Dining
Otrdiena, 23. janvāris Grieta un Strauta

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW

Adrese:

Elizabetes iela 22, Rīga

Tālrunis:

20122220

Darba laiki:

12:00 - 23:00

Norēķini ar kartēmTerase vasarāWiFi

Entresol

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas
Tendence pavāriem atvērt pašiem savus restorānus vainagojusies ar vairākiem patiešām labiem restorāniem, un, cerams, ka tā lieta pie mums vēl tik augs un augs. Šefpavārs nav vienkārši cilvēks, kurš prot gatavot, tas ir līderis, spēcīga personība un prasmīgs sava amata kalps. Par šefu nepiedzimst, par tādu arī nekļūst īsā laikā, šefpavārs ir dzīvesveids un mīlestība pret ēdienu. Mums ir daudz labu pavāru, bet īstu šefpavāru stipri mazāk.

Viens no tādiem ir Raimonds Zommers - viņa vārdu dzirdējis jebkurš sevi cienošs pašmāju gardēdis. Šķiet, ka Raimonds savā līdzšinējā karjerā paguvis sasniegt tik daudz, cik dažs labs visa mūža garumā - viņš ir viens no titulētākajiem Latvijas šefpavāriem, vairākkārt ieguvis Latvijas gada pavāra titulu, piedalījies dažādos TV šovos, un sarakstījis arī savu grāmatu "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve".

Tomēr, izrādās, ka ar to nav bijis gana - smalkajā eklektikas namā Elizabetes ielā 22 Raimonds atvēris pats savu restorānu "Entresol", un beidzot viņa talanta piekritēji sagaidījuši vietu, kur iet pēc laba ēdiena un dzērieniem, nevis vērot interjera smalkumus vai nodemonstrēt savu statusu. Protams, šefs vienatnē nav karotājs, un jebkura restorāna pamatā ir komanda... kodols, kas, restorāna kvalitāti uztur līmenī.

"Entresol" veidots smalkas viesistabas stilā. Restorāns nosacīti divos līmeņos - zemākajā daļā atklātā virtuve un bārs ar dažiem galdiem, bet augstāk - pati zāle, kas, tāpat kā ēka, kurā restorāns atrodas, sevī iemieso dažādus stilus. "Entresol" ēdienkarte ir askētiska, toties garšu ziņā piesātināta. Raimonda Zommera knapu koncepcija ņēmusi triumfu, un retais viesis no restorāna aiziet prom, nenogaršojis kādu no tām. Apzīmējums "knapas" gan nav vērsts un nepietiekamu porcijas izmēru, bet raksturo ēdiena būtību - nelielas uzkodas dažādās interpretācijās, ar nolūku garšu kārpiņas uzlūgt uz deju.

Ēdienkarte ir mainīga kā Latvijas daba - pavāri to regulāri papildina ar jauniem sezonāliem ēdieniem, arī knapu klāsts tiek mainīts. Mūsu ieteikums - nogaršot uzreiz vairākas knapas, bet, ja laba vajag daudz, tad knapu, kas iegaršojusies visvairāk, var pasūtināt arī pamatēdiena izmērā. Viena knapa maksā 4.00 €, trīs - 9.50 €, bet pie tā diez vai apstāsieties. Vēl ir pamatēdieni, deserti, pa kādai zupiņai un arī dienas piedāvājumi darba dienās. Zinot Zommera dzelžaino tvērienu produktu atlasē, var droši apgalvot, ka "Entresol" dienas piedāvājums ir viens no labākajiem pilsētā (uzkoda - 4.00 €, pamatēdiens -5.50 €, deserts - 3.00 €).

Kamēr vesels lērums restorānu nenogurdami piesavinās mūsdienu Latvijas virtuves standartus, Zommers ar pašmāju produktiem jau labu laiku kā vairs nezīmējas. Jo "Entresol" kvalitatīvs produkts ir pašsaprotama norma, nevis skaļš rupors, ar ko piesaistīt viesus. "Entresol" būts jau vairākas reizes, un ikreiz var piedzīvot jaunas garšu emocijas. Tādēļ, ja piederat pie tiem, kuri labprāt ļaujas garšas pārsteigumiem, šī noteikti ir īstā vieta.


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Viktors 10.01.2018
Esmu ļoti konservatīvs. Apskatot Entresol ēdienkarti, konstatēju, ka man tur nav neviens ēdiens, kuru vēlētos nogaršot. Varētu iekļaut ēdienkartē arī kaut vienu ēdienu tādu saprotamāku, piemēram ar cūciņu, vistiņu, ar labu mērci, kādu biezeni... Tad varētu arī manu ģimeni ar bērnu (pusaudzi) tur sagaidīt. Veiksmi!
Žils 12.12.2017
Ja būtu "dzīvāks" interjers, vispār būtu super, jo ēdiens vienkārši debešķīgs. Un starp citu par normālām naudiņām.
Zane 18.10.2017
Ļoti feina vieta, kur aiziet smalkās vakariņās. Apkalpošana augstākajā līmenī, ēdieni ļoti garšīgi un interjērs smuks. Patika tā pirmā zāle, kur redz pavāru.
Saule 26.09.2017
Koncepcija ļoti simpātiska un patika, ka var ēst daudzveidīgi. Nezinu, varbūt kļūdos, bet interjers gan man šķita vēss un pārāk smalks, kas īsti neiet kopā ar šķietami vienkāršo ēdienu pasniegšanu!
Elīna 02.08.2017
Mums ar kolēģēm patika tā uzkodu padarīšana. Noklājām visu galdu, klāt vēl paņēmām vīnus un vakars aizgāja uz urrā!!!! Noteikti atgriezīsimies vēl!
Olga L 31.07.2017
Knapas ir super gardas un deserti arī. Noteikti atgriezīšos!
Mad=Me 10.07.2017
Zommers pēc manām domām ir viens no spicākajiem pavāriem. Ļoti garšīgu vakaru aizvadījām. Iesaku nogaršot visādas knapas, super garšīgas un nav arī pārāk dārgi priekš tāda laba restorāna.
Alise 18.04.2017
Labs variants, ja uz restorānu jāved ārvalstu ciemiņi. Mani vācu biedri augstu novērtēja maltīti šajā restorānā.
edijs 14.04.2017
appetissimo sava bloga tikko uzrakstija par so vietu, varat tur istas bildes apskatities
Ervīns 30.01.2017
Esmu tur bijis 2x un abās pretējas sajūtas. Vienā reizē zāle bija pustukša, otrā viss galīgi pilns. Un sajūtas arī pilnīgi savādākas. Ja restorāns ir tukšs, tad arī sajūtas kaut kā ne visai, bet, ja pilns un apkārt baigā rosība, viss kaut kā labāk notiek. Nopietni.
LK 02.01.2017
Labs vīns un garšīgas uzkodas. Nav baigi lēti, bet laba ideja, ja gribas pagaršot dažādus salikumus. Divatā atstājām 80 eur.
Ilze 06.12.2016
Paldies restorāna personālam par sirsnīgo uzņemšanu un lai veicas!
Laila 01.12.2016
Cienu pavārus, kuri pieturas pie savas koncepcijas, nevis lec citiem pakaļ. Tieši tāpēc šis restorāns ir viens no maniem favorītiem.
Toms un kompānija 16.09.2016
Nezināju kur aizvest ciemiņus un tad uzdūros uz Entresol. Tagad ar pilnu pārliecību varu teikt, ka šī man (ne tikai man) bija pēdējo gadu labākā gastronomiskā pieredze. Viss tiešām patika.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies