Dining
Trešdiena, 15. augusts Zenta, Dzelde un Zelda

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

M. Pūre restorāns. Ogre jau sen to bija pelnījusi!

Dining.lv; Foto: Māris Bulats; Dining.lv

Ogres kā pirmskara kūrorta slava pamazām atgūst savu spozmi, un pateicoties atpūtas iespējām Zilajos kalnos un skaistajai Ogres upes promenādei, ļaudis uz turieni brauc arvien biežāk. Turklāt, Ogre nav tikai kalni un upes vien. Beidzot ogrēniešiem (ne tikai) Brīvības ielā iepretim lielajam Latvijas karogam ir arī pašiem savs gardēžu restorāns - "M. Pūre restorāns".

"M. Pūres" stāsts aizsākās jau pirms pieciem gadiem, kad saimnieki Māris Bulats un Iveta Zāģere no Rīgas pārcēlās uz Ogri un ēkā, kurā pirms kara darbojās maizes ceptuve un konditoreja "M. Pūre" un izveidoja beķereju ar tādu pašu nosaukumu – "M. Pūre beķereja".

Māris un Iveta paši remontēja, iekārtoja, cepa un radīja. Abu ieguldīto darbu gan beķerejā, gan restorānā var just ik uz soļa. Interjers vecmāmiņas viesistabas stilā ar senlaiku mēbelēm, aksesuāriem un, galvenais, pareizo tā laika noskaņu. Sēžot restorānā neviļus aizdomājies par laiku un tā vērtību, līdz viesmīle atgriež realitātē ar glāzi atvēsināta rīslinga un gatava izklāstīt pavāra ēdienu piedāvājumu.

Šefpavārs Raitis Šleicers, izceļojies pa pasauli, pēc tam kādu laiku strādājis Bibliotēka No. 1 restorānā, tagad pārcēlies uz Ogri, lai diriģētu parādi "M. Pūre restorāna" virtuvē. Laba pavāra nolīgšana jebkuram restorānam jau ir sasniegums, daudz grūtāk ir viņu noturēt, un to var izdarīt tikai ļaujot izpausties pavāra talantam. Raitis savā virtuvē ir karalis, un var radoši darboties pēc sirds patikas. Viesi to jūt un novērtē. Viņa ēdieni ir šķietami vienkārši, bet ar raksturu un, galvenais, sezonāli.

Ēdienkarte nav plaša, toties pārdomāta – tajā ir viss nepieciešamais, lai katrs sevī varētu sajust jaunatklājēja garu. Vasarai (lai kāda tā nebūtu) piestāv viegli un sezonāli ēdieni un to arī jaunā vasaras ēdienkarte piedāvā. Akcents uz dažādām uzkodām ar izvēles iespējām visām gaumēm un garastāvokļiem – no mīdijām, austerēm un pīļu aknu fuagrā līdz Soiras sieru izlasei vai Hereford liellopa tartaram. Ja esat kompānijā, noderēs kāda no uzkodu platēm (divām personām – 7.00 €; četrām – 12.00 €).


Ja garšo zivis, jājautā viesmīlei pēc dienas loma, gaļēdājiem plašākas pamatēdienu iespējas – trusis, pīle, jērs. Lai arī jebkurš no šiem ēdieniem spēj līdz mielēm iekārdināt, tomēr jēra ribiņām iespēju savas garšu kārpiņas uzlūgt uz deju došu nākamreiz, jo ne pārāk lielais izsalkums šoreiz mani ved pie vasarīgākas izvēles - svaigajiem salātiem ar putotu kazas sieru, sāls kažokā ceptu bieti, mango, laima mērci, redīsiem, zaļajām pupiņām un grauzdētām sēklām (6.00 / 9.00 €). Salāti ir svaigi un krāsaini – patiešām spilgts vasaras ēdiens, kas vienlīdz labi noder gan kā prelūdija vairāku kārtu maltītei, gan kā ātrs risinājums viegla izsalkuma likvidēšanai.

Visbeidzot, jebkuras maltītes kulminācija – deserts ar nosaukumu "zemeņu tekstūras" (5.00 €). Šāds deserts zemeņu laikā ir ideāls maltītes nobeigums un spējīgs saldināt jebkuru mūsu nozaudētās vasaras pēcpusdienu. Izteikti sezonāls un gards kārums no zemenēm dažādās tekstūrās – svaigas, žāvētas un putotas zemenes kopā ar zemeņu saldējumu un tumšās šokolādes drumstalām veido burvīgi sabalansētu garšu buķeti. Ar vai bez desertvīna, bet šis, ticiet man, ies pie dūšas arī vīriešiem.

Viens mīnuss gan "M. Pūre restorānā" ir - ja uz Ogri plānojat doties ar auto, tad ziniet, ka "M. Pūre restorāna" vīnu politika ir tik demokrātiska, ka atpakaļceļam var nākties meklēt citas alternatīvas. Spriediet paši – glāze Dr. Loosen vācu rīslinga no Mozeles (2015) maksā 3.00 € (Rīgā vismaz 5 € un uz augšu), bet glāze 2012. gada Bordo no Chateau Tauzinat L’Hermitage (Grand Cru) maksā 7.00 € (pudele 30.00 €). Salīdzinājumam – Rīgas restorānos pudele šī vīna maksā 50 € un vairāk. Īsāk sakot, "M. Pūre restorāna" vīna cenu standarti ir soli priekšā daudziem Rīgas restorāniem, jo vīnus restorānā jādzer, nevis plauktā jātur. Vīnus restorānam atlasījuši vīna pazinēji Uldis Grigalis un Jānis Gailis (arī ogrēnietis, starp citu), un rezultātā lielākā daļa vīnu maksā teju vai uz nekaunīgu pusi lētāk kā smalkajos Rīgas restorānos.

Rezumē? Piedzīvotais "M. Pūre restorānā" kā kulaks uz acs apliecina, ka arī ārpus Rīgas kvalitatīviem restorāniem ir nākotne, jo talantam vienmēr ir sekotāji, un tie, kas nogaršojuši Raita ēdienus, visi kā viens sola atgriezties. Mēs arī! 


M. Pūre Restorāns & Beķereja
Brīvības iela 21, Ogre
Tel. 63470700


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Ulla 16.04.2018
Jauks restorāniņš, maziņš, bet feins. Patika attieksme un interjers. Arī ēdieni garšīgi.
Roze 04.08.2017
Izklausās jau baigi labi, būs jāsaņemas un jāaizbrauc.
Alise un kompānija 31.07.2017
Arī mēs bijām aizbraukuši. Garšoja labi, meitene palēna, bet laipna. Vīnu izlase ļoti demokrātiska.
No Rīgas 26.07.2017
Jauks restorāns, patiešām romantiski. Un garšīgi! Vienīgi terase ļoti maza un vietas maz.
Sanita 17.07.2017
Šis mūs tiešām pārsteidza. Vietiņa neliela, bet romantiska. Ēdienkarte netipiska bez visur esošajiem top ēdieniem. Individuāla attieksme pret viesiem un ļoti garšīgi!

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies