Dining
Svētdiena, 21. janvāris Agnese, Agnija un Agne

Brīvdienu brokastis

Ķīpsalā noskaidroti labākie pavāri, konditori un jaunie pavārzeļļi

Teksts: Dining.lv; Publicitātes foto

Pārtikas izstādes „Riga Food 2014” ietvaros norisinājās dažādi pavāru un konditoru konkursi, kuros piedalījās gan jauni, gan sevi jau apliecinājuši kulinārijas meistari.

Izstādes pirmajā dienā Ķīpsalā pulcējās jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu “Latvijas pavārzellis 2014”.

"Latvijas 2014.gada pavārzellis"

1. vieta - Edgars Balodis (Restorāns „Kaļķu vārti”)
2. vieta - Kārlis Rūdolfs Aiše (Tallink Hotel Riga, restorāns „Elements”)
3. vieta - Ints Jaansalu (Restorāns „Ostas skati”)

Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī, lai popularizētu un attīstītu pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves” manifestu, 5. septembrī notika konkursa “Latvijas 2014. gada pavārs” fināls.

"Latvijas 2014.gada pavārs"

1. vieta - Kristīne Strode (Restorāns "3 naži")
2. vieta - Romans Uglanica (Tallink Hotel Riga, restorāns "Elements")
3. vieta - Māris Astičs (Restorāns "Le Dome")

Konditori sacentās par titulu „Latvijas 2014. gada konditors” un vienojošā tēma visiem dalībniekiem bija “Kūkas kā kleitas, kleitas kā kūkas”. Godpilno trešo vietu konditoru vidū ieguva Madara Puķe no „Kanēļa konditorejas”, otrajā vietā ierindojās pieredzējušais Jānis Kairis no restorāna „Elements”, bet gada konditora titulu ieguva Līga Bušmane (SIA „BL Partneri”).


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
badge

Piedāvājumi!

 
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies