Dining
Svētdiena, 27. maijs Dzidra, Dzidris, Gunita un Loreta

Brīvdienu brokastis

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Kokneses prospekts 13A, Rīga

Tālrunis:

67518679

Darba laiki:

11:00 - 22:00
Piektdien, sestdien: 11:00 - 23:00
Konditoreja/kulinārija: 08:00 - 20:00


JaunumsPadomāts par bērniemNorēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Hercogs Mežaparks

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Restorānu zīmola “Hercogs” gaitas aizsākās Jelgavā pirms astoņiem gadiem, kad šefpavārs Andris Rūmītis atvēra savu pirmo restorānu. Ej, nu sazin, vai viņam jau tolaik bija tālejoši plāni, taču apetīte, kā zināms, aug ēdot, un pirmais “Hercogs” galvaspilsētā bija tikai laika jautājums.

Kamēr “Hercogu” Jelgavā jau nomainījis cits restorāns, tikmēr Andris Rūmītis ar komandu sevi veiksmīgi jau apliecinājuši Mārupē, un tagad kārta pienākusi arī Rīgai. Turklāt uzreiz ar diviem restorāniem. Pirmais - Ķīpsalā ar burvīgu skatu uz Daugavu, bet otrs – Mežaparkā, vietā, kur daudzus gadus darbojās Gustava Ādolfa konditoreja.

2017. gada nogalē, vietā, kur Mežaparka kārumnieki agrāk devās pēc Gustava Ādolfa konditorejas labumiem. Bez saldumiem Mežaparka gardēži nav palikuši, jo arī jaunajā "Hercogā" jau no astoņiem rītā darbojas konditoreja. Tāpat restorānā iespējams ieturēt pusdienas vai vakariņas. Mežaparka restorānā ēdienkarte ir lakoniska, toties pārdomāta. Tajā nav banalitāšu, ēdienu koncepcija vairāk prezentē modernu pieeju ar uzsvaru uz saturu. Skaidri var sajust, ka produkts arī šeit, tāpat kā pārējos "Hercogs" zīmola restorānos, ir karalis.

Skaidrs, ka ar interjeru vien viesus nepārsteigsi, tādēļ ļoti svarīgi, kas tiek likts šķīvjos. Un, ja virtuvē godīga attieksme ir ikdiena, nevis uzstādījums, tad viesi to agri vai vēlu noteikti sajutīs un novērtēs. Šefpavāra Naura Nummura ēdienkarte ir pietiekami plaša, ar izvēles iespējām veģetāriešiem, gaļēdājiem un jūras smalkumu cienītājiem. Būtisks uzsvars tajā likts uz produktu kvalitāti jeb, īsāk sakot, – iecienītas lietas izsmalcinātā šefa interpretācijā. Spriediet paši – krāsnī ceptas gliemenes, staltbrieža tartars, astoņkājis, mežacūkas karbonāde un kas tik vēl ne. Ir arī šķietami vienkāršāki risinājumi, bet bērniem ir pašiem sava ēdienkarte pēc labākajām “Hercoga” tradīcijām. Ja par cenām, tad vakars diviem ar vīnu izmaksās ap piecdesmit sešdesmit eiro un uz augšu, bet darba dienās no 11:00 līdz 15:00 (divi ēdieni – 7.80 €) spēkā ir izdevīgi dienas piedāvājumi.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies