpumā.
Arī otro ēdienu izvēle balstās uz mirkļa iegribu par labu grilētam lasim ar ceptiem spinātiem, tvaicētiem sparģeļiem un krēmīgu citrona mērci (14 €) un grilētai cūkgaļai timiāna marinādē ar kartupeļu gratēnu un Bernaise mērci (10 €). Atkal – labi nostrādāts. Lasis sulīgs, no virspuses viegli aprauts, sparģeļi al dente un mērce ar citrusa pieskaņu. Arī cūkgaļa ir sulīga un ar patīkamu tekstūru, sāta sajūtu dod kartupeļu gratēns un izteikti krēmīgā Bernaise mērce, taču grilētais tomāts gan ir kā autsaiders, varēja būt un varēja arī nebūt. Porcijas uz šķīvja atbilst ēdienkartē solītajam, un, kas būtiski, arī porciju izmēri pietiekami, lai beigās mēs būtu spiesti atteikties no deserta. To tad nākamreiz.
KOMENTĀRI
Lūdzu autorizējies.