Trešdiena, 18. jūlijs Rozālija un Roze

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Skrundas muižas restorāns - elegants un demokrātisks

Iebraucot no Rīgas puses, muiža atrodas pašā Skrundas sākumā, glīti sapostā ainaviskā vietā Ventas krastā, un tā pati par sevi jau ir ciemošanās vērta. Skaista apkārtne ar dīķi, minigolfu, bērnu rotaļu laukumu un atsevišķu spa ēkas jaunbūvi.

Muiža veidota klasicisma stilā, bet restorāns tajā ieturēts atturīgi elegantā manierē ar lieliem apaļiem galdiem un izteiktu plašumu zālē. Neskatoties uz to, ka muižas ēka viesiem var radīt zināmu atturības sajūtu, Skrundas muižas restorāns apliecina, ka muižā ir gaidīts ikviens viesis, ne tikai aristokrāti.

Skaistais nams ar savu kultūrvēsturisko šarmu restorāna kvalitātes latiņu pacēlis gana augstu un nav šaubu, ka arī virtuvē visam jābūt līmenī. Ēdienkarti veidojot, iets pieprasījuma un kvalitātes zelta vidusceļš ar labi zināmiem ēdieniem, ko varam sagaidīt restorānā. Tajā pat laikā kontrastiem ir nozīme, tādēļ bez klasikas ēdienu sarakstā ir arī šis tas ar jaunrades garšu. Ja ar Cēzara salātiem nevienu vairs nepārsteigsi, tad ar asinsdesas salātiem ar zilo sieru un āboliem (4.95 €) gan.

Laša tartars ar mārrutku saldējumu (9.70 €) tiek pasniegts uz ceptu kartupeļu salmiņu pamatnes, kas uzkodai piešķir pamatēdiena smeķi. Maigā laša garša patīkami balansē ar kartupeļu sātu, un mārrutku saldējums ir kā punkts uz i kopējai buķetei. Vasarīgi krāšņs un bagātīgs ēdiens, turklāt saturiski atšķiras no ierastajiem izpildījumiem.


Ja garšo jērs, jānobauda jēra ribiņu cepetis vai jēra gaļas zupa ar auna zirņiem. Mums priekšā vēl liellopa steiks, tādēļ paliekam pie zupas. Un, kā izrādās, trāpīts desmitniekā, jo zupa ir tik garda, ka, gribas izlaizīt šķīvi.

Punkts mūsu garšas izvirtību programmā tiek pielikts ar absolūtu restorānu klasiku - liellopa gaļas steiku un grilētu lasi. Abi ēdieni bez īpašiem pārsteigumiem, bet katrs ar savu odziņu. Steikam klāt ir batāšu fritu tornītis, kam pa virsu svaigs parmezāns. Pati gaļa kvalitatīva un precīzi pagatavota - viducī sārta un ar izteiktu garšu.

Grilētais lasis tieši tāds, kā varēja sagaidīt – maigs un sulīgs. Piedevās svaigsiers ar zaļumiem, burkāni un pākšu zirņi. Nekā lieka - vienkāršs ēdiens ar patīkamu pēcgaršu. Bet, ja piederat pie tiem, kuri par restorānu spriež pēc deserta, noteikti nogaršojiet muižas saldējumu izlasi (4.95 €) vai pavlovu. Labu ēstgribu!

Skrundas muižas restorāns
Pils iela 2, Skrunda

Tel. 63370000; 22113355

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies