Dining
Svētdiena, 21. janvāris Agnese, Agnija un Agne

Brīvdienu brokastis

Nobriedušais Kropotkins Siguldā.

Dining.lv; Foto: Dining.lv 

Kropotkina vārds viesnīcas "Sigulda" restorānam piešķirts aiz cieņas pret kņazu Nikolaju Kropotkinu, kurš savulaik Siguldā uzbūvējis ne vien viesnīcu un stacijas ēku, bet saimniekojis arī Siguldas muižā un pilī.

"Kropotkins" ir vienīgais klasiskā tipa restorāns pilsētas centrā, tā interjers veidots mūsdienīgā manierē. Galdi glīti klāti, krāsās dominē silti pelēkie un brūnie toņi. Viesmīlis, kungs gados, viesus sagaida ar smaidu sejā un rada iespaidu, ka esi gaidīts. Solīdais vīrs līdz katrai niansei pārzina ēdienkarti un prot būt laipns bez izlikšanās. Pirmais iespaids – nobriedis, mūsdienīgs restorāns.

Ēdienkartē Eiropas klasika kontrastē ar latviskiem akcentiem, ēdienu sortiments ir pietiekami daudzveidīgs, lai būtu no kā izvēlēties. Uzkodu sadaļā ir gan gaļas, gan zivju tartari, pirmais uzrunā vairāk, jo tas gatavots no bioloģiski audzētas liellopa gaļas. Līdzsvaram pirmajā kārtā izvēlamies arī jūras velšu salātus.

Liellopa gaļas tartars (7.50 €) apstiprina priekšnojautu, ka "Kropotkins" gana nopietni izturas pret ēdiena noformējumu – skaisti pasniegts ēdiens ar pārdomātu kompozīciju un augstas kvalitātes liellopa gaļu. Arī jūras velšu salāti ar rīsu nūdelēm ir glīta paskata, garšā dominē jūras zāle un jūras velšu kokteilis


Viesmīlis produktu līdzsvaru iesaka ieturēt arī pamatēdienu izvēlē, tādēļ izvēlamies pa vienam ēdienam no sauszemes un ūdeņiem. Zivs izvēle pēc izsmeļošā ēdiena apraksta top skaidra uzreiz – lai iet grilēta forele (12.50 €), bet gaļas ēdienu sadaļā priekšroku dodam pīles krūtiņai (14.50 €).

Pīles krūtiņa ar lēcām un burkānu – apelsīna biezeni  ir krāsains un spilgts ēdiens. Gaļa ir maiga, tai piemīt samtaina struktūra, un spilgti oranžais biezenis ar lēcām palīdz tai vēl vairāk izcelties. Laba izvēle rudenīgā pēcpusdienā. Forele uz restorānu atceļojusi no Amatas ūdeņiem, zivs padevusies sulīga un ar izteiktu garšaugu garšu, piedevās svaigi salāti un kartupeļu garšaugu biezenis. Atkal – glīts un pārliecinošs ēdiens, ko var ēst vēl un vēl.

"Kropotkins" stundas brauciena attālumā no Rīgas būs laba izvēle, ja radusies vajadzība pēc klusas (nesezonas laikā) vietas nost no citu acīm. Vasaras sezonā vietējie un tūristi iecienījuši arī vasaras terasi, taču servisa līmenis un kvalitatīvais ēdiens ir šī restorāna trumpji arī nesezonas laikā.



Restorāns "Kropotkins"

Pils iela 6, Sigulda

Tel. 67972263

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Siguldiete 30.12.2017
Nevaru piekrist šim skaistajam rakstam... 29.decembrī 2017.g. Viesmīlis atnesa kafiju pirms ēdiena, lai gan nebijām to lūguši. Neiveiklo situāciju pat nemēģināja labot. Pamatēdiens- pārsteidza uzsildīta cūkgaļa, kuru varētu vēl pasildīt…Siera kūka šeit bija kādreiz garšīga. Viesmīlis bija ļoti aizņemts sarunās ar kolēģi, ilgi mēģinājām pievērst sev uzmanību, lai lūgtu rēķinu. Beidzot samaksāts… Viesmīlis pazuda. Naudas atlikumu gaidījām. Nesagaidījām…
badge

Piedāvājumi!

 
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies