Svētdiena, 25. februāris Annemarija un Alma

Brīvdienu brokastis

Ina Poliščenko no restorāna 3 - labākais pavārs 2015

Avots: Līga Sudare, Pavāru klubs; Foto: Leta

4. septembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas svinību zālē norisinājās Pavāru kluba organizēto konkursu "Latvijas 2015.gada pavārzellis" un "Latvijas 2015. gada pavārs" svinīgais apbalvošanas pasākums. 

"Latvijas 2015.gada pavārzellis" un "Latvijas 2015. gada pavārs" vērtēja starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā – Dragans Unics (Dragan Unic) - Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS -The World Association of Chef’s Societies) Ziemeļvalstu reģiona priekšsēdētājs; Jari Karlsons (Jari Karlsson) – Zviedrijas Pavāru asociācijas loceklis, Dariuss Dobrovolsks (Darius Dobrovolskas) - Lietuvas Pavāru Kluba prezidents; Inga Paenurma (Inga Paenurm) - Igaunijas Pavāru kluba valdes locekle; Dmitrijs Demjanovs (Dmitry Demjanov) – Igaunijas Bocus d'Or akadēmijas prezidents). Žūrija dalībniekiem piešķīra punktus ne tikai par ēdiena garšu, smaržu un struktūru, bet arī par tehnisko izpildījumu, higiēnas ievērošanu gatavošanas laikā, kā arī par vizuālo kompozīciju un sastāvdaļu saderību.

3. septembrī par labākā 2015.gada pavārzeļļa titulu cīnījās 8 pretendenti ar saviem palīgiem. Konkursa uzdevums bija pagatavot uzkodu, izmantojot Latvijas samu un diļļu sēklas un pamatēdienu no veselas pīles un kāļiem. Vismeistarīgāk un garšīgāk žūriju pārsteidza Kristiāna Šteinfelde ar savu palīgu Haraldu Saušu (restorāns "Kaļķu vārti"), kopvērtējumā iegūstot 179 punktus.

Ar 163 punktiem 2. vietā ierindojās Artjoms Černorižs (restorāns "Gastronome"), no kura atpaliekot tikai par vienu punktu, 3. vietu ieņēma Ernests Šustiņš (restorāns "MUUSU").

Savukārt 4. septembrī pie darba ķērās konkursa "Latvijas 2015.gada pavārs" dalībnieki, kuriem uzkodas un pamatēdiena gatošanai bija jāizmanto tās pašas sastāvdaļas, kas pavārzeļļiem, tikai pamatēdienam obligāti bija jāpievieno arī melnās kastes produkts - liķieris "Vana Tallin". Vēl jo vairāk, konkursanti gatavoja arī desertu par pamatu izmantojot kaltētus liepziedus, Līcīšu klasisko kazassieru un svaigas avenes.

Arī šajā konkursā ceturto vietu no trešas šķīra tikai viens punkts, atstājot Nauri Jakuško (restorāns "Bergs" ) 4. vietā ar 236 punktiem un ierindojot Anitu Ramatu (restorāns "KID") godalgotajā 3. vietā. Kad neapalvoti bija palikuši vien divi pavāri, valdīja vislielākais satraukums un visu acis pievērsās Inai Poliščenko ("Restorāns 3") un Dināram Zvidriņam (restorāns "Kaļķu vārti"). 

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz triumfēja daiļais dzimums - ar 260 punktiem I. Poliščenko kopā ar savu palīgu Arti Mardaku bija pārspējusi Dināru (viņam 251 punkts) un ieguvusi gan zelta medaļu, gan 1000.00 eiro vērtu čeku, gan konkursa ģenerālsponsora "REATON" Zelta pavārnīcu! Jaunā pavāre ieguva arī "Balt-Hellin" specpabalvu – 500.00 eiro vērtas apmācības ārzemēs – par labāko desertu. Kā atzina žūrijas priekšsēdētājs D.Unics – tieši pasakainais deserts Inai bija nodrošinājis pārliecinošu uzvaru.


badge

Piedāvājumi!

 
hot Gavēņa ēdienkarte Bon Vivant

Gavēņa ēdienkarte Bon Vivant

Gavēņa laikā beļģu alus krogā Bon ...
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies