Dining
Trešdiena, 15. augusts Zenta, Dzelde un Zelda

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Balasta dambis 70, Rīga

Tālrunis:

67873804

Darba laiki:

11:00 - 22:00
Piektdien, sestdien: 11:00 - 23:00


JaunumsPadomāts par bērniemNorēķini ar kartēmDzīvā mūzikaTerase vasarāWiFi

Hercogs Ķīpsala

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Restorānu zīmola “Hercogs” gaitas aizsākās Jelgavā pirms astoņiem gadiem, kad šefpavārs Andris Rūmītis atvēra savu pirmo restorānu. Ej, nu sazin, vai viņam jau tolaik bija tālejoši plāni, taču apetīte, kā zināms, aug ēdot, un pirmais “Hercogs” galvaspilsētā bija tikai laika jautājums.

Kamēr “Hercogu” Jelgavā jau nomainījis cits restorāns, tikmēr Andris Rūmītis ar komandu sevi veiksmīgi jau apliecinājuši Mārupē, un tagad kārta pienākusi arī Rīgai. Turklāt uzreiz ar diviem restorāniem. Pirmais “Hercogs” darbojas Ķīpsalā ar burvīgu skatu uz Daugavu, vietā, kur iepriekš vairākus gadus viesus uzņēma “Fabrikas restorāns”. Respektējot atrašanās vietu, īpaši domāts par noskaņu restorānā. Atsvaidzinātais interjers ir askētisks un industriāli romantisks ar uzsvaru uz skatu aiz logiem, taču ne pārspīlēti, lai nenovērš skatu no partnera.

Skaidrs, ka ar interjeru vien viesus nepārsteigsi, tādēļ ļoti svarīgi, kas tiek likts šķīvjos. Un, ja virtuvē godīga attieksme ir ikdiena, nevis uzstādījums, tad viesi to agri vai vēlu noteikti sajutīs un novērtēs. Šefpavāra Naura Nummura ēdienkarte ir pietiekami plaša, ar izvēles iespējām veģetāriešiem, gaļēdājiem un jūras smalkumu cienītājiem. Būtisks uzsvars tajā likts uz produktu kvalitāti jeb, īsāk sakot, – iecienītas lietas izsmalcinātā šefa interpretācijā. Spriediet paši - austeru uzkodas, staltbrieža tartars, astoņkāja karpačo, mežacūkas karbonāde, wagyu burgers un kas tik vēl ne. Ir arī šķietami vienkāršāki risinājumi, bet bērniem ir pašiem sava ēdienkarte pēc labākajām “Hercoga” tradīcijām.

Ja par cenām, tad vakars diviem ar vīnu izmaksās ap sešdesmit eiro un uz augšu, bet darba dienās no 11:00 līdz 15:00 (divi ēdieni – 7.80 €, trīs ēdieni – 9.00 €) spēkā ir izdevīgi dienas piedāvājumi. Plašu popularitāti ieguvušas arī “Hercoga” svētdienu vēlbrokastis, taču vasaras sezonā brīvdienās spēkā ir brokastu piedāvājums (3 ēdieni - 12 €, 4 ēdieni - 15 €, 5 ēdieni - 18 € + prosecco).

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies