Pirmdiena, 25. jūnijs Milija un Maiga

Brīvdienu brokastis

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Dzirnavu iela 72, Rīga

Tālrunis:

25644408

Darba laiki:

09:00 - 23:00

JaunumsNorēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Garšvieta Riits

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Jaunatvērtais restorāns Garšvieta Riits Dzirnavu ielā priecē acis ar romantiski vienkāršu interjeru, kurā izmantots daudz dabīgu materiālu un zaļumu. Lai gan interjerā paslēptas daudzas "odziņas", kopējā atmosfēra un iespaids ir neuzbāzīgs un neitrāls – telpā ir patīkami uzturēties. Materiālu izvēlē dominē koks, lins, metāls – kopā tiem izdodas radīt tādu kā industriāli nostalģisku harmoniju.

Pie sienām ir olu bretes, balti krāsoti putnu būrīši, lejkannas un redzami arī citi priekšmeti, kuri, kad esi tos pamanījis, neuzkrītoši liek domāt par lauku mājām – saimniecību, kurā skraida cālīši, dzirdamas suņu rejas, kaudzēs sakrauts smaržīgs siens… Visnotaļ var patīkami pavadīt laiku, gaidot sevis pasūtīto maltīti.

Galvenais uzsvars nelielajā, bet rosīgajā restorānā ir uz atklāto virtuvi, kur viesu acu priekšā šiverē pavāri ar šefpavāru Andreju Terentjevu priekšgalā. Šī ir virtuve, kuras darboņi neaizraujas ar lieku šķīvju izdekorēšanu – tā vietā visa pavāru uzmanība tiek veltīta šķīvju saturam! Garšvietas Riits pieeja ēdienam ir vienkārša, bet laika pārbaudījumu izturējusi – šeit baudīsiet kvalitatīvu, saprotamu, pieejamu ēdienu, kurā izmantotie produkti nāk no pašmāju ekoloģiskajām saimniecībām. Viss ģeniālais ir vienkāršs – un tāds ir arī Garšvietas Riits pasniegtais ēdiens.

Ēdienkarte ir īsa, bet saturīga (sen jau pagājis laiks, kad telefongrāmatas biezuma ēdienkartes liecināja par smalkumu un kvalitāti) – tajā ir viss, ko sirds varētu kārot katrā no dienas ēdienreizēm. Ēdienkartē ir cūkgaļa, liellopa steiks, jērs, vista, dienas loms, vairāku veidu salāti, zupas, deserti. Visi otrie ēdien tiek gatavoti uz ozolkoka oglēm, ir arī padomāts par veģetāriešiem. Neatkarīgi no tā, vai pasūtīsiet jēra karbonādi vai uzkodu no vietējām reņģēm – varat but droši par to, ka šo ēdienu pagatavošanā izmantoti svaigi produkti. 

Viesmīle ar dzirkstošu skatienu stāsta par to, kā šefpavārs ik rītu mēro ceļu uz tirgu, lai sarūpētu produktus kādam īpašajam dienas ēdienam – lai nobaudītu šo īpašo piedāvājumu, jāierodas laikus, jo tie nozūd gaismas ātrumā! Tātad – piekrišanas netrūkst!
Par cenām – ņemot vērā produktu augsto kvalitāti, tās ir demokrātiskas un kopumā iepriecinošas. Kvalitatīvs, apjomīgs gabals steika ar dārzeņiem un piparu mērci izmaksās vien 16.00 €, kas galvaspilsētā nav visai bieži sastopama cena. Salātu cenas – no 6.25 €, zupu – no 6.00 €, uz grila gatavoto ēdienu cenas – no 8.50 €, bet kārdinošo desertu – no 4.00 €.

Šajā restorānā piedzīvotais liek aizdomāties par to, cik liels potenciāls patiesībā ir comfort food konceptam – lai kādi trendi un ēdienu modes jaunumi nāktu (un ietu), mēs vienmēr ar laiku atgriežamies pie pārbaudītām vērtībām – un pie mājīgas vides, kura mums liek justies labi un ērti. Bez izskaistinājumiem, bez pārspīlētiem centieniem izpatikt. Šāda pieeja ir visīstākā atslēga un viesu sirdīm, un ar laiku varam gaidīt, ka vietas, kuras centīsies izveidot līdzīgu konceptu, redzēsim aizvien biežāk.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Kaspars 13.03.2018
Ar sievu aizgājām uz šo vietu un bijām pārsteigti par kvalitāti. It kā vienkāršs mājas stila ēdiens, arī apkalpošana un pasniegšana vienkārša, bet viss garšoja ļoti labi. Iesaku nogaršot ķilavu uzkodu un cūkas ribiņas vienkārši izcilas.
Zen 06.03.2018
Restorāniņš labs, patīk tā vienkāršība, kas tur valda. Ēst bija garšīgi, bet, ja būtu nedaudz lētāk, ietu biežāk.
Alda 13.11.2017
Ēdiens labs, apkalpošana un interjers arī, tikai prasās jaudīgāka ventilācija.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies