Dining
Svētdiena, 21. janvāris Agnese, Agnija un Agne

Brīvdienu brokastis

Urbānais Zoltners starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm

Dining.lv; Foto: Andrejs Zavadskis

Runājot par Tērvetes puses "Zoltneru", nebūtu godīgi cildināt to tikai un vienīgi kā restorānu, jo šī ir daudz vairāk par ierindas vietu, kur iebraukt vienkārši paēst. Patiesībā "Zoltners" ir trīs vienā. Viens – tā ir saimniecība un alus darītava (arī veikaliņš), otrs – viesnīca ar pretenzijām uz lauku mieru, un trīs – restorāns, kas netipiski reģioniem pārliecina par kvalitāti visās tās izpausmēs.

Pirmais iespaids, novietojot auto stāvvietā – glīts, pārdomāts projekts nekurienes viducī. Pa gabalu nekas neliecina, ka "Zoltners" gatavs apmierināt prasīgu klientūru, vienlaikus aktīvi un precīzi uzrunājot tautas klases garšmīļus. Restorāns moderns un atturīgs, par galveno interjera elementu kalpo vide, kurā tas atrodas. Īsāk sakot - moderns pilsētas restorāns starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm.

Pretēji gaidītajam ēdienkarte nav laucinieciska, toties vienkārša – šis tas no pieprasījuma piedāvājuma, šis tas no iedvesmas dziļumiem. Bet kopumā askētisks piedāvājums ar šur tur jaušamu oriģinalitātes devu. Un alu, protams. Alus klātbūtni, starp citu, te jūt ik uz soļa – ne vien turpat esošās alus darītavas dēļ. Alus "Zoltnerā" ir lielā godā un tas tiek prasmīgi izmantots arī ēdienos.


Piedāvājumā noslīpēts balanss starp pašmāju labumiem (pīle, liellopa vaigi, cūkgaļas pavēdere) un importa klasiku (mīdijas baltvīnā, jūras velšu salāti, burgers u.c.). Porcijas pašpietiekamas, ar diviem ēdieniem būs gana. Cenas nav gluži kā Tērvetes ēdnīcā – zupas no 4.50 €, salāti no 6.00 €, uzkodas no 4.50 €, otrie no 8.00 €, deserti no 5.50 €. Par piedevām pamatēdieniem būs jāpiemaksā atsevišķi (2.50 – 3.00 €).

Šejienes kulinārijas pamatā ir visiem saprotams ēdiens, kas gatavots no tikpat labi pazīstamiem produktiem. Ja ēdienkartē tiek solīti sautēti liellopa vaigi, tad tādi tie arī ir (turklāt mīksti un maigi bez gala). Tik vienkārši un, galvenais, garšīgi, bez liekiem garšas pastiprinātājiem. Viesmīlis uzsver, ka produktus (tos, kurus paši nevar nodrošināt) virtuvē iepērk galvenokārt no vietējiem ražotājiem, bet ar jēru gan pašu mājās esot pagrūti, tādēļ tas ceļo no tālienes, tāpat kā pa kādai lepnai jūras veltei un eksotiskai garšvielai.

Kvalitatīvs produkts restorānā ir pamatu pamats, nevis ārišķīga izkārtne, vēl jo vairāk tādā saimniecībā kā "Zoltners". Tādēļ jau no laika gala šefs Vīnerts kā dūre uz galda pieturas pie pārliecības – vispirms produkts, un tikai pēc tam ēdiens, nevis otrādi. Un, paldies dievam, ka šāda pieeja arvien biežāk gūst atzinību un gribētos cerēt, ka tā augs plašumā tāpat kā cerības uz labu ražu.


Restorāns Zoltners
Kroņauce, Tērvetes pagasts
Tel. 27331109
Atvērts: 11:00 - 22:00


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
vidzemnieks 25.05.2017
Nesaprotu, par ko visi tur tādā starā. Restorāns kā restorāns, ir savi plusi un mīnusi, apkalpošana, piemēram. Bija ilgi jāgaida, lai gan garšoja labi.
Pāķis 22.05.2017
Priekš laukiem padārgi, bet alus labs.
SR 18.05.2017
Viens no skaistākajiem restorāniem, kādos vispār būts. Perfekta gaisotne un suģestējoša apkārtne. Lieliski!
badge

Piedāvājumi!

 
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies