Dining
Pirmdiena, 24. septembris Agris un Agrita

Brīvdienu brokastis

Apskati arī
WWW

Adrese:

Ģertrūdes iela 22, Rīga

Tālrunis:

66077077

Darba laiki:

11:00 - 22:00

Sestdien, svētdien: slēgts

JaunumsPadomāts par bērniemNorēķini ar kartēmWiFi

Hum Asian Kitchen

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Esi pirmais un novērtē

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Jaunais “Hum” restorāns dažādu ēstuvju pieblīvētajā Ģetrūdes ielas posmā starp Tērbatas un Akas ielām mudina aizdomāties. Ārēji ļoti vienkāršs un askētisks, bet attiecībā uz ēdienu paveras pilnīgi cita aina. Kamēr Āzijas virtuves mode visā pasaulē iet plašumā, pie mums daudzi īsti nemaz neizprot tās dziļo būtību – tas ir daudz vairāk par suši un vokiem lielveikalu ēstuvēs.

Āzijas virtuves pamatā ir vesela filozofija par harmoniju starp dabu un cilvēku. Ja piekrītam uzskatam, ka cilvēks ir tas, ko viņš ēd, tad Āzijas virtuve palīdz mums kļūt labākiem. Jo tikai patiess un dabīgs ēdiens ir veselīgs, spēj attīrīt un uzlādēt. Turklāt gandrīz visi ēdieni “Hum” ir bez glutēna.

“Hum” sirds un dvēsele ir tā īpašniece Thuy Nguyen. Āzijas kulinārija ir viņas sirdslieta, lai kur viņa atrastos. Jau ar pirmajiem mirkļiem restorānā var sajust, ka “Hum” ir viņas un domubiedru dzīvesveids. Indiešu un vjetnamiešu pavāri gatavo vienkāršu, toties autentisku mājas ēdienu, kam netiek pievienota sāls, un arī saldās garšas tiek iegūtas pavisam dabīgā veidā.

Kas attiecas uz produktiem, tad “Hum” sarežģījuši paši sev dzīvi (un labi, ka tā), jo pilnībā atteikušies no garšvielu maisījumiem, gataviem karijiem vai rūpnieciski gatavotām mērcēm. Iemesls ir ļoti vienkāršs - autentisks ēdiens iespējams tikai un vienīgi no svaigiem produktiem, un tā nav tikai izkārtne, bet Hum pavāru ikdiena. Rīgā nav daudz vietu, kur pavāri paši gatavo savu čili mērci, jauc svaigas karija pastas un gatavo svaigu tofu sieru bez jebkādiem pastiprinātājiem.

Kamēr restorāni Rīgā bieži šmaucas, gatavojot Tom Kha no gataviem maisījumiem, Hum pavāri uzreiz liek kārtis galdā. Pilnīgi visas sastāvdaļas ir svaigas, jo tikai tā var panākt šīs iecienītās zupas dabīgo garšu paleti. Jā, versijas šai zupai ir daudz un dažādas, tomēr būtiskākais, lai sastāvdaļas būtu svaigas - svaiga galangāla sakne, svaigs Taizemes čili, kafīra laima lapa, svaiga citronzāle.

Ēdienkarte “Hum Asia” ir ļoti daudzveidīga un tā nosedz teju visus Āzijas virtuves līmeņus. Ja šis ir pirmais randiņš ar Āzijas virtuvi (aklie randiņi ar pseido suši neskaitās), tad ieteicams sākt ar tajiešu iecienīto Pad Thai (ar vistas gaļu, jūras veltēm, garnelēm vai liellopa gaļu), - tas ir stir fry nūdeļu ēdiens ar patiešām bagātīgu garšu buķeti. Savukārt garšu izaicinājumam noderēs vistas rullīši kokosriekstu skaidiņās (Gà dừa), ko pasniedz ar jasmīna rīsiem. Un par asumu nav jāuztraucas, jo pavāri to pielāgos jūsu gaumei. Bet, ja Āzijas virtuve jau ir ikdiena, tad “Hum” ir labas izredzes kļūt par jūsu otrajām mājām.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies