Piektdiena, 27. aprīlis Raimonda, Tāle, Klementīne un Raina

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

A. Pumpura iela 6, Rīga

Tālrunis:

27273755

Darba laiki:

12:00 - 23:00

JaunumsNorēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Meddo

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Medus A. Pumpura ielas restorāna “Meddo” nosaukumā (“meddo” no senprūšu valodas - medus) nav bijis pašmērķis, bet gan vairāk ar simbolisku nozīmi. Un gana trāpīgi, jo tas vienlaikus simbolizē gan saldo dzīves garšu, gan neizsmeļamās bišu darbaspējas. Un, vai tad par to nav jebkura restorāna stāsts?

Restorāns atrodas leģendārajā Pumpura Alunāna ielu stūrī un tā virtuves orķestri diriģē šefpavārs Vadims Belovs, kura vārds gardēžu aprindās komentārus neprasa. Vadims ir diplomēts pavārs, kurš mācījies Londonā, arī strādājis tur vairākus gadus, tostarp arī pie Džeimija Olivera. Vienīgā viņa darba vieta dzimtenē līdz šim bijusi restorānā “Vincents”, bet, kā viņš pats smejot atzīst, - ar “Meddo” tagad noslēdzis mūža līgumu.

Būdams izteikts klasikas speciālists, Vadims ir pārliecināts, ka jebkura laba ēdiena pamatā ir klasika, vienalga kādas kulinārās ietekmes vadīta. Ja konkrētāk, tad lielākā ietekme “Meddo” ēdienos jūtama no Francijas un Itālijas pamatvērtībām, ko atsvaidzina radoši akcenti. Vadims neskrien pakaļ modei un neaizraujas ar Instagram ēdienu radīšanu, tā vietā viņš ar spēcinošu pārliecību iet savu izvēlēto ceļu un galdā ceļ patiešām novērtētu klasiku.

Restorāns ir vizuāli pārdomāts un pēc vislabākajiem viesmīlības standartiem – galvenais, lai viesi jūtas ērti un viens otram netraucē. Interjerā jaušamas Provansas noskaņas, sienas viegli gaisīga medus tonī, un, starp citu, tās nav vienkārši nokrāsotas, bet gan ar otu tonētas, lai iegūtu vēlamo noskaņu. Izskatās iespaidīgi, viscaur jūtams ieguldītais darbs. Restorāna konceptuālais uzstādījums ir viegli saprotams – restorāns cilvēkiem, kas zina, ko vēlas un prot novērtēt augstvērtīgu kulināriju.

Garšu ziņā šovasar atvērtais restorāns piedāvā daudzveidīgu paleti ar spēcīgu Vidusjūras ietekmi – no grilētiem astoņkājiem un sicīliešu zivju zupas līdz truša balotīnei un jēra gaļas ribiņām. Piedāvājums kopumā ir ļoti nosvērts, cenas - virs vidējā, bet ņemot vērā kvalitāti, ir vērts maksāt. Klasikas ceļš iets arī vīnu izvēlē, kur dominē labākais no franču un itāļu darītavām, pārliecinošā reģionu un stilu dažādībā.

Laba vajag daudz, un, ja vien mūsos iemiesotos Vinnijs pūks, mūs te noteikti varētu bieži sastapt… jo medus – kā pūks teicis, nav jāēd, bet jāizgaršo. Un šāds padoms ir vesela medus poda vērts, jo jebkurš piedzīvojums restorāna taču sākas un beidzas ar garšu. Tāpat kā visa mūsu dzīve.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Elvīra Bērze 22.03.2018
Ļoti kvalitatīvs sniegums šajā restorānā no pirmās līdz pēdējai minūtei. Mēs bijām patiešām gandarīti par apciemojumu. Paldies!
Santa 07.01.2018
Restorāns labs, jūras ķemmītes un zivju zupa norāva jumtu, vienīgi pailgi nācās gaidīt.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies