Trešdiena, 25. aprīlis Līksma un Bārbala

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Restorāns Jūrmala - pieprasīts un klasisks

Dining.lv; Foto: Dining.lv; publicitātes foto

Pirmais iespaids ieejot "Hotel Jūrmala Spa" pirmā stāva restorānā "Jūrmala", - plaši un gaiši. Restorāns ir tiešām ietilpīgs, ar dažādām zonām, pieejama arī ne mazāk plaša vasaras terase Jomas ielas pusē. Nepārsteidz labi skolotais personāls, kas prot gan pieņemt rezervāciju, gan pienācīgi sagaidīt ar smaidu un profesionālām iemaņām. Tiekam nosēdināti pie loga un uzreiz mums tiek pasniegtas arī ēdienkartes.

Skaidrs, ka viesnīcu restorāni neaizraujas ar jaunradi un to pamatuzdevums ir nodrošināt ar pieprasītiem un kvalitatīviem ēdieniem. Uzsvars uz mūsdienu klasiku, toties līdz detaļai nostrādātu. Ēdienkartē nav lielu pārsteigumu, pieejama lielākā daļa restorānu dižpārdokļu - Cēzara salāti, tartars, karpačo, žuljēni, pastas, burgeri, gaļa, zivis, deserti. Bez a la kartes restorāns "Jūrmala" katru mēnesi piedāvā arī īpašu tematisko menu (jūlijs - ogu mēnesis).

Pētot dzērienu karti, var just nopietnu pieeju dzērienu atlasē. Vīnu karte šaubas neraisa, stilu un reģionu ziņā tā ir pietiekami daudzveidīga, un bez pazīstamiem vīna zīmoliem tur var atrast arī specifiskus šampanieša eksemplārus un pat slovēņu rīslingu. Simpātiska ir arī iespēja izvēlēties dažādus vīnus puspudeles tilpumā.


Viesmīlis, gados jauns, tomēr rada iespaidu, ka te strādā jau sen. Viņš pilnībā pārzina ēdienkarti un, stāstot par ēdieniem, spēj iekārdināt uz līdzenas vietas. Pirmajā kārtā apstājamies pie Cēzara salātiem un laša tartara, piekrītu, nav nekāda oriģinālā izvēle, taču esam te, lai garšīgi paēstu, nevis aizrautos cīniņā par oriģinālāko izvēli. Tātad, smalkumus pie malas, un ar sakairinātām maņām ķeramies pie ēdieniem, kas visvairāk kārojas. Cēzara salāti un laša tartars savas iesildītāju lomas pilda godam – akurāti nostrādāta un glīti pasniegta prelūdija, kas vieš cerības uz tikpat sakarīgu turpinājumu.

Arī otro ēdienu izvēle balstās uz mirkļa iegribu par labu grilētam lasim ar ceptiem spinātiem, tvaicētiem sparģeļiem un krēmīgu citrona mērci (14 €) un grilētai cūkgaļai timiāna marinādē ar kartupeļu gratēnu un Bernaise mērci (10 €). Atkal – labi nostrādāts. Lasis sulīgs, no virspuses viegli aprauts, sparģeļi al dente un mērce  ar citrusa pieskaņu. Arī cūkgaļa ir sulīga un ar patīkamu tekstūru, sāta sajūtu dod kartupeļu gratēns un izteikti krēmīgā Bernaise mērce, taču grilētais tomāts gan ir kā autsaiders, varēja būt un varēja arī nebūt. Porcijas uz šķīvja atbilst ēdienkartē solītajam, un, kas būtiski, arī porciju izmēri pietiekami, lai beigās mēs būtu spiesti atteikties no deserta.  To tad nākamreiz.



Restorāns "Jūrmala"

Jomas iela 47/49, Jūrmala

Tel. 67784415

hoteljurmala.com 

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies