Ceturtdiena, 21. jūnijs Emīls, Monvīds un Egita

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Apskati arī
WWW
Ēdienkarte

Adrese:

Dikļi, Dikļu pagasts

Tālrunis:

64207480, 26515445

Darba laiki:

Piektdien, sestdien: 13:00 – 22:00
Pārējās dienas: iepriekš rezervējot galdiņu

    • Twitter

    • 10.01.2018
      Jau šo sestdien Dikļu pilī koncertēs Trio Tresensus - trīs sajūtu apvienība (kokle, saksafons, perkusijas). Vairāk:… https://t.co/4PdCugMpWo
    • 22.12.2017
      Siltus un gaišus jums Ziemassvētkus https://t.co/DwpPPpTGa7
    • 20.12.2017
      ..Domājot par svētku dāvanu vai atpūtu pēc svētkiem piedāvājam 13.janvārī plkst. 19:00 gaišuma un mīlestības pilnu… https://t.co/sGrGVASNBY
Norēķini ar kartēmDzīvā mūzikaTerase vasarāWiFi

Dikļu pils restorāns

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Vērtēt

Ēdiens
Atmosfēra
Apkalpošana
Interjers
Cenas

Jau pirms viesošanās Dikļu pils restorānā mūsu garšu stīgas pašas no sevis noskaņojās uz augstiem toņiem, un tur neko nevarēja padarīt, jo muiža paliek muiža, un restorāns muižā nemaz nedrīkst būt slikts. Lai gan restorāns izveidots puspagrabā, atmosfēra tajā ir gaiša un silta. Pils klātbūtne restorānā nav pārspīlēta un sajūtas atbilst kopējam tēlam. Senatnīgos mūrus silda koka apdare, pie sienām gleznas, galdi - gaiši klāti.

Ja par ēdienkarti, tad tajā jūtams medījumu un vietējo ūdeņu lomu pārsvars. Aizmirstiet garneles, norvēģu lašus, cēzarus, karbonaras un pārējos Latvijas restorānu dižpārdokļus, jo Dikļu šefs Jānis Siliņš ir vietējais, uzaudzis tepat, no turienes arī patriotiskā pieeja produktu atlasē. Viņš neskrien pakaļ modei, bet dara to, kas pašam tīk. Un, lai arī produktu ziņā šefpavārs pieturas pie pamatvērtībām, uz āru izlaužas arī pa kādam kulinārajam sānsolim. Kā gan citādi var raksturot, piemēram, ar degalu piesūcinātus lazdu riekstus vai zivs buljonā briedinātus miežus? Jāņa Siliņa ēdieniem raksturīgs radošums, tīras garšas un niansētas detaļas, kas kopā veido neprognozējamu garšu kompozīciju. Bez banalitātēm.

Alnis, buks, briedis, paipala, zandarts, store… Viss ir vietējs un, ja zivju zupa, tad tikai no pašmāju lomiem. Rezultāts ir pārliecinošs - piesātinātā buljona garša un intensīvais zivju aromāts vienos vārtos pārsit bezgaršīgās it kā bujabēzes. Arī glīti pasniegtajam buka tartaram piemīt eleganta un tīra garša.

Lai arī pamatēdienu izvēle Dikļu pilī ir lakoniska, izšķirties par labu bukam vai, teiksim, teļa filejai nemaz nav tik viegli. Šādā situācijā izšķiroša loma var izrādīties viesmīļu prasmēm. Starp citu, ēdienkarti viņi pārzina ne sliktāk kā mednieki slēptuves mežā, un ēdiena tapšanas aizkulises izklāsta pietiekami niansēti.

Varat būt droši – ja mednieks nošāvis buku vai alni, viesmīle to noteikti piedāvās, jo medījumi ir šejieniešu sirdslieta un šaubas par gaļas kvalitāti ir absolūti liekas. Buka filejas gabals ir mīksts, tam piemīt specifiskā medījuma struktūra un dabīga garša. Piedevās uz šķīvja baraviku buljonmērce ar topinambūru - ķiploku biezeni, smilšērkšķu želeju un jau pieminētajiem lazdu riekstiem, kas piesūcināti ar degalu no Valmiermuižas. Delikāts un smalkjūtīgs ēdiens ar izdomu.

Desertu sadaļā toni nosaka pašu gatavotie saldējumi un šokolādes kūka. Lazdu riekstu saldējums izrādās pārsteidzoši baudāms - pasniegts divu tornīšu formā, kas saslieti uz mitra ziedputekšņu biskvīta pamatnēm. Garšu un sajūtu balansam klāt vēl maigs ābolu-kanēļa krēms un dzērveņu ievārījums. Lieliska un nesamākslota garšu saspēle bez pārmērīgiem dekoriem un ciku cakām.

Sezonalitāte un patiesība garšās ir šī restorāna lielākā vērtība, un, ja restorāna apmeklējums var kalpot par mērķi mērot 100 km no Rīgas, tad tā noteikti ir Dikļu pils. Senatnīgā neobaroka muiža pati par sevi jau ir apskates vērta (starp citu, var sarunāt arī īsu ekskursiju pa muižu), un tīras garšas cienītājiem nevajadzētu palaist garām iespēju pārliecināties par Dikļu pils restorāna sniegumu.

Ziemas sezonā Dikļu pils restorāns viesus uzņem tikai iepriekš rezervējot (katru dienu), piektdienās un sestdienās restorāns atvērts no 13:00 līdz 22:00.
 


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies