Trešdiena, 25. aprīlis Līksma un Bārbala

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Ēdieni. Kokteiļi. Mākonis.

Dining.lv; Publicitātes foto 

"Mākonis" savas gaitas vispirms aizsāka Vecrīgā kā dizaina studija un stilīga, pavisam neliela kafijotava. Tagad nelielā kafejnīca izaugusi un pārcēlusies uz citām telpām, turklāt ar citu jaudu. 

Jaunā "Mākoņa" interjers izteikti industriāls ar tumšo toņu dominanci un spilgtiem aksesuāriem interjerā. Telpa nav liela, toties dzīva un pulsējoša jebkurā dienas stundā. Lieki piebilst, ka šeit viss darināts mākslinieku un dizaineru rokām un restorāna zāle piepildīta ar dažādām dizaina lietām. "Mākonī" vispirms ir sajūtas, un tikai tad bizness. To nevar nejust. Uz šejieni nāk zinātāji un tas, ka "Mākonī" ēdāju un kokteiļu fanu netrūkst, ir likumsakarība nevis nejaušība.

Diena "Mākonī", kā jau kārtīgam organismam pienākas, sākas ar brokastīm (mušļi, olas, brusketas, omletes, putras) no astoņiem rītā. Lai gan konceptuāli "Mākonis" dodas kokteiļu virzienā, pirmsākumu coffee shop ideoloģija nav aizpūsta vējā un baristu prasmes var novērtēt arī jaunajās Stabu ielas telpās. Pēc brokastu cēliena seko pusdienlaika pieplūdums (pamatēdiens – 5.00 €, zupa un otrais – 6.00 €, trīs ēdieni – 8.50 €), bet vakarpusē noskaņa kļūst laiskāka un arvien biežāk dzirdami kokteiļu šeikeri. Tas vēl nav viss - brīvdienās "Mākonis" (sestdienās 10:00–16:00, svētdienās 10:00–18:00) pārvēršas par vafeļu paradīzi. Tu samaksā štrunta piecus eiro, un vari ēst patiešām garšīgas vafeles, cik tik lien, turklāt gan saldās, gan sāļās dažādās variācijās.


Restorāna šefs apzinās, ka "Mākoņa" koncepts nepaģēr izsmalcinātu a la karti ar smalkām ēdamlietām un cakotiem nosaukumiem, tāpēc viņš nācis klajā ar dabīgi veidotu, vienkāršu un sezonālu ēdienu. Ja salīdzina ar Vecrīgas laiku "Mākoni", tad šis šķiet nobriedušāks, par to liecina pārdomātā ēdienkarte ar izteiktu uzsvaru uz saturu, nevis formu. Lai gan sortimentā parādījušies dažādi steiki, ēdienkarte kopumā ir vienkārša un pašpietiekama, bez entajiem nosaukumiem, ka galva griežas. Ēdieniem jābūt sezonāliem, tādēļ ēdienkarte "Mākonī" ir tikpat mainīga kā pati pasaule.

Kopš pārcelšanās uz jaunajām telpām, pilsētā gaismas ātrumā izplatās labā "Mākoņa" kokteiļu slava. Ar kokteiļiem patiesībā vajadzēja sākt, un, kā nu ne, ja kokteiļus te piedāvā un arvien jaunas receptes izgudro viens no šā brīža spicākajiem kokteiļmeistariem – Edgars Grišulis. Viņš tandēmā ar bāra vadītāju Ilmāru Munkevicu sarūpējis lielisku kokteiļu karti, kurā atradīsiet kokteiļu klasiku, jaunradi un dažādas interpretācijas par šo tēmu. Ceturtdienu kokteiļu vakaros no plkst. 19:00 "Mākonī" labsajūtu garantē dīdžeji un īpaši tematiskie kokteiļi.

Rezumē - ja gribi aiziet "kur citur" un meklē omulīgu vietu ar patiesu ēdienu bez pretenzijām, piefiksē jauno adresi – Stabu iela 42. Un, ja vēl tava kaislība ir kokteiļi, tad tik uz priekšu, nenožēlosi.



Restorāns-kokteiļbārs "Mākonis"

Stabu iela 42, Rīga

Tel. 29765445

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Zellis 24.04.2016
Par kokteiļiem nemāku spriest, bet ne dizaina, ne arī ēšanas ziņā nekas īpašs. Vienkārši vieta, kur var aiziet ne dārgi paēst vai pasēdēt.
Evelīna 20.04.2016
Liekot roku uz sirds saku, ka Mākonītī ir top līmeņa kokteiļi. Noteikti vieni no labākajiem Rīgā.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies