Trešdiena, 25. aprīlis Līksma un Bārbala

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Uz Centrāltirgu pēc ceptām reņģēm

Dining.lv; Foto: Dning.lv

Mēdz teikt, ka restorānu biznesā svarīgi ir sīkumi, taču „Siļķītes un dillītes” ir apliecinājums pretējam – jo vienkāršāk, jo labāk. Izlietne turpat zālē pie apdriskātas baltu flīžu sienas, interjerā dominē apzināta paviršība. Galu galā tirgus vide, kurā „Siļķītes un dillītes” atrodas, nemaz nepaģēr nekādas smalkuma izpausmes. Šī ir izteikta pusdienu vieta, vispirms jau darba laika dēļ (vaļā līdz 17:00).

Ne viens vien pilsētas krogs nosvīdis cenšoties panākt apbružātu efektu, taču „Siļķītes un dillītes” veidots organiski, respektējot vietu, nevis to pārveidojot. Galvenais fokuss vērsts uz saturu, formu atstājot kaut kur tālu fonā.



Cilvēki te sarodas pēc svaigām zivīm, jo būtu pavisam dīvaini, ja tirgū, kur tiek piegādātas svaigas zivis, kāds piedāvātu saldētas importa jūras veltes. Te viss ir tuvos un tālākos ūdeņos smelts, un uz vietas pagatavots. Zivju sortiments plūst kā straume - reizēm virtrīnā ir mencas, butes vai karpas, citreiz nēģi vai zuši. Pie pamatvērtībām noteikti jāpieskaita Fish&chips (8 euro) un ceptas reņģes ar kartupeļiem. Un, protams, ķilavmaizes un zivju zupa.

Dienas ēdienkarte apskatāma uz tāfeles un turpat ledus vitrīnā, kur arī jāpasūtina izvēlētie ēdieni un dzērieni. Kad būs gatavs, to visu atnesīs pie galda. Vietu nav daudz, kādi astoņi galdiņi, vienīgā nelaime, ka pusdienlaikā  tie ir pārāk pieprasīti.



Siļķītes un dillītes
Centrāltirgus iela 3 (starp sakņu un zivju paviljoniem)
Darba laiks: 09:00 - 17:00

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
mmm... 20.02.2014
Siļķītes ir super vieta - ļoti garšīgi, ja vēl cenas būtu mazākas, tad būtu super. Tas par to dienasvidu taisnība, S&D ir iecienīta vieta tieši pusdienām.
Maija 12.02.2014
Vēderam bauda garantēta!

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies