Dining
Otrdiena, 25. septembris Rodrigo un Rauls

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Jēkaba iela 24, Rīga

Tālrunis:

67815440

Darba laiki:

12:00 - 24:00

    • Twitter

    • 10.04.2017
      Visit EQUUS Restaurant to enjoy excellent cuisine from Josper Grill. #equus #pullmanlife #pullmanriga #accorhotels https://t.co/KTYfYCvGZX
    • 31.01.2017
    • 30.01.2017
Norēķini ar kartēmWiFi

Equus

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Restorāna Equus šefpavārs Sergejs Jaramišjans ir multimākslinieks. Un, ja viņš kaut ko dara, tad tikai ieguldot sirdi, jo citādi sanāk tikai laika izšķiešana. Tieši ar tādu pieeju viņš šī gada pavasarī pārņēma Equus virtuves grožus. Pēcāk Sergejam un viņa vietniekam Andrejam Vagelim no zvaigžņotās mišelinu dzīves Londonā pievienojās arī young sous chef Kārlis Fīrmanis.

Reizē ar jaunas pavāru komandas izveidi, Equus ieguvis jaunu identitāti, kas, kā viņi paši cer, mainīs priekšstatu par viesnīcu restorāniem. Sergejs ir pārliecināts, ka mini izmēra porcijām restorānos vairs nav vietas, un viesiem jādod tas, ko viņi vēlas. Tāda arī ir jaunā Equus pieeja – saprotams, kvalitatīvs, mūsdienām atbilstošs ēdiens.

Nozīmīga loma ēdienkartē ir grila ēdieniem un tā dēvētajai starptautiskajai klasikai, kam burtiski caur rindām ārā laužas šefa jaunrades augļi. Viņš vēlas pārsteigt, un viņam tas izdodas.

Saldu un sāļu garšu kombinācijas ēdienos nav nekas jauns, un pēdējos gados arī mūsu restorānos arvien biežāk var nobaudīt pavāru eksperimentu un iedvesmas augļus. Bet Sergeja astoņkāja salāti pārspēja jebkādas fantāzijas. Astoņkāji salātos viņš pamanījies ne tikai papildināt, bet harmonizēt ar grilētu arbūzu, salātlapām, aitas sieru, fenheļa krējumu un persiku - nektarīnu mērci. Grūti aprakstāmi, taču ļoti garšīgi salāti, kas pateicoties sastāvdaļu harmonijai ne vien katra par sevi ir unikāla, bet veido saskanīgu simfoniju. Ideāli piemērots ēdiens maltītes sākumam – viegls, uzbudinošs un ar izteiktu raksturu.

Equus ēdienkarte kopumā atstāj ļoti radošu iespaidu – tāds kā modernas klasikas sānsolis ar autorvirtuvi. Ja patīk klasika, uz priekšu, bet mūs vairāk uzrunāja šefpavāra un viņa komandas radošums, tādēļ ļāvāmies sevi pārsteigt. Arbūza salāti ar savu iesildīšanas uznācienu mūs jau pārsteidza, tālāk kārta akmeņplekstei un Hanger steikam. Kas tas tāds, jūs vaicāsiet? Arī mums radās šāds jautājums, jo par Hanger steiku līdz šim nebija dzirdēts.

Izrādās, ka, pateicoties gaļas šķiedrainajai struktūrai, miesnieki Hanger steiku uzskata par vienu no vislabākajiem, un savulaik britu gaļas pārdevēji to pat nosaukuši par miesnieka steiku, jo nevēlējās to pārdot un labprāt paturēja sev. Hanger gaļa ir izteikti mīksta un maiga, un prasa prasmīgu apiešanos.

Švaks ir tas pavārs, kurš izvēlas iet vieglāko ceļu, tādēļ žetons Sergejam ne tikai par Hanger izvēli, bet arī par drosmi gaļu pasniegt kopā ar jūras produktiem. Rezultāts nav gluži klasiskais surf & turf, bet gana oriģināls risinājums ar tunča tagliata biezeni.

Tunča biezenis ir pietiekami neitrāls, lai varētu iznest otrā plāna lomu, un, lai tuncis neapvainojas, bet galvenais šoreiz ir steiks. Gan krāsu, gan struktūru kontrastus uz šķīvja papildina zaļie spināti, jaunie burkāni un violeto kartupeļu biezenis. Rezumē – Hanger steiks, ja vien to pareizi pagatavo, kūst mutē, un pēc šī gribas domāt, ka mūsu restorānos tam ir liels potenciāls. Lielisks, radošs ēdiens, kas noteikti paliks garšu atmiņā.

Apstiprinājās mūsu priekšnojauta, ka reizē ar nākamo ēdienu, viesmīlis atnesīs arī kādu atklāsmi, - sacīts, darīts – un izrādās, ka akmeņplekste ļoti labi garšo kopā ar gailenēm. Un, tam visam pāri viegla citrusu noskaņa ar kaperiem. Tomēr visspilgtāko iespaidu atstāj mērce, jeb precīzāk – intensīvs, bagātīgs tās pašas akmeņplekstes buljons. Ļoti garšīgs vienojošais elements, bez kura ēdienam būtu pilnīgi citas nokrāsas.

Secinājums. Ja piederat pie tiem, kuri uz restorānu dodas ar „pārsteidziet mani” nostāju, tad Equus jums ir visas iespējas saņemt cerēto un pat vairāk.  

Restorāns ir ļoti plašs un telpas tajā var piemeklēt atbilstoši noskaņojumam, turklāt ne uz brīdi nepamet sajūta, ka piestrādāts pie katra sīkuma. Dažādu stilu sajaukums un harmonija starp cieņu pret pagātni un skatu nākotnē ir galvenie motīvi, kas raksturo Equus, bet šefpavāra Sergeja Jaramišjana ēdieni runā paši par sevi, un jebkurš no viņa ēdieniem sagādās pārsteidzošus garšu mirkļus.
 


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Zane E. 23.07.2018
Vai kāds nezin par jumta terasi? Viņa visu laiku strādā vai tikai uz pasākumiem?
Eleo 05.06.2018
Skaists restorāns un ļoti garšīga virtuve.
Alfons 10.07.2017
Cik zinu viņiem pagalmā ir terase.
Vija 06.07.2017
Vai šim restorānam ir arī vasaras terase?
Es 04.07.2017
Jaunais šefs super. Iesaku grila ēdienus, dievīgi garšīgi.
Guna 05.06.2017
Restorāns labs, arī apkalpošana laba. Tik interjers priekš manis nedaudz par vēsu.
Valdis 10.04.2017
Ēdiens: 7; Serviss: 8; Interjers: 7; Atmosfēra: 5; Cena: 5.
Asnāte R. 05.12.2016
Bijām aizgājuši. Divatā atstājām 80 eur. Tur nav jāiet paēst, bet vairāk kā uz šovu. Mencu vaidziņi bija ideāli, ari saldējumu izlase bomba. Patika kā apkalpoja un tā attieksme pret katru sīkumiņu ir ļoti patīkama.
Māls 24.10.2016
Bijām nelielā kompānijā, iedzērām vīnu (starp citu, ļoti sakarīga vīnu karte) un uzēdām tapas. Cenas priekš vietējās publikas augstas, bet jūt, par ko jāmaksā. Viss pārdomāts un perfekti pasniegts. Equus apgāza manu skepsi par to, ka, ja viss ir ideāli, tad kaut kas nav tīri. Būs jāaiziet uz nopietnāku paēšanu.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies