Dining
Pirmdiena, 20. augusts Bernhards un Boriss

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Industriāli romantiskais Koya

Dining.lv; Publicitātes foto

Andrejsalas "Koya" ir mūsdienīgs un ambiciozs restorāns ar skaidri saprotamu vīziju. Savā pastāvēšanas laikā tas pratis uztaustīt stabilu klientūru un sasniedzis katra restorāna mērķi – vietas pie galdiem vakaros, jo īpaši vasarā, jārezervē iepriekš.

Neaizmirsīsim, ka "Koya" šajā savulaik pamestajā pilsētas nomalē bija pirmie, kas starp pusgruvušajiem mūriem uzdrošinājās ieviest dzīvību. Skeptiķi jau labu laiku ir atsēdināti, un "Koyas" paraugam sekojuši virkne citu restorānu, kas tagad kā puķes dobē sarindojušies blakus viena otrai, padarot Andrejsalu par vienu no trendīgākajiem izklaides galamērķiem pilsētā.

Restorāns ierīkots savulaik nolaistā vienstāva būvē, kas, spriežot pēc formas, agrāk pildījusi noliktavas funkciju. Telpas dizains, gluži kā trāpījums tieši mērķī, - pakārtots videi, kurā restorāns atrodas. Industriālajā interjerā jūt viegli romantisku pieskārienu, pašā telpā dominē koks, stikls un metāls. Bet vasaras terase, kas, starp citu, ir aktuāla arī vēsajos gada mēnešos, pašā Daugavas krastā saplūst ar restorāna iekštelpu un, ja ārā ir par karstu, tad pateicoties atvērtajam plānojumam, arī sēžot restorānā, nejūties noslēgts no pārējiem. Restorāna centrā iekārtots bārs, aiz kura uz paaugstinājuma iekārtota virtuve - apzināts un izdevies risinājums, jo viesi zālē var vērot, kas notiek virtuvē.



"Koya" vēl joprojām ir viens no stilīgākajiem restorāniem pilsētā, taču pilsētnieku prasības arvien pieaug un ar stilīgu vidi un labu skatu vien nepietiek. Tādēļ virtuves standarti Koijā tiek turēti pietiekami augstā līmenī, un tas labi, jo citādi varētu pārmest, ka restorāna galvenais trumpis ir telpa ar iespaidīgu skatu uz prāmju piestātni.

Ēdienkarte sadzīvo ar šejienes noskaņu un prezentē mūsdienīgas virtuves iespaidu, par atbilstošu cenu, saprotams. Piedāvājumā lielākoties mūsdienu Eiropas klasika, kam šefpavārs piešķīris savu rokrakstu. Cenas "Koya" ir virs vidējā, taču ir vērts maksāt un, ja vien strausa fileja vai jērs nav jūsu ikdiena, tad maltītei vienam būs jārēķinās ar kādiem eiro divdesmit pieciem trīsdesmit.


Restorāns "Koya"
Andrejostas iela 4, Rīga
Tel. 27757255

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies