Trešdiena, 25. aprīlis Līksma un Bārbala

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Francija piesaka cīņu pret pusfabrikātu izmantošanu restorānos

Teksts: Dining.lv; Foto: stockfreeimages

Lai cīnītos pret pusfabrikātu izmantošanu restorānu virtuvēs, Francijas valdība ieviesusi speciālu kvalitātes standartu restorāniem, kuri savā virtuvē neizmanto iepriekš fasētu pārtiku.

Jaunā kvalitātes zīme „mājās gatavots” apliecina, ka restorānā tiek pasniegts tikai svaigs un pilnībā pašu gatavots ēdiens. Šādi atbildīgās Francijas kulinārijas institūcijas vēlas pasargāt valsts gastronomisko reputāciju un cīnīties pret restorāniem, kuri pasniedz ēdienus, kas gatavoti no pusfabrikātiem.

„Mājās gatavots” zīmolu drīkst lietot tikai restorāni, kuri izmanto svaigus, sasaldētus, kūpinātus, mizotus, sagrieztus produktus. Iepriekš sagatavotas mērces un pusfabrikāti neatbilst „mājās gatavots” standartiem.

Paralēli šai jaunajai kvalitātes zīmei Francijā kopš pagājušā gada aprīļa ieviesta arī kvalitātes etiķete „kvalitātes restorāns”, tās autore ir organizācija „The College Culinaire de France”, kas apvieno 15 izcilus franču šefpavārus, Alain Ducasse, Joel Robuchon un Guy Savoy ieskaitot.

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
He he 16.07.2014
Pie mums tādas uzlīmes dabūtu labi ja kādi pieci restorāni!

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies