Piektdiena, 27. aprīlis Raimonda, Tāle, Klementīne un Raina

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Valkas iela 7, Rīga

Tālrunis:

22009000

Darba laiki:

12:00 - 24:00

Padomāts par bērniemNorēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Ferma

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Šefpavāra Māra Astiča jaunais restorāns "Ferma" ir likumsakarīgs viņa profesionālās darbības rezultāts. Ikdienā saimniekojot turpat blakus telpās esošajā Restorānu servisa skolā, Māris nonācis līdz nākamajam solim, un kopā ar savu komandu tagad gatavs uzņemt viesus.

"Ferma" veidota no jauna, telpas pielāgotas restorānam, visas mēbeles un interjera aksesuāri  pēc īpaša pasūtījuma radīti restorāna vajadzībām. Itin viss, kas paveras acu skatienam, ir autentisks un tepat Latvijā darināts, jo tieši to arī jaunais restorāns slavina. Vietējs, īsts un patiess.

Restorānā ir divas atsevišķas zāles, bāra zona un plaša vasaras terase ar skatu uz Viesturdārzu. Interjers tumšos toņos ir mūsdienīgi atturīgs, pie sienām vīna plaukti, vienā no zālēm ir arī atklātā virtuve ar tā dēvēto apaļo šefa galdu, pie kura šefa maltīti papildinās sarunas par ēdienu un vīnu. Starp citu, vīna lietas restorānā uzticētas vīnzinei Agnesei Meiersonei. Viņa jau vairākus gadus ar lielu kaislību izturas pret savu lietu, un "Fermas" pārdomātais vīna klāsts ir tam apliecinājums.

Šefpavārs Māris Astičs zem sava paraksta liek tikai to labāko, tādēļ ikdienā viņš pats bieži dodas uz tirgu un sadarbojas tikai ar uzticamiem un pārbaudītiem piegādātājiem. Jaunajā restorānā Māris savu kulināro rokrakstu nemaina, tieši otrādi – tas kļuvis izteiktāks, un savas prasmes viņš turpina nodot tālāk Restorānu servisa skolas audzēkņiem.

"Food for the people" (ēdiens cilvēkiem) – tā pats Māris raksturo restorāna koncepciju – ne pārmērīgi dārgs, taču kvalitatīvi pasniegts ēdiens no vietējiem produktiem. Ēdienkarte restorānā ir izteikti sezonāla un mainīga. "Fermā" var nobaudīt Latvijā audzētas tīģergarneles, restorāna vajadzībām noturētu Latvijas liellopa gaļu, savvaļas briedi, meža sēnes, lasi, reņģes no Baltijas ūdeņiem un ko tik vēl ne... arī bērniem ir pašiem sava ēdienkarte.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Sīlis 28.02.2018
Restorāns labs, protams ir arī savi mīnusi, bet iespaids kopumā atmiņā paliekošs. Ja uz sīkumiem piever acis, tad Ferma noteikti pieskaitāms pie Rīgas upmarket restorāniem!
Santa 02.01.2018
Restorāns labs un viens no retajiem, kuru tiešām ieteicams iepriekš norezervēt, jo īpaši vīkendos. Var just, ka visi ļoti cenšas un piedomā pie dažādiem sīkumiņiem. Bet visi tie, kas sūdzas, ka ilgi jāgaida, lai iet uz makdonaldu (bet arī tur var nākties gaidīt). :)
Modris 07.12.2017
Gribēju aiziet, bet viss pilns. a kas tur tik īpašs?
Smuks vārds uzvārds 31.07.2017
Beidzot tiku uz šo restorānu. Atmosfēra tiešām kā restorānā, viesmīļi ļoti centīgi. Ēdiens nav 100% manā gaumē, bet piesieties tā īsti arī nav kur :) Tātad- labi. Cenas par to kvalitāti pieņemamas, lai gan, ja būtu nedaudz lētāk, aizietu biežāk (ja vietas būtu pieejamas). Visumā ļoti labs restorāns.
M.T. 03.07.2017
Vislabākais krēms brulē kāds vispār ēsts. Tiešām!!!
Aldis 27.06.2017
Es nesaprotu, kas tur tāds tik īpašs, ka visi uz turieni iet?
Dita 07.06.2017
Nebija ne vainas. Ēdieniem man nedaudz pietrūka garšas, bet kopumā iespaids labs. Ļoti laba vīna karte un pasniegšana.
Janka 03.04.2017
Esmu tur jau bijis 2x. Pirmajā reizē ilgi bija jāgaida, otrajā reizē serviss bija daudz labāks. Mēs bijām četratā un mūsu galdiņam bija pievērsta visa uzmanība. Izslavētajām Latvijas garnelēm pietrūka garšas, bet steiks gan bija uz urrā! Bet visu cieņu - abas reizes bija pils. Reta parādība mūsu restorānos.
liene 16.01.2017
appetissimo.blogspot.com bloggeris deva viniem desmitnieku (atzimi :) )! seit atsauksme ar bildem http://appetissimo.blogspot.com/2016/10/ferma-riga.html
Oswalds 26.11.2016
Trešdienas vakarā biju nolēmis doties uz restorānu "Ferma". Galdiņu man rezervēja viens pazīstams cilvēks, kas strādā šajā restorānā! Lokācija - diezgan viegli atrast, bet nevar saprast ar auto novietošanu, it kā ir kaut kāda parkinga teritorija, bet nav apzīmēta (vai vismaz nevar pamanīt apzīmējumu)! Tālāk - ejam iekša, prasam kur ir rezervetais galdiņš, viesmīļi kaut ko mekle, kaut ko klāj uz galdiem, liek traukus utt, zīmītes ar manu vārdu vai rezervēts tā arī neieraugu! Apmeram tā - sēdiet šeit kaut kur, kur ir brīvs! Labi, apsēžamies, gaidam kādas 5cas minūtes kamēr atnes meņu. Dāmai jau kļūst vēsi, iekštelpās vai nu ir caurvējš, vai ari ļoti (laba) savāda ventilācija! Restorānā jabūt siltai, mājīgai sajūtai, diemžēl tāda neradās! Dāma jau prasa atpakaļ jaku, beigās izlemjam, ka pietieks ar pledu! Ja es būtu šortos un kreklā bez rokam, man arī vajadzētu mēteli! Sākam pasūtīt ēdienus&dzērienus! Es pasūtu zupu (pikantā Latvijas garneļu kokospiena zupa ar tomātiem un koriandru), tartaru, un steiku! Dāma pasūta glāzi vīna un ceptu pīli ar grilētiem dārzeņiem! Pec trīs minutēm viesmīle atnāk atpakaļ ar meņū un informē mani, ka tieši tā zupa, ko esmu pasutījis ir beigusies! Kāds esot paņēmis pēdojo porciju! Piedavā tiko uzvārītu krēmzupu, no tās atsakos, pasūtu kaut kādu biezzupu (medījuma biezzupa ar lēcām un čilī), pēc nosaukuma diezgan garšīga, bet realitātē ne visai! No medījuma pat nebija ne smakas, nemaz nerunājot par asumu zupā! Bija arī maza uzkoda no pavāriem kamēr gaidījām pamatēdienus - kazas siers ar medu! Pirmo no visiem trim ēdieniem dabūju tartaru! Tartars (brieža) reāli bija labs, jēlu gaļu ļoti grūti sadirst! Viesmīļi atnes škīvjus, nevis noliek lēnām smuki uz galda, bet uzmet uz galda - apmēram tā kā, nu rijiet tagad! Kā tādiem izsalkušiem suņiem! Tas tā, var arī mazliet pieciest! Talāk jau tiek pasniegts steiks (izturēts liellopa antrekots), nav maziņš, pietiekami liels par 25€! Diemžēl mani piemeklēja vilšanās, jo pavārs nezina, ko nozīmē vidēji cepts! Steika pagatavošanas pakāpe bija vairāk uz - medium rare! Tas vēl būtu sīkums, ja gaļa būtu mīksta un viegli sagriežama! (Izturēts - šim steikam bija piemērotākais vārds, laikam liellops pats nobeidzies) Steiku nazis kā citos normālos restorānos netika piedāvāts! Pazīstamais un slavenais restorāna menedžeris - Jānis Viļumovs, tā arī neatrada laiku, lai pienāktu pie galdiņa un pārliecinātos vai viss ir kārtībā un garšo....beigu beigās nācās atstāt samērā palielu nesaēdamu asiņainu, cipslainu gabalu uz šķivja! Ja man piemēram jasalīdzina ar steiku no Philipe restorāna, tad Philipe es liktu 10 balles, Fermas - 2 balles! Nākamais fail - pie blaku galdiņa sēdēja pārītis, kas ik pa laikam izgāja arā uzsmēķēt cigaretes! Diemžēl cigarešu smirdoņa bija ļoti labi jūtama, es pat teiktu, ka sajūta bija kā smēķējamā restorāna kaut kur citur Eiropā. Tālāk pasūtījām saldo - siera kūku uz diviem pēc dāmas izvēles! Neesmu daudz ēdis siera kūkas, bet šī bija tikpat bezgaršīga kā zupa, ko apēdu! Kopsavilkums: interjērs labs, piestrādāts, viss jauns, krēsli varēja būt ērtāki! Mūs apkalpoja meitene, kura nenosauca savu vārdu, bet čekā ierakstīts viesmīlis Kārlis!!! Vai es vēl kādreiz apmeklēšu šo vietu? Domāju, ka Jums ir viss skaidrs izlasot!
Žanna 11.11.2016
Ļoti patīk interjers, apkalpošana pieklibo. Ilgi jāgaida. Pīles krūtiņa bija laba. P.S. patīk, kā viņi attiecas pret vīnu.
Elga 15.08.2016
Nereāli rezervēt galdiņu vakarā, 2x mēģināju - viss pilns. Šonedēļ mēģināšu vēlreiz, ja neizdosies, tad laikam nav lemts :)
ir būts 14.08.2016
Apkalpošana cilvēcīgi laipna, bet gausa, ēdiens, kā jau varēja gaidīt, pieslīpēts un pārdomāts, vīni - labā izvēlē un par pieņemamām cenām. Bet interjeram dodu visaugstāko atzīmi.
Restorāns FERMA 10.08.2016
Labdien, Anita! Šobrīd pie mums restorānā "Ferma" ir pieejama A la carte, bet no septembra gaidāmi arī pusdienu piedāvājumi. Gaidīsim ciemos!
Anita 08.08.2016
Vai dienas piedāvājumi nebūs?

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies