Piektdiena, 27. aprīlis Raimonda, Tāle, Klementīne un Raina

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Rīga, Kalēju iela 3

Tālrunis:

26660060

Darba laiki:

1. stāvs:
12:00 – 23:00
Sestdien, Svētdien: 11:00 – 23:00 (Vēlās brokastis, izņemot vasaras sezonu, no 11:00 līdz 16:00)


    • Twitter

    • 23.02.2017
      @Priezukalns paldies!
    • 27.12.2016
      RT @JanisTeresko: Kairišs: Savickis kā LV tenisa federācijas vadītājs = Ja Izraēlas kērlinga federāciju vadītu bijušais nacistu partijas bi…
    • 29.10.2016
Norēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Restorāns 3

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Var izklausīties dīvaini, bet "Restorāns 3" ir likumsakarīgs restorāns. Pirmkārt jau tādēļ, ka Trīs pavāri nekad nesēž mierā, otrkārt - šeit viņi beidzot var realizēt askētisko skandināvu forest food filozofiju. Šis nav smalkuma restorāns - interjers ir atturīgs un neitrāls, bez glamūra, toties detaļās noslīpēts. Pie sienas suģestējošās Viļņa Vītoliņa lielformāta bildes burtiski ievelk pārdomās, bet viesmīle atgriež realitātē un ir gatava niansēti izklāstīt katra ēdiena tapšanas procesu.

Skaidri jūtams vēstījums, ka galvenais ir saturs, nevis forma. Restorāns ir dzīvs veidojums un, ja zāle ir tukša, tad arī restorāns ir samulsis, tāpēc šis ir tas gadījums, kad karali nospēlē galms jeb restorānu - tā apmeklētāji. Viņi arī ir tie, kas restorānā uztur veselīgu pulsu.

"Restorāna 3" autori izvēlējušies forest food kulināro virzienu, jeb latviskojot - no dabas sarūpētu ēdienu bez agresīvas rūpnieciskas iejaukšanās. Ja īsi, tad tajā dominē sezonāli un dabīgi produkti - pašu gādātas ogas, sēnes, garšaugi, dārzeņi, zivis, gaļa - viss ir īsts un patiess.

Šefpavārs Juris Dukaļskis neaizraujas ar daudzveidību un savu ēdienkarti viņš prezentē uz pāris lapām. Te neieraudzīsiet itin neko no ierastajiem bestselleriem, kas šablonveidā pieejami daudzos Rīgas restorānos. Tā arī ir šīs autorvirtuves pievilcība. Ēdienu nosaukumi itin labi iztiek bez pārspīlētas daiļrunības un katrs no tiem atspoguļo oriģinālu garšu salikumu. Asaris ar skābenēm, cūku ausis ar mārrutku krēmu un bekona pulveri, vai teiksim, rabarberi ar kazas sieru un kumelīšu saldējumu. Jebkurš ēdiens tiek vienkārši, taču smalkjūtīgi pasniegts, turklāt piemeklētos traukos.

Cenas? Ņemot vērā, ka "Restorāns 3" ir sajūtu, nevis ikdienas restorāns, tad vienam būtu jārēķinās vismaz ar kādiem divdesmit pieciem trīsdesmit eiro un uz augšu. Bet... "Restorāns 3" darba dienās piedāvā arī dienas maltīti, kad divus ēdienus var nobaudīt par 9.90 €, trīs - par 14.90 €.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Valda 11.08.2017
Ļoti labs restorāns ar izcilu ēdienu, uz kuru nav kauns vest ārzemju viesus.
Haris 17.11.2016
Ļoti garšīga degustācijas ēdienkarte un maniem viesiem patika, ka ir laba veģetāro ēdienu izvēle.
Zigis 07.03.2016
Labs restorāns. Skaidri redzams un saprotams koncepts. Šī nav vieta, kur aiziet vienkārši paēst, tur jābauda.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies