Dining
Svētdiena, 21. janvāris Agnese, Agnija un Agne

Brīvdienu brokastis

Vecrīgas jaunpienācējs - plaukstošais Jūlijs Pumpurs

Dining.lv; Foto: Dining.lv

Kad pirmo reizi ieraugi jaunā Galerija Centrs restorāna "Jūlijs Pumpurs" nosaukumu, uz mēles kā pipars iedegas jautājums - "kas tas tāds"? Par to restorāna autoram un tēvam Dāvim Auškāpam ir īsā un garā versija, bet īsumā – Jūlijs Pumpurs ir ceļotājs un gardēdis, kurš mīl uzņemt viesus un priecājas par dzīvi. Bet, ja nopietni, tad jaunais restorāns ir stipri pietuvināts Vakareiropas gastrobāru standartiem, un ir labs mūsdienīga restorāna paraugs.

Dāvis Auškāps nav nekāds plānā galdiņa urbējs, un viņa ilggadējo pieredzi restorānu jomā varētu apskaust ne viens vien jaunizcepts restorātors. Dāvis zem "Jūlija Pumpura" zīmola smalkjūtīgi apvienojis labāko no savas pieredzes, un to nevar nepamanīt. Vispirms jau Santas Meikulānes interjers – askētisks un aicinošs, pamatīgs un viegls. Funkcionalitāti sapārojot ar radošām un spilgtām detaļām, dizainerei izdevies radīt suģestējošu metropoles telpu, kurā rodas vēlme uzkavēties ilgāk. Tomēr, vislabākā lieta, kas raksturo mūsdienīgu gastrobāru, ir cenas un kvalitātes attiecība – tā ir iespēja restorāna kvalitātes ēdienu baudīt demokrātiskā vidē par saprātam pieņemamu cenu.

Vizuāli askētiskā ēdienkarte izrādās diezgan ietilpīga un saturīga, tā pielāgota dažādām dienas stundām. No desmitiem rītā var uzēst brokastu putru vai olas, iedzert rīta kafiju vai vienkārši piesēst pirms dienas gaitām. Turpinājumā no 12:00 spēkā stājas pašapkalpošanās salātu bāra un pusdienu piedāvājums. Salātu bārs pēc vislabākā "ēd cik gribi" (6.50 €) parauga ir laba iespēja kombinēt jebko, kas acu priekšā, turklāt visdažādākajām gaumēm. Izvēle - plaša un viss ir svaigs un garšīgs!

Bez salātu bāra "Jūlijs Pumpurs" sagādājis arī dienas piedāvājumu, kas mainās katru dienu (zupa 2.80 €, pamatēdiens 3.80 €, abi kopā 5.80 €). Bet, kad darba stundas iet uz beigu galu, Jūlijs gatavs uzņemt viesus vakara režīmā, jeb moderni sakot – ar a la karte ēdieniem. Pārlapojot tās saturu, uzreiz top skaidrs, ka pieredzējušais šefpavārs Māris Skaistkalns laiku muļķībām netērē, un ar savu ēdienu koncepciju trāpa uzreiz desmitniekā - ēdieni nav pārmocīti un nevajadzīgi izskaistināti, viss viegli saprotams un pārdomāts. Jo Jūlijam nu nekādi neiet pie dūšas tas bardaks uz šķīvja, ko var sastapt daudzos galvaspilsētas restorānos. Pēc viņa domām, ēdiens ir karalis, un nevar būt nekas svarīgāks par to, kas uz šķīvja, tādēļ, pārspīlētos rotājumus viņš atstāj tiem, kas ar to cer palielināt ēdiena vērtību.


Simpātiska ir arvien lielāku piekrišanu gūstošā "mazo" ēdienu sadaļa, kas pēc būtības līdzinās tapām - tie ir neliela izmēra ēdieni (3.90 € - 6.90 €), kas ideāli noder, ja gribas dažādot garšu paleti. Lai piesietu dūšu, ar trim četriem mazā izmēra ēdieniem būs gana. Mēs nogaršojām tīģergarneles, karamelizētus burkānus ar ziedkāpostiem un kalmārus ar čili majonēzi. Nelielās porcijas tiek pasniegtas glītos trauciņos, un katram no tiem klāt piemeklēta atbilstoša mērce. Kopumā - vienkārši un baudāmi, un tā vien šķiet, ka nākamreiz šādi varētu noklāt visu galdu, lai visu vakaru varētu rotaļāties ar garšām.

Patiesībā, Jūlija ēdienkarte ir tik daudzpusīga, ka tajā ko sev tīkamu atradīs ikviens un jebkurā izsalkuma pakāpē - starteri, pastas (no 6.50 €), pamatēdieni (no 7.90 €) un deserti (nogaršojiet siera kūku). Zivis, gaļa un veģetārie ēdieni, atliek tik izvēlēties.  

Nav šaubu, ka "Jūlijs Pumpurs" patiks nesamocītu ēdienu piekritējiem, jo galvenā šī restorāna vērtība slēpjas tieši tīrās garšās. Arī dzērienu saraksts gana pārdomāts, un, nav būtiski, dzersiet tēju no Japānas, kokteili vai šampanieti, varat būt droši – jūs saņemsiet labāko, kas pieejams. Un par sakarīgu cenu.

Gastrobārs "Jūlijs Pumpurs"
Kalēju iela 30 (t/c Galerija Centrs)

Tel. 28006626

Atvērts: 10:00 - 22:00

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Kuze 14.09.2017
Forša vieta ar savu es, kur garšīgi gatavo. Un labas cenas vīniem (tie, kas kaut ko saprot, mani sapratīs).
Es 08.08.2017
Bija tiešām garšīgi, bet kaut kas pietrūka...
Sarma 21.07.2017
Restorāns foršs un jūtams, ka ieguldīts liels darbs. Bet, manuprāt, šādiem resto jāatrodas ārpus t/c. Jo t/c apēd to auru. Mans viedoklis.
AG 19.07.2017
Draudzene teica, ka esot labas cenas šampaniešiem, arī izvēle esot ok.
badge

Piedāvājumi!

 
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies