Ceturtdiena, 26. aprīlis Sandris,Rūsiņš un Alīna

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Bangert's Kuldīgā, kur saplūst viss vietējais

Dining.lv; Foto: Dining.lv

Ar reģionu restorāniem ir tā, ka tie bieži vien netiek līdz galam izprasti – te vietējam ēstmīlim par smalku, te iebraucējam par prastu. Visiem neizdabāsi, arī uz regulāru pieplūdumu visa gada garumā mazpilsētu restorāniem cerēt būtu naivi, tādēļ restorāni cenšas atrast savu nišu, un viens no tādiem ir Kuldīgas "Bangert's".

Restorāns atrodas ļoti ainaviskā vietā - pie pilsētas parka un muzeja, ar burvīgu skatu uz Ventu un tās rumbu. Ēka, kurā tas izveidots, trīsdesmitajos gados esot celta kā Latvijas bankas filiāle. Ieturēts 30. gadu stils, kas apaudzēts ar aksesuāriem no dažādiem laikiem.

Restorāns iekārtots divos stāvos – pirmajā bārs un labierīcības, galdus citu no cita atdala augsti sēžamie, otrajā stāvā atvērtais plānojums un telpas dziļākajā galā ierīkota skatuve, kur nedēļas otrajā pusē mēdzot notikt pa kādam teatrālam vai muzikālam pasākumam.

Rudenīgā darba dienas vidū restorāna abos stāvos aizņemti ir vien divi galdi un klusajā sezonā šāda parādība vērojama diezgan bieži. Viesmīlis - ieturēts, nedaudz kautrīgs uzreiz piedāvā glīta paskata ēdienkartes. Pirmais iespaids – "Bangert's" cenšas turēt līdzi kulinārijas modei un šefpavārs Aigars Sīlis velta daudz pūļu, lai restorānu Kuldīgā uzturētu gardēžu līmenī.


Ēdienkartē dominē pašmāju produkti, galu galā, būtu taču dīvaini sēdēt Ventas krastā un ēst garneles vai stūķēt iekšā suši setus. "Bangert's" ir vieta, kur saplūst viss vietējais – pašmāju meistaru radītas mēbeles, burvīga Ventas ainava, foreles no Pelčiem, strauss no Snēpeles vai sams no Liepājas.

Pikantā jēra gaļas zupa ar griķiem un zaļumiem, lai gan pirmajā brīdī šķita padārga (7.00 €), tomēr izrādījās labākā, kāda pēdējā laikā ēsta – sātīga, ar bagātīgu garšas buķeti un oriģinālu šefa pieeju griķu pūslīšu izskatā. Ja rindā negaidītu Pelču forele, ņemtu papildporciju. Forele kā jau forele (12.00 €), tikai ar piedevām pavāri nošāvuši greizi – lai gan izmēram ir nozīme, piedevu šoreiz uz šķīvja bija par daudz, un jaunie (decembrī) kartupeļi ar siltajiem kāpostiem garšas ziņā nepārliecināja.

Rezumē – šis ir izteikti sezonāls restorāns, kas patiks dzīves baudītājiem un tiem, kam būtisks ir viss apkārt esošais. Vieta pati par sevi ir brīnišķīga, ar izmeklētu interjeru un burvīgu Ventas rumbas ainavu. Ņemot vērā gan atrašanās vietu, gan ieguldīto darbu un līdzekļus, nepārsteidz, ka cenu ziņā "Bangert's" vairāk līdzinās galvaspilsētas vidusmēra līmenim. Un, nav jau gluži tā, ka restorānam mazpilsētā būtu jābūt lētākam nekā Rīgā.


Restorāns "Bangert's"
Pils iela 1, Kuldīga
Tel. 29125228


KOMENTĀRI

+ PIEVIENOT SAVU KOMENTĀRU
cienīgtēvs 13.01.2016
Bangert'a problēma ir apkalpojošais personāls - apkalpošanas kvalitāte divu gadu laikā neuzlabojās: nepatīkami, ja dzirdi, kā tavs pasūtījums tiek apspriests kkur pie virtuves lidziņa....
Zutis 14.12.2015
Vieta jau stilīga, bet pieklibo kvalitāte, it īpaši tagad, kad maz viesi tur.
vidzemniece 02.12.2015
Apkalpošana mums bija štruntīga, ilgi bija jāgaida un rēķinu vispār aizgājām maksāt pie bāra paši.

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies