Pirmdiena, 25. jūnijs Milija un Maiga

Brīvdienu brokastis

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Doma laukums 1, Rīga

Tālrunis:

67211776

Darba laiki:

13:00 - 23:00

Padomāts par bērniemNorēķini ar kartēmDzīvā mūzikaTerase vasarāWiFi

Gutenbergs terase

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Restorāns "Gutenbergs" neatrodas nedz uz kādas no gājēju ielām, nedz vietā, kur ir plaša ļaužu plūsma, patiesībā, tas pat ir labi paslēpts Doma laukuma nomalē, iepretim Doma baznīcai. Vieta nenoliedzami ekskluzīva, un vēl ekskluzīvāku to padara fakts, ka restorāns atrodas uz jumta. Jā, un tagad arī ziemā.

Gaumīgi izbūvēta un izremontēta, agrākā "Gutenberga" jumta terase pārtapusi pilnvērtīgā restorānā, un tagad šis ir vienīgais restorāns galvaspilsētā, kas viesus uz jumta var ne tikai uzņemt, bet arī pabarot cauru gadu.

Skati no restorāna uz Vecrīgas jumtiem, Doma baznīcas torni un Nacionālo bibliotēku ir pastkartes vērti, nevar nenovērtēt arī jaunizveidoto interjeru, kurā dominē stikls, vecpilsētas mūri un metāls. Dienas laikā restorāns ir gaišs un ar plašuma sajūtu, bet vakarā intīmu noskaņu pilns, ir arī kamīns.

Šefs Ēriks Livmanis ir mūsdienu Latvijas virtuves piekritējs un savos ēdienos par pamatu ņem vietējo ražotāju produktus un labumus no centrāltirgus. Viscaur ēdienkartē jūtama pavāra iedvesma un rokraksts, kas restorānam nenoliedzami ir liels pluss. Ja labais skats no jumta domas par ēšanu aizdzinis prom, tad pie glāzes laba vīna (vai kāda no izsmalcinātajiem džina kokteiļiem) pilnīgi pietiks ar kādu no uzkodām vai aizdariem. Iespējas dažādas - trusis, strauss, briedis, nēģi, reņģes, meža sēnes un kas tik vēl ne. Par vīnu runājot – ļoti simpātiska pieeja vīnu atlasei ar vēl simpātiskāku cenu politiku. Saimniekuprāt, viesiem restorānā vīns nav jābauda ar pārsimt procentu uzcenojumu, tādēļ "Gutenbergā" kvalitatīvi vīni pieejami bez visur ierastā uzcenojuma. Katrā no vīnu kategorijām jūtama saimnieku degsme vīna lietās - stilu ziņā daudzveidīgs un ģeogrāfiski sabalansēts vīnu klāsts gan ar klasiskās Eiropas, gan Jaunās pasaules ietekmi. Rīgā būs grūti atrast restorānus, kur pudeli īsta champagne var baudīt, nemaksājot vairāk par 50€, par nenovērtējamo skatu, kas nāk līdzi komplektā, nemaz nerunāsim.

Atgriežoties pie ēdieniem, "Gutenbergs" pielīdzināms fine dining standartiem, jo katrs no ēdieniem ir pieslīpēts un ar rozīnīti. Šī nav vieta, kur iet pēc Cēzara salātiem, brilē krēma vai laša filejas, tā vietā pavāri galdā ceļ "Mottras" stori un samu, Sidrabjēra kāju, brieža karbonādi ar ceptām gailenēm vai, piemēram, pašu versiju par tēmu "Cielaviņa". Cenas nav no zemajām, taču nevajadzētu aizmirst, ka atrodies uz jumta, kur garšu prieki ir garantēti.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Aldis 20.03.2018
Par ēdienu grūti teikt, bet noteikti varu ieteikt šo restorānu, ja saprot kaut ko no vīniem. Zinātāji sapratīs.
Zigis 07.08.2017
Šamie pēdējā laikā sasparojušies, viss bija tiešām labi. Jēra kaŗē bija super gards. Paldies!
Meija 31.07.2017
Tur noteikti var vest ārzemju ciemiņus un nebūs jākautrējas. Tieši otrādi, apkalpo kvalitatīvi, ēst ir garšīgi, skats uz jumtiem bomba un vīni ļoti labā izvēlē.
Jana 21.06.2017
Nav lēti, bet ēdiens labs un, ja sagribās aiziet kaut kur, kur ir savādāk. šis ir labs variants. Skats super, apkalpošana ok.
Meiča 01.06.2017
Skats ļoti labs, saulainā dienā ideāla vieta. Laba (nedārga) vīnu izvēle.
MK 22.03.2017
Restorāns padārgs, bet labs ar, manuprāt, ļoti labu vīnu politiku. Nav paredzēts Ganbejistiem, bet tiem, kas kaut ko saprot.
es 27.01.2017
vasarai ir loti labs variants appetissimo-lv.blogspot.com/2013/02/gutenbergs-riga.html
Agris 21.09.2016
Man nav svarīgi, kur atrodas restorāns - uz jumta vai pagrabā, galvenais ir tas, ko tur dod. Gutenbergs ir diezgan dārgs restorāns (pusdienas ir lētākas), un ar augstām prasībām. Klienti ārzemnieki un turīgi vietējie, mēs tobrīd bijām vienīgie vietējie. Es ēdu nēģus želejā un jēra kāju. Nēģi kā jau nēģi, bet ar jēru problēmas ir gandrīz visos LV restorānos. Pirmo reizi pēdējā gada laikā beidzot apēdu pareizi pagatavotu jēru (pirms tam man tas bija izdevies Valtera restorānā), es gan neliktu klāt cūku pupas, bet gaļa un buljons bija ļoti labi pagatavoti. Cieņa pavāriem.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies