Trešdiena, 25. aprīlis Līksma un Bārbala

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Vieta, kur lieliski gatavo, nevis zīmējas ar produktiem - Entresol

Dining.lv; Foto: Dining.lv

Tendence pavāriem atvērt pašiem savus restorānus vainagojusies ar vairākiem patiešām labiem restorāniem, un, cerams, ka tā lieta pie mums vēl tik augs un augs. Šefpavārs nav vienkārši cilvēks, kurš prot gatavot, tas ir līderis, spēcīga personība un prasmīgs sava amata kalps. Par šefu nepiedzimst, par tādu arī nekļūst īsā laikā, šefpavārs ir dzīvesveids un mīlestība pret ēdienu. Mums ir daudz labu pavāru, bet īstu šefpavāru stipri mazāk.

Viens no tādiem ir Raimonds Zommers - viņa vārdu dzirdējis jebkurš sevi cienošs pašmāju gardēdis. Šķiet, ka Raimonds savā līdzšinējā karjerā paguvis sasniegt tik daudz, cik dažs labs visa mūža garumā - viņš ir viens no titulētākajiem Latvijas šefpavāriem, vairākkārt ieguvis Latvijas gada pavāra titulu, piedalījies dažādos TV šovos, un sarakstījis arī savu grāmatu "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve".

Tomēr, izrādās, ka ar to nav bijis gana - šajā pavasarī smalkajā eklektikas namā Elizabetes ielā 22 Raimonds atvēris pats savu restorānu "Entresol", un beidzot viņa talanta piekritēji sagaidījuši vietu, kur iet pēc laba ēdiena un dzērieniem, nevis vērot interjera smalkumus vai nodemonstrēt savu statusu. Protams, šefs vienatnē nav karotājs, un jebkura restorāna pamatā ir komanda... kodols, kas, restorāna kvalitāti uztur līmenī.


"Entresol" veidots smalkas viesistabas stilā. Restorāns nosacīti divos līmeņos - zemākajā daļā atklātā virtuve un bārs ar dažiem galdiem, bet augstāk - pati zāle, kas, tāpat kā ēka, kurā restorāns atrodas, sevī iemieso dažādus stilus. "Entresol" ēdienkarte ir askētiska, toties garšu ziņā piesātināta. Raimonda Zommera knapu koncepcija ņēmusi triumfu, un retais viesis no restorāna aiziet prom, nenogaršojis kādu no tām. Apzīmējums "knapas" gan nav vērsts un nepietiekamu porcijas izmēru, bet raksturo ēdiena būtību - nelielas uzkodas dažādās interpretācijās, ar nolūku garšu kārpiņas uzlūgt uz deju.

Ēdienkarte ir mainīga kā Latvijas daba - pavāri to regulāri papildina ar jauniem sezonāliem ēdieniem, arī knapu klāsts tiek mainīts. Mūsu ieteikums - nogaršot uzreiz vairākas knapas, bet, ja laba vajag daudz, tad knapu, kas iegaršojusies visvairāk, var pasūtināt arī pamatēdiena izmērā. Viena knapa maksā 4.00 €, trīs - 9.50 €, bet pie tā diez vai apstāsieties. Vēl ir pamatēdieni, deserti, pa kādai zupiņai un arī dienas piedāvājumi darba dienās. Zinot Zommera dzelžaino tvērienu produktu atlasē, var droši apgalvot, ka "Entresol" dienas piedāvājums ir viens no labākajiem pilsētā (uzkoda - 4.00 €, pamatēdiens -5.50 €, deserts - 3.00 €).

Kamēr vesels lērums restorānu nenogurdami piesavinās mūsdienu Latvijas virtuves standartus, Zommers ar pašmāju produktiem jau labu laiku kā vairs nezīmējas. Jo "Entresol" kvalitatīvs produkts ir pašsaprotama norma, nevis skaļš rupors, ar ko piesaistīt viesus. "Entresol" būts jau vairākas reizes, un ikreiz var piedzīvot jaunas garšu emocijas. Tādēļ, ja piederat pie tiem, kuri labprāt ļaujas garšas pārsteigumiem, šī noteikti ir īstā vieta.


Restorāns "Entresol"
Elizabetes iela 22, Rīga
Tel. 20122220

Darba laiks: 12:00 - 23:00

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Valda 26.09.2016
Entresol ir labs dienas piedāvājums.
Gatis 12.09.2016
Labākais restorāns Rīgā!!! Ticiet man.
Elvīra 13.08.2016
Knapu ideja tiešām bomba, bija ļoti gardi un viesmīļi piedāvāja arī vīnu pieskaņot. Biju domājusi, ka būs pilns, bet pievakarē tāds patukšs bija.
Daile 10.08.2016
Labs restorāns, bet kaut kas tur tomēr šķiet pārspīlēts. Interjers par glamurīgu un galda piederumi arī tādi kā pie švītiem. Ēdiens gan labs, tiešām garšīgi. Ēdām knapas un desertus. Apkalpošana - vienkārša un eleganta.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies