Ceturtdiena, 26. aprīlis Sandris,Rūsiņš un Alīna

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Divi pavāri. Četri ēdieni. Muusu Terase


Restorāna “Muusu Terase” šefpavāri Kaspars Jansons un Juris Latišenoks izveidojuši jaunu ēdienkartes koncepciju, kas ik nedēļu sola jauninājumus ne pārāk plašā, toties kodolīgā un oriģinālā izvēlē. Ar šādu soli, pavāri paši sev sarežģījuši dzīvi, taču mēs, ēdāji, no tā būsim tikai ieguvēji. Jo labā restorānā noteikumi nav mainījušies, un galvenais, dēļ kā viesi ir gatavi maksāt ar saviem maciņiem, ir un paliek ēdiens. Punkts.

Divu chefs de cuisine tandēms pirmajā mirklī var izklausīties kā izšķērdība, bet šādam modelim ir zināmas priekšrocības. Pirmkārt, ar diviem bosiem ir daudz lielāka iespēja, ka šefs būs uz vietas. Otrkārt, un, kas pat ir būtiskāk, - ir lielāka garantija, ka virtuve spēs pavilkt ēdienkarti, jeb precīzāk sakot, nesabojās to, ko šefs izlolojis, kas, starp citu, ne visiem izdodas.

Īpašā četru kārtu maltīte (34 € / personai) iesākas ar tipisku rudens ēdienu - ķirbju krēmzupu. Nekas īpašs, jūs teiksiet? Jā, zupa (starp citu, ļoti garda) visiem labi zināma, bet tai klāt piemeklētie krāsu un garšu akcenti uz brīdi liek ieturēt pauzi. Tas nebūtu Kaspars Jansons, ja viņš necenstos pārsteigt, un kopā ar savu kolēģi šķietami vienkāršu ēdienu nepasniegtu citādā gaismā. Cepto ķirbju zupu pavāri izvēlējušies piedāvāt īpašā kompozīcijā kopā ar Ambēras furmu un ķirbju sēkliņām, klāt vēl pieskaņojot apelsīnu, burkānu un ķirbju eļļu. Radoši, nedaudz sātīgi un acīm tīkami, bet, galvenais, garšīgi.

Īsu brīdi pēc tam, kad zupa pievarēta, viesmīle mūsu garšu skatuvi piedāvā sagatavot jaunam cēlienam un pasniedz entremet garšas kārpiņu attīrīšanai. Tas ir nelielā burciņā pasniegts atvēsināts citronu gēls ar cidoniju ikriem un āboliņa lapiņām – patīkama un atsvaidzinoša priekšspēle pirms nākamās kārtas.


Sālī tvaicēto mencas fileju ar garšaugiem viesmīle mums pasniedz bambusa traukā, bet uz koka dēlīša blakus ēdiena aprakstā solītais zivju buljons. Jāsaka godīgi - kaut kas tik garšīgs labu laiku nav ticis ēsts – maigs un viegli krēmīgs zivju buljons ar intensīvu garšaugu buķeti un apdedzinātu selerijas rozi vidū. Patiesi radošs un niansēts ēdiens, kas kādu laiku vēl paliks garšu kārpiņu kartotēkā. Pēc šī ēdiena neviļus sevi pieķeram pie domas, ka īpašo četru kārtu maltīti pavāri veido kā lugu vairākos cēlienos ar ievadu, intrigām, bufetes pauzi, pārsteigumiem un kulmināciju.

Tālāk izrādē galvenā loma uzticēta jēram, kam piespēlēs glāze Koonunga Hill Shiraz Cabernet. Kā jau elpu aizraujošā uzvedumā pienākas, - jo tālāk, jo trakāk, jeb mūsu gadījumā – labāk. Jēru servēt ierodas pats šefs, un mūsu galdiņu pārņem viegls dūmojuma aromāts. Viņš ar veiklu rokas kustību no sakarsētas pannas jēra steiku pārceļ šķīvī un, novēlējis labu ēstgribu, nozūd tikpat nemanāmi, cik ieradās.

Jēra mugurdaļas steika gabals ticis cepts uz oglēm un to pasniedz kopā ar sīpoliņiem un apdedzinātiem dārzeņiem. Jērs ir vienkārši izcils – cepts vidēji asiņainā pakāpē, līdz ar to sulīgs un mīksts, bet no ārpuses viegli apsvilināts. Uzreiz grūti atminēties, kad pašmāju restorānos pēdējo reizi ēsts tik baudāmas kvalitātes jērs.

Turpinot dramaturģijas tēmu, esam nonākuši līdz kulminācijai, kur mūs sagaida šokolādes kūka un Portugāles portvīns. Deserta sastāvā, ja neskaita lazdu riekstu saldējumu un Ambēras furmu kūkas viducī, ir šokolāde dažādās formās un tekstūrās. Kūka pārsegta ar šokolādes seģeni, bet vidū tai viendabīga šokolādes masa un Ambēras furms. Patiešām sātīgs deserts, kas pieliek kārtīgu izsaukuma zīmi četru cēlienu izrādei ar nosaukumu “Muusu Terase”.

Piektdienas priekšvakarā pieredzēto rezumējot, jāsecina, ka “Muusu Terases” jaunajai koncepcijai ir lielas iespējas savaldzināt, un, ja piederat pie tiem, kuri labprāt ļaujas pārsteigumiem, atcerieties adresi!



Restorāns "Muusu Terase"

Eksporta iela 1a, Rīga

Tel. 26699966

Darba laiks: 12:00 - 22:00

Sestdien: 10:30 - 22:00

Svētdien, pirmdien: slēgts

KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
Zane 26.11.2017
Uz a la karti nav vēl būts, bet mūsu terasē pēc manām domām ir viens no vislabākajiem brančiem Rīgā!
Olga 22.11.2017
Izcili ēdieni!!!!! Noteikti varu ieteikt
Saule 15.11.2017
Eksports tagad Ragaciemā :) Muusu esmu bijusi brančā un bija labi.
EG 15.11.2017
Eksports vairs vai tad tur nav?

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies