Dining
Otrdiena, 23. janvāris Grieta un Strauta

Vecrīga

Centrs

Pārdaugava

Citur

Mārupe

Konkursā noteiks labākās Latvijas, Igaunijas un Lietuvas restorānu vīna kartes

Konkursā noteiks labākās Latvijas, Igaunijas un Lietuvas restorānu vīna kartes

Pirmo reizi Baltijas valstīs atklātā konkursā vērtēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas restorānu vīna kartes. Baltic Wine List Awards jeb Baltijas vīna karšu konkursa žūrija, kuras sastāvā ietilpst Baltijā, Eiropā un pasaulē atzīti vīna profesionāļi, restorānus, bārus un viesnīcas ar labāko vīna piedāvājumu noskaidros, lai piesaistītu publikas uzmanību vietām ar pārdomātu un uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu.
Ķīnas garša Skolas ielā - Weidao

Ķīnas garša Skolas ielā - Weidao

Ķīniešu virtuves piekritēji iedalās divās grupās – vieni saka, ka ķīniešu ēstuves Rīgā ir teju uz katra stūra, citi piekasīgi smīkņā, ka Rīgā nemaz nav, kur ēst autentiskus ķīniešu ēdienus.
Foto: restorānā Elements jauna ēdienkarte

Foto: restorānā Elements jauna ēdienkarte

Restorāna "Elements" šefpavārs Anatolijs Pimanovs sarūpējis jaunu ēdienkarti, kurā iekļāvis gan visiem zināmu pasaules klasiku (Cēzara salāti, jaunlopa gaļas karpačo u.c.), gan šo to ar jaunrades garšu.
Kuri Latvijas restorāni iekļuvuši White Guide labāko Baltijas restorānu sarakstā?

Kuri Latvijas restorāni iekļuvuši White Guide labāko Baltijas restorānu sarakstā?

Otro gadu pēc kārtas ziemeļvalstu restorānu ceļvedis "White Guide" savā vērtējumā iekļāvis arī Baltijas restorānus, un salīdzinājumā ar pagājušo gadu, šogad pavisam apskatīti 160 Baltijas restorāni.
Divi pavāri. Četri ēdieni. Muusu Terase

Divi pavāri. Četri ēdieni. Muusu Terase

Restorāna “Muusu Terase” šefpavāri Kaspars Jansons un Juris Latišenoks izveidojuši jaunu ēdienkartes koncepciju, kas ik nedēļu sola jauninājumus ne pārāk plašā, toties kodolīgā un oriģinālā izvēlē. Ar šādu soli, pavāri paši sev sarežģījuši dzīvi, taču mēs, ēdāji, no tā būsim tikai ieguvēji.
Foto: Svētdienas vēlbrokastis uz jumta Jūrmalā

Foto: Svētdienas vēlbrokastis uz jumta Jūrmalā

Jomas ielas jumta stāva restorāna "Roof Bar-B-Q & Music" nosaukums sola grila ēdienu priekus muzikālā pavadījumā, un, izrādās, arī svētdienu vēlo brokastu laikā restorānā skan dzīvā mūzika.
12 dažādas idejas kokteiļu vakaram Rīgā

12 dažādas idejas kokteiļu vakaram Rīgā

Mūsdienās kokteili var iedzert jebkurā sevi cienošā bārā vai restorānā, taču tādu vietu, kur par kokteiļiem domāts vispirms, nemaz nav daudz. Esam apkopojuši dažādas vietas Rīgā, kur ar vārdu “kokteilis” saprot niansētus, pārdomātus un oriģināli pasniegtus dzērienus.
Saprotams, kvalitatīvs un mūsdienām atbilstošs ēdiens. Equus.

Saprotams, kvalitatīvs un mūsdienām atbilstošs ēdiens. Equus.

Restorāna Equus šefpavārs Sergejs Jaramišjans ir multimākslinieks. Un, ja viņš kaut ko dara, tad tikai ieguldot sirdi, jo citādi sanāk tikai laika izšķiešana. Tieši ar tādu pieeju viņš šī gada pavasarī pārņēma Equus virtuves grožus.
Fotogalerija: Tinto vizuālās pārmaiņas

Fotogalerija: Tinto vizuālās pārmaiņas

Vīna tematikā ieturētajā "Tinto" dzērienu un ēdienu baudīšana kļuvusi vēl patīkamāka, jo restorāns pavisam nesen piedzīvojis vizuālas pārmaiņas.
Slēgts leģendārais Rīgas restorāns Muklājs

Slēgts leģendārais Rīgas restorāns Muklājs

Aizvadītajā svētdienā neatgriezeniski slēgts leģendārais Baznīcas ielas "Muklājs".
Sezonas prieki pop-art stilā

Sezonas prieki pop-art stilā

Šajā vasarā "Restorāns - klubs Sezona", ko pārvalda "Resto-rātors" restorānu grupa gan vizuāli, gan saturiski ieguvusi viegli flirtējošu popārta noskaņu. Vienojošais elements – izklaide pop-art stilā...
Seno mūru ieskautā Konventa terase Jāņa sētā

Seno mūru ieskautā Konventa terase Jāņa sētā

Vecrīgas Jāņa sēta ir kā neliela oāze starp vecpilsētas mūriem un bruģētajām ieliņām, kur var noslēpties no apkārtējās steigas un uz brīdi izbaudīt klusumu un mieru. 
Brokastis visu diennakti? Protams! Tas ir Gastrobārs T73

Brokastis visu diennakti? Protams! Tas ir Gastrobārs T73

Ja meklē iespēju pabrokastot un, nezini, kur lai dodas, vai arī pusnaktī attopies, ka neesi vēl ēdis brokastis, tad zini, ka Rīgas centrā ir viens 100% drošs variants, kur brokastis var dabūt jebkurā laikā, turklāt plašā un daudzveidīgā izvēlē
Laivu centrs restorāns - upmalas restorāns pilsētā

Laivu centrs restorāns - upmalas restorāns pilsētā

Šī restorāna aktualitāte jau gadiem slēpjas gan ārējā, gan iekšējā pievilcībā. Jahtu centrs un Daugavas krasts ar skaisto ainavu dara savu, līdz ar to nav iespējams izgāzties, ja kāds jāuzaicina uz restorānu.
Urbānais Zoltners starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm

Urbānais Zoltners starp lauku ārēm un kartupeļu dobēm

Runājot par Tērvetes puses "Zoltneru", nebūtu godīgi cildināt to tikai un vienīgi kā restorānu, jo šī ir daudz vairāk par ierindas vietu, kur iebraukt vienkārši paēst. Patiesībā "Zoltners" ir trīs vienā.
Coffee In maina nosaukumu

Coffee In maina nosaukumu

Kafejnīcu tīkls "Coffee Inn" turpmāk darbosies zem nosaukuma "Caffeine Roasters", informē "Coffee Inn" līdzīpašnieks Nids Ķibers. Zīmola maiņu viņš skaidro ar kafijas tirgus attīstību un vēlmi mainīt uzņēmuma komunikācijas stratēģiju.
Lietuvieši Rīgā atvēruši steiku salonu

Lietuvieši Rīgā atvēruši steiku salonu

Lietuviešu uzņēmēji Rīgā Elizabetes ielā 55 (ieeja no Brīvības) atvēruši pirmo specializēto liellopa steiku veikalu – studiju "Steak Supply".
Beļģu krogs Bon vivant – ne tikai desas un mīdijas

Beļģu krogs Bon vivant – ne tikai desas un mīdijas

"Bon Vivant" ir viens no retajiem Rīgas restorānu ilgdzīvotājiem. Slava šim beļģu krogam, kura atvēršanā roku savulaik pielika arī Beļģijas vēstniecības ļaudis, gājusi pa priekšu, tādēļ bez iepriekšējas rezervācijas piektdienas vakarā var nākties palikt aiz durvīm.
Noskaidroti 2016. gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Noskaidroti 2016. gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši labākos Latvijas restorānus un kāroto "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu aizvadītajā gadā ieguvis restorāns "Vincents". Godpilno otro vietu ieņēmis restorāns "Bibliotēka No1", bet trešajā vietā ierindojies "Restorāns 3".
Restorāna Vincents someljē Raimonds Tomsons ieguvis prestižu stipendiju

Restorāna Vincents someljē Raimonds Tomsons ieguvis prestižu stipendiju

23. janvārī Londonas "Guildhall" tika sveikti labākie WSET (Wine & Spirit Education Trust) absolventi, viņu skaitā arī restorāna "Vincents" vīnzinis Raimonds Tomsons, kurš nesen ieguva pasaules septītā labākā vīnziņa titulu pasaules čempionātā Argentīnā.
Eksperti: restorānu viesmīļiem ar valodu zināšanām vien nepietiek

Eksperti: restorānu viesmīļiem ar valodu zināšanām vien nepietiek

Četru gadu laikā, kamēr norisinās "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā" saraksta veidošana, Latvijā viesojušies vairāk nekā četrdesmit ārvalstu šefpavāri un cītīgi vērtējuši visdažādāko Latvijas restorānu piedāvājumu. Viņu pieredze bijusi dažāda, taču...
Latvijas šefpavāri: mūsu restorāni virzās pareizajā virzienā

Latvijas šefpavāri: mūsu restorāni virzās pareizajā virzienā

Koncentrēšanās uz garšu bija galvenais ieteikums, ko pēc viesošanās Latvijā uzsvēra ārvalstu šefpavāri, kuri pagājušajā gadā vērtēja "Ekselence 30 labākos restorānus Latvijā". Raudzīsim, cik ļoti restorāni to būs ņēmuši vērā.
Foto: Bakeberry beķerejas gardumi

Foto: Bakeberry beķerejas gardumi

Audēju ielas "Bakeberry" ir īpaša vieta, saldummīļu paradīze, kur diendienā top dažādi gardumi - kūkas, makarūni, pīrāgi, smalkmaizītes un kas tik vēl ne.
Liepupes muižas restorāns Fon Meks

Liepupes muižas restorāns Fon Meks

Liepupes muižas restorāns "Fon Meks" savu nosaukumu ieguvis pateicoties Fon Meku dzimtai, kam muiža savulaik piederējusi. Restorāns atrodas pašā muižas centrā, lielajā zālē un, kā jau varēja gaidīt, tas ir gaišs un elegants
16 garšīgas un atšķirīgas vietas Rīgā, kas atvērtas 2016. gadā

16 garšīgas un atšķirīgas vietas Rīgā, kas atvērtas 2016. gadā

2016. gads restorānu jomā bijis ražens un bagāts ar jauniem atklājumiem. Rīgā atvērti dažādi jauni restorāni, bāri un kafejnīcas un katrs ar kaut ko atšķiras. Arvien vairāk restorānu cenšas atrast un ieņemt savu nišu, un prieks, ka daļai tas arī izdodas.
Home cafe - laba izvēle nost no burzmas

Home cafe - laba izvēle nost no burzmas

Atbilstošāku nosaukumu kā "Home cafe" Skanstes virsotņu restorānam (pāris minūšu gājienā no Arēnas Rīga) grūti iztēloties.
20 restorāni no Latvijas iekļauti prestižajā White Guide restorānu ceļvedī

20 restorāni no Latvijas iekļauti prestižajā White Guide restorānu ceļvedī

Ziemeļvalstu restorānu ceļvedis "White Guide" pirmo reizi savā izdevumā iekļāvis arī Latvijas restorānus. Jaunais ceļveža izdevums tiek izdots 31. oktobrī un tajā iekļauti 325 Skandināvijas un 60 Baltijas valstu restorāni.
Industriāli romantiskais Koya

Industriāli romantiskais Koya

Andrejsalas "Koya" ir mūsdienīgs un ambiciozs restorāns ar skaidri saprotamu vīziju. Savā pastāvēšanas laikā tas pratis uztaustīt stabilu klientūru un sasniedzis katra restorāna mērķi – vietas pie galdiem vakaros, jo īpaši vasarā, jārezervē iepriekš.
Urbānā mājas virtuve - Andrejsalas Naples

Urbānā mājas virtuve - Andrejsalas Naples

"Naples" ir urbāna versija par garšīgu mājas virtuvi pilsētā, vienlaikus dzīvu uzturot arī romantikas klātbūtni. Kopš atvēršanas "Naples" kļuvis tikai labāks un labāks...
Cik maksā maltīte pasaulē lētākajā Michelin divu zvaigžņu restorānā?

Cik maksā maltīte pasaulē lētākajā Michelin divu zvaigžņu restorānā?

"Michelin" ir visvecākais un visprestižākais Eiropas viesnīcu un restorānu ceļvedis, kas tagad iznāk jau vairāk nekā divdesmit valstīs un kas aplaimo restorānus ar pavāru sapni -– Mišelina zvaigznīti.
Foto: Brown sugar – dzīves saldā puse un ne tikai

Foto: Brown sugar – dzīves saldā puse un ne tikai

Spriežot pēc nosaukuma, "Brown sugar" varētu vilināt ar kārumiem un tiekšanos pēc dzīves saldās puses. Jā, tā tas arī ir, tomēr "Brown sugar", izrādās, ir ne tikai saldummīļu paradīze
Restorāns Jūrmala - pieprasīts un klasisks

Restorāns Jūrmala - pieprasīts un klasisks

Pirmais iespaids ieejot "Hotel Jūrmala Spa" pirmā stāva restorānā "Jūrmala", - plaši un gaiši. Restorāns ir tiešām ietilpīgs, ar dažādām zonām, pieejama arī ne mazāk plaša vasaras terase Jomas ielas pusē.
Melnie mūki jeb klasika ir dzīva

Melnie mūki jeb klasika ir dzīva

Rīgā nav daudz restorānu, kas durvis tur atvērtas gandrīz divdesmit gadus, un viens no tādiem nedaudzajiem ilgdzīvotājiem ir Vecrīgas "Melnie Mūki" - absolūta Rīgas restorānu klasika, kas ir pieprasīta arī šodien.
Foto: pludmales restorāns ar baseinu - Legend.Beach

Foto: pludmales restorāns ar baseinu - Legend.Beach

Labāku vietu restorānam vasarā, šķiet, grūti iedomāties – "Legend.Beach" atrodas balto smilšu pludmalē, Bulduros starp 4. un 5. līniju. Vieta, protams, ekskluzīva - ar baseinu, zviļņiem, saules sargiem un vasarīgu gaisotni pašā jūras krastā.
Krāsainā Rīgas centra robežvirtuve

Krāsainā Rīgas centra robežvirtuve

Skaidrs, ka meksikāņu virtuve latvietim ir samērā eksotisks jēdziens, lai gan lielākā daļa visticamāk būs dzirdējusi kaut ko par fajitas, buritos vai načos. Tex mex ir ēdienu gatavošanas stils, kas veidojies, saplūstot ASV Teksasas štata un Meksikas ziemeļdaļas kulinārajām tradīcijām
Foto: Kā izskatās jaunie Ķirsona restorāni Berlīnē?

Foto: Kā izskatās jaunie Ķirsona restorāni Berlīnē?

18. maijā Berlīnē svinīgi atklāti uzreiz divi restorāni "Kirsons". Svinīgo atklāšanas pasākumu ar savu dalību pagodināja Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma, Valdis Zatlers, kā arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.
Izklaide uz jumta - Terrace Riga

Izklaide uz jumta - Terrace Riga

Jau savulaik pirms atvēršanas „Terrace Riga” uz „Galleria Riga” jumta sakūla pamatīgu intrigu, solot ietilpīgāko jumta terasi visā Baltijā. Dažu gadu laikā iespaidīgā jumta terase izveidota par vienu no vasaras sezonas izklaides naglām
Fotogalerija: Vīna studijas restorānā viesojas Michelin šefpavārs Jeremi Fontin

Fotogalerija: Vīna studijas restorānā viesojas Michelin šefpavārs Jeremi Fontin

28. aprīļa vakarā "Vīna studijas restorānā" Stabu ielā 30 norisinājās gardēžu vakariņas ar Michelin šefpavāru Jeremi Fontin no Francijas. Franču šefpavārs viesus cienāja ar elegantiem ēdieniem, kam vīnziņi bija pieskaņojuši izmeklētus franču vīnus
Ko par vārda barista lietošanu domā kafijas nozares profesionāļi?

Ko par vārda barista lietošanu domā kafijas nozares profesionāļi?

Sabiedrības uzmanību pievērsis Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas lēmums svešvārdu "barista" latviskot kā "kafijas bārmenis" vai "kafijas bārmene". Nozares eksperti un darbinieki publiskajā telpā pauž neizpratni un ironiski piedāvā savas verijas par vārda "barista" aizstāšanu.
Ēdieni. Kokteiļi. Mākonis.

Ēdieni. Kokteiļi. Mākonis.

"Mākonis" savas gaitas vispirms aizsāka Vecrīgā kā dizaina studija un stilīga, pavisam neliela kafijotava. Tagad nelielā kafejnīca izaugusi un pārcēlusies uz citām telpām, turklāt ar citu jaudu.
Ķīpsalā tiks atvērts lielākais alus restorāns Baltijas valstīs

Ķīpsalā tiks atvērts lielākais alus restorāns Baltijas valstīs

Rīgā tiks atvērts lielākais alus restorāns Baltijas valstīs, kura kopējā platība būs aptuveni 3000 kvadrātmetri, un tajā atradīsies alus darītava, īpaši iekārtots laukums koncertiem un restorāns ar 500 sēdvietām.
Skats no malas. Rīgas restorānu aina zviedru Michelin šefpavāra acīm

Skats no malas. Rīgas restorānu aina zviedru Michelin šefpavāra acīm

Zviedru šefpavārs Antons Bjūrs bija viens no Michelin šefpavāriem, kas Latvijā ieradās, lai vērtētu mūsu restorānus. Vairākas dienas pēc kārtas Antonam bija iespēja paviesoties dažādos restorānos, un mēs vēlējāmies noskaidrot, kādi ir viņa kopējie iespaidi par mūsu restorānos piedzīvoto.
Sporta bārs ne tikai sporta faniem

Sporta bārs ne tikai sporta faniem

Ja neskaita īru krogus un bārus, kur šad tad pārraida sporta notikumus, Rīgā nav daudz krogu, kur sports patiešām ir karalis. Un, ja meklējam vietu ar daudzveidīgu sporta pārraižu klāstu, nedārgu dzērienu izvēli un garšīgiem ēdieniem, tad pirmais, kas nāk prātā ir Baronielas "Optibet sporta bārs".
Restorāns 3 nākamā gada vasarā atklās vasaras restorānu Dabas garša

Restorāns 3 nākamā gada vasarā atklās vasaras restorānu Dabas garša

"Restorāns 3" nākamā gada vasarā Gaujas Nacionālajā parkā, 70 kilometrus no Rīgas, starp Lielstraupi un Raiskumu plāno atvērt unikālu vasaras restorānu "Dabas garša".
Restorāns Kilimanjaro maina koncepciju un nosaukumu

Restorāns Kilimanjaro maina koncepciju un nosaukumu

Uzreiz pēc iekļūšanas "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015" sarakstā, viens no labākajiem Latvijas restorāniem "Kilimanjaro" nomainījis restorāna koncepciju un turpāk tā nosaukums būs "Forest".
Fotogalerija: Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 apbalvošana

Fotogalerija: Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015 apbalvošana

Jau ziņots, ka 13. janvārī Aldara alus muzejā tika paziņoti un apbalvoti "Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015", kurus pirmo reizi vērtēja tikai kompetentu šefpavāru žūrija no ārvalstīm.
Noskaidroti aizvadītā gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Noskaidroti aizvadītā gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā

Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015" titulu ieguvis restorāns "Vincents", otrajā vietā ierindojies "Bibliotēka No.1 restorāns", bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns "Muusu"
Bangert

Bangert's Kuldīgā, kur saplūst viss vietējais

Ar reģionu restorāniem ir tā, ka tie bieži vien netiek līdz galam izprasti – te vietējam ēstmīlim par smalku, te iebraucējam par prastu. Visiem neizdabāsi, arī uz regulāru pieplūdumu visa gada garumā mazpilsētu restorāniem cerēt būtu naivi, tādēļ restorāni cenšas atrast savu nišu
Nesteidzīga būšana La Kannā

Nesteidzīga būšana La Kannā

Tērbatas ielas sākumgals jau labu laiku kā izveidojies par pieblīvētu un diezgan iecienītu kafejnīcu rajonu. Tam, kāds tas ir tagad, liels nopelns ir La Kannai, vienai no pirmajām kafejnīcām, kas uz apkārtējo kaimiņu fona izceļas ar oriģinālu vienkāršību un pilsētniecisku šarmu.
Ainaviskie Siguldas Gadalaiki

Ainaviskie Siguldas Gadalaiki

Gadalaiki restorāna nosaukumā atspoguļo šīs viesnīcas pilno sezonalitātes ciklu, jo SPA vienlīdz aktuāls ir kā ziemā, tā vasarā un apmeklētāji te plūst cauru gadu.
Žurnāls RigaNOW! izvēlas labākos restorānus, bārus un kafejnīcas

Žurnāls RigaNOW! izvēlas labākos restorānus, bārus un kafejnīcas

Sesto gadu pēc kārtas luksusa un biznesa tūrisma žurnāls "RigaNOW!" kopā ar viesmīlības industrijas ekspertu žūriju piešķir savu balvu - Platinum Platter Awards.
Nauris Hauka: no Vincenta līdz restorānam Pūrē...

Nauris Hauka: no Vincenta līdz restorānam Pūrē...

Pirms desmit gadiem Nauris Hauka kopā ar citiem pretendentiem pieteicās zaļo gurķu atlasē prestižajā restorānā "Vincents". Tā sākas stāsts par šefpavāru Nauri Hauku. Šobrīd Nauris rosās pa gluži svaigo, otro elpu ieguvušo restorānu "Terase" Pūrē.
Nobriedušais Kropotkins Siguldā.

Nobriedušais Kropotkins Siguldā.

Kropotkina vārds viesnīcas "Sigulda" restorānam piešķirts aiz cieņas pret kņazu Nikolaju Kropotkinu, kurš savulaik Siguldā uzbūvējis ne vien viesnīcu un stacijas ēku, bet saimniekojis arī Siguldas muižā un pilī.
Pirmais pašapkalpošanās vīna bārs Rīgā!

Pirmais pašapkalpošanās vīna bārs Rīgā!

Ja citējam Paulu Koelju, tad jebkuru vīnu ir vērts pagaršot, dažus vajag tikai iemalkot, bet ir tādi vīni, kuru pudeles nepieciešams izdzert tukšas. Tieši ar tādu domu šovasar Vecrīgā tika atvērts pirmais vīna bārs "Easy wine".
Foto: kā restorāns Riviera uz jaunajām telpām pārcēlās

Foto: kā restorāns Riviera uz jaunajām telpām pārcēlās

30. septembrī ar simbolisku gājienu restorāna "Riviera" komanda no Antonijas ielas 13 pārcēlusies uz jaunajām telpām Dzirnavu ielā 31.
Krusttēvs pārtapis par labo papucīti un pārcēlies uz Vecrīgu

Krusttēvs pārtapis par labo papucīti un pārcēlies uz Vecrīgu

Kafejnīca/picērija „The Godfather”, kas pavasarī tika atvērta Baznīcas ielas galā pie Dailes teātra, tagad pārdēvēta par „The Good Father” un savu darbību tā pārcēlusi uz Vecrīgas Aldaru ielu (ieeja no Trokšņu ielas).
Foto: autentiskais Vecrīgas restorāns Key To Riga

Foto: autentiskais Vecrīgas restorāns Key To Riga

Latviešu virtuves restorāns „Key to Riga” jeb "Rīgas atslēga" radīts ar pamatīgu vērienu – autentisks, ar viduslaikiem pietuvinātu interjeru un latvieša vēderam draudzīgu ēdienu klāstu. 
Ina Poliščenko no restorāna 3 - labākais pavārs 2015

Ina Poliščenko no restorāna 3 - labākais pavārs 2015

4. septembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas svinību zālē norisinājās Pavāru kluba organizēto konkursu "Latvijas 2015.gada pavārzellis" un "Latvijas 2015. gada pavārs" svinīgais apbalvošanas pasākums. 
Foto: noslēdzies pirmais viesmīļu skrējiens Latvijā

Foto: noslēdzies pirmais viesmīļu skrējiens Latvijā

Atzīmējot gaidāmo Pavasara Rīgas restorānu nedēļu, 2. maijā Bastejkalnā norisinājās pirmais viesmīļu skrējiens. Atraktīvajā pasākumā, kurš Latvijā tika rīkots pirmo reizi, piedalījās gandrīz 70 dalībnieki.
Restorāns Rīgas Atslēga ievieš jaunu ēdienkarti

Restorāns Rīgas Atslēga ievieš jaunu ēdienkarti

Reizē ar siltajām un saulainajām dienām sākusies arī restorāna "Rīgas atslēga" (Key to Riga) jaunā vasaras sezona. Restorāna vasaras terasē jau var izbaudīt pavasarīgo Vecrīgas šarmu un gaisā virmo ēdienu smarža.
Foto: pusdienas Pārdaugavā kaķu kompānijā

Foto: pusdienas Pārdaugavā kaķu kompānijā

Pārdaugavā, Meža ielā 4a atvērtajā pirmajā kaķu kafejnīcā „Minka cat cafe” saimnieko pieci kaķi - Cipis, Donžuans, Nīča, Bessa un Mellene, visi viņi adoptēti dzīvnieku aizsardzības biedrībā „Ķepu-Ķepā”.
Austrālijā atklāta latviešu kafejnīca The Latvian Lunchroom

Austrālijā atklāta latviešu kafejnīca The Latvian Lunchroom

Austrālijas pilsētā Adelaidē darbu sākusi latviešu bufete - tirgotava “The Latvian Lunchroom”. 
Foto: Neparastā Sieviešu dienas tējas pēcpusdiena Botāniskajā dārzā

Foto: Neparastā Sieviešu dienas tējas pēcpusdiena Botāniskajā dārzā

Par godu sieviešu dienai 8. marta pēcpusdienā, LU Botāniskā dārza Palmu mājā Gundega Skudriņa, radošā apvienība "Skudras metropole" un talantīgais šefpavārs Andris Jugāns neparastā tējas pēcpusdienā iedvesmoja sievietes un visus, kuri izslāpuši pēc zaļojoša, spirgta pavasara...
Foto: kā izskatās ēdiens Michelin restorānā?

Foto: kā izskatās ēdiens Michelin restorānā?

Katru gadu rudenī gastronomijas pasaulē valda nemiera pilna rosība, jo tas ir Mišelina zvaigznīšu dalīšanas laiks. Zvaigznes sadalītas, protams, ir zaudētāji un ieguvēji, taču visus Michelin līmeņa restorānus pasaulē vieno fakts, ka ēdiens tajos ne vien garšo, bet arī izskatās lieliski!
Gastronomisko kontrastu restorāns - 1221

Gastronomisko kontrastu restorāns - 1221

Nelielais Jaunielas trīsstāvu namiņš ar zilo fasādi un govīm šķiet kā radīts restorānam, un tas jau pa gabalu uzrunā ar savu romantisko noskaņu.
Mazpazīstams, bet slavens. Restorāns Renommé

Mazpazīstams, bet slavens. Restorāns Renommé

Lai gan restorāna „Renommé” nosaukums tulkojumā no franču valodas nozīmē „slavens”, līdz „Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014” rezultātu izziņošanai, par šī restorāna esamību zināja vien saujiņa galvaspilsētas gardēžu. Galu galā, tieši diskrētums ir šī restorāna atslēgas vārds
Jaunā Melnā bite

Jaunā Melnā bite

Neraugoties uz īpašnieku maiņu (restorānu pārņēmusi nesen izveidotā „Restau Rateur” grupa, kas pārvalda arī labi zināmos restorānus „International”), restorāna nosaukums palicis nemainīgs, jo to paredz pušu vienošanās.
Dzintars Kristovskis: Lauku gardēdis

Dzintars Kristovskis: Lauku gardēdis

Lai gan Valmiermuižas virtuve Valdemāra pasāžā savas durvis vērusi pirms vairāk kā trim gadiem, cilvēkiem joprojām ir liels pārsteigums, dzirdot, ka tur var arī paēst, ne tikai iedzert un nopirkt alu līdzņemšanai. Negribētos pārspīlēt, sakot, ka Valmiermuižas ēdamzālē brīvu galdiņu nav, taču pēdējā gada laikā apmeklētāju skaits ir krietni pieaudzis.
Top 14 vietas Rīgā, kas atvērtas 2014. gadā.

Top 14 vietas Rīgā, kas atvērtas 2014. gadā.

Aizvadītais gads restorānu jomā bijis ražens un bagāts ar daudziem jauniem un interesantiem atklājumiem. Pagājušā gada laikā Rīgā atvērti daudz jauni restorāni, bāri un kafejnīcas un tie visi ir ļoti dažādi
Live Riga iesaka septiņas vēlo brokastu vietas Rīgā!

Live Riga iesaka septiņas vēlo brokastu vietas Rīgā!

Vēlās brokastis jeb brančs (brunch) ir nedēļas labākā maltīte, kad pēc saspringtas darba dunas ģimenes lokā var laiski baudīt gardus ēdienu, risināt garas sarunas ar draugiem vai mierīgi palasīt jaunākos žurnālus.
Noskaidroti 2014. gada labākie restorāni Latvijā!

Noskaidroti 2014. gada labākie restorāni Latvijā!

Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014” titulu ieguvis restorāns „Vincents”, otrajā vietā ierindojies „Bibliotēka No.1 restorāns”, bet godpilno trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt!”
Foto: greznākais restorāns Rīgā

Foto: greznākais restorāns Rīgā

Diez vai Rīgā izdosies atrast kādu restorānu, kas reizē ir arī valsts nozīmes kultūras piemineklis. Atdzīvinātais restorāns „Benjamiņš” greznajā Benjamiņu namā tāds ir.
Labākais restorāns Igaunijā - Noa

Labākais restorāns Igaunijā - Noa's chef's place

Oficiālā ceremonijā paziņoti šī gada labākie Igaunijas restorāni un pirmo reizi par labāko restorānu Igaunijā atzīts restorāns "Noa's chef's place".
Pie uzbeku večiem ēst plovu! Restorāns Uzbegims.

Pie uzbeku večiem ēst plovu! Restorāns Uzbegims.

Uzbekiem viesu uzņemšana ir ielikta šūpulī un, lai pārliecinātos, ka kopā sanākšana pie galda viņiem ir svēta lieta, nav jābrauc uz Taškentu vai Samarkandu. Uzbeku viesmīlību var sajust tepat, vienā no Rīgas uzbeku virtuves restorāniem
Foto: viskija vakariņas restorānā Kaļķu vārti

Foto: viskija vakariņas restorānā Kaļķu vārti

Restorānā “Kaļķu vārti” aizvadītas līdz šim lielākās Single malt viskija vakariņas, ko organizējis Rīgas Viskija klubs.
Piecas jaunas vietas Rīgā ar potenciālu

Piecas jaunas vietas Rīgā ar potenciālu

Jāatzīst, ka mūsu izpratne par restorāniem pēdējos gados ir mainījusies un laiki, kad vispirms bija interjers un tikai pēc tam sekoja ēdiens, cerams, aizplūduši nebūtībā.
Divi jaunieši no restorāna „Kaļķu vārti” ieguvuši starptautisku atzinību

Divi jaunieši no restorāna „Kaļķu vārti” ieguvuši starptautisku atzinību

Francijā norisinājās starptautiskais jauniešu meistarības konkurss „Euroskills 2014”, kurā savas prasmes viesmīlības jomā apliecināja arī divi jaunieši no Latvijas - jaunais pavārs Haralds Saušs un viesmīlis Mārtiņš Kukojs.
Šefpavārs Kaspars Jansons atgriezies Latvijā un kļuvis par MUUSU šefpavāru

Šefpavārs Kaspars Jansons atgriezies Latvijā un kļuvis par MUUSU šefpavāru

Viens no talantīgākajiem Latvijas šefpavāriem Kaspars Jansons pēc ilgākas prombūtnes atgriezies Latvijā un kļuvis par restorānu „MUUSU” šefpavāru.
Ēdiens bez robežām. Stockpot.

Ēdiens bez robežām. Stockpot.

"Stockpot" ir ārēji pavisam necila vieta, kur pusdienās vai arī savlaicīgās vakariņās darba dienās sarodas gan studenti, gan apkārtnes biroju klerki, kas vēlas izsprukt no vienmuļiem dienas piedāvājumiem un savai ēdienreizei piešaut nedaudz asuma
Līdz gada Rīgā plāno atvērt ukraiņu picēriju tīkla „Pizza Ovale” restorānu

Līdz gada Rīgā plāno atvērt ukraiņu picēriju tīkla „Pizza Ovale” restorānu

Jaundibinātā uzņēmuma pārstāvis Kārlis Priedītis portālam db.lv atklājis, ka tiek aktīvi strādāts, lai līdz gada beigām Rīgā varētu atvērt pirmo ukraiņu picēriju tīkla restorānu „Pizza Ovale”.
Ķīpsalā noskaidroti labākie pavāri, konditori un jaunie pavārzeļļi

Ķīpsalā noskaidroti labākie pavāri, konditori un jaunie pavārzeļļi

Pārtikas izstādes „Riga Food 2014” ietvaros norisinājās dažādi pavāru un konditoru konkursi, kuros piedalījās gan jauni, gan sevi jau apliecinājuši kulinārijas meistari.
Foto: atskats uz aizvadīto Rīgas svētku restorānu Spīķeros

Foto: atskats uz aizvadīto Rīgas svētku restorānu Spīķeros

Kā jau iepriekš ziņojām, 16. augustā Rīgas pilsētas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā uz vienu dienu tika atvērts lielākais restorāns Rīgā, kurā vienlaicīgi darbojās 15 Rīgas restorāni.
“BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” vienīgais Baltijā ieguvis “Wine Spectator” Award of Excellence apbalvojumu

“BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” vienīgais Baltijā ieguvis “Wine Spectator” Award of Excellence apbalvojumu

Viens no pasaulē prestižākajiem vīna kultūras izdevumiem “Wine Spectator” piešķīris „Award of Excellence 2014 “BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” vīna kartei.
Kuldīgā trīs jauni restorāni

Kuldīgā trīs jauni restorāni

Kurzemes pērle Kuldīga šo vasaru pavada ar trim jauniem restorāniem – „Bangert’s”, „Goldingen room” un „Jēkaba sēta”.
Pieci atvērtā tipa virtuves restorāni

Pieci atvērtā tipa virtuves restorāni

Atvērtā tipa virtuves daži tēlaini dēvē par kulinārijas iznākšanu no aizkulisēm. Lai nu kā, mūsdienās atvērtā tipa virtuves filozofija jau kļuvusi par kulta lietu, kam pievēršas arvien vairāk labāko pasaules restorānu.
Francija piesaka cīņu pret pusfabrikātu izmantošanu restorānos

Francija piesaka cīņu pret pusfabrikātu izmantošanu restorānos

Lai cīnītos pret pusfabrikātu izmantošanu restorānu virtuvēs, Francijas valdība ieviesusi speciālu kvalitātes standartu restorāniem, kuri savā virtuvē neizmanto iepriekš fasētu pārtiku.
Foto: Pāvesta ēdiens virs Rīgas jumtiem

Foto: Pāvesta ēdiens virs Rīgas jumtiem

Restorāna „"Il cibo del Papa"” nosaukums tulkojams kā „pāvesta ēdiens”, taču runa nav par pāvesta ēdienkarti. Lai kāda arī būtu nosaukuma filozofiskā puse, ne mums spriest, ar ko diendienā barojas pāvests, tomēr viens ir skaidrs - šis restorāns” ēdienu ceļ jaunos augstumos.
Izsmalcinātas vakariņas restorānā Renommé ar Drappier šampanieti un Heinrihu Erhardu

Izsmalcinātas vakariņas restorānā Renommé ar Drappier šampanieti un Heinrihu Erhardu

Labas idejas mēdz rasties nejauši un viena tāda, apcerīgi malkojot „Drappier” šamanieti, prātā iešāvās šefpavāram Heinriham Erhardam.
Foto: jaunais Andalūzijas suns interjers

Foto: jaunais Andalūzijas suns interjers

Savulaik Augusta Sukuta pretenciozi nosauktais restorāns jau labu laiku pārvērties demokrātiskā krogā un tāds tas pastāv līdz šai baltai dienai.
Restorāns Baltezera krastā

Restorāns Baltezera krastā

Viesnīcas „Baltvilla” restorāns atrodas ārpus Rīgas, taču tik tuvu pilsētai, ka sasniedzams ar auto dažu minūšu laikā.
Fotomirkļi. Restorāns. Pinot.

Fotomirkļi. Restorāns. Pinot.

Smalkā restorānā itin visam jābūt līmenī un „Pinot” šī sajūta pārņem, jau atverot restorāna durvis. „Pinot” ir restorāns ar vērienu.
Izdots Michelin Eiropas lielpilsētu ceļvedis 2014

Izdots Michelin Eiropas lielpilsētu ceļvedis 2014

Respektablais restorānu ceļvedis Michelin izdevis jaunāko Eiropas lielpilsētu ceļvedi, kurā apkopoti Mišelina restorāni ar vienu, divām un trim zvaigznēm.
Pareiza izmēra porcijas. Pareizs restorāns.

Pareiza izmēra porcijas. Pareizs restorāns.

Jau ziņojām, ka gardēžu iecienītajam Rīgas restorānam „International” pievienojies vēl viens vārda brālis – Jūrmalā, Bulduros.
Paziņoti labākie restorāni Āzijā

Paziņoti labākie restorāni Āzijā

Oficiālā ceremonijā Singapūrā paziņoti 50 labākie restorāni Āzijā. Par labāko restorānu Āzijā atzīts „Nahm” restorāns Bankokā, aiz sevis atstājot labāko Japānas restorānu „Narisawa”, kurš par labāko Āzijā tika atzīts pērn.
Restorāna Kolonāde. Mūsu stāsti vizualizācija

Restorāna Kolonāde. Mūsu stāsti vizualizācija

Jau iepriekš ziņots, ka 17.februāra izsolē par Kolonādes telpu nomas tiesībām uzvarēja restorāns "Bibliotēka Nr.1 Restorāns" un jaunajam restorānam dots nosaukums - "Kolonāde. Mūsu Stāsti"
Piecas vietas, kur aizvest vīrieti!

Piecas vietas, kur aizvest vīrieti!

Gadu no gada mīlnieku svētku laikā aktualizējas jautājums – kur aizvest savu sirdsāķīti...? Pierasts, ka vakariņās vīrieši aicina sievietes un restorānus tādās reizēs viņi izvēlas pēc principa „lai dāmai patiktu”.
Uz Centrāltirgu pēc ceptām reņģēm

Uz Centrāltirgu pēc ceptām reņģēm

Mēdz teikt, ka restorānu biznesā svarīgi ir sīkumi, taču „Siļķītes un dillītes” ir apliecinājums pretējam – jo vienkāršāk, jo labāk. Izlietne turpat zālē pie apdriskātas baltu flīžu sienas
Fotogalerija: interjera pārvērtības BIBLIOTĒKA N°1 Restorānā

Fotogalerija: interjera pārvērtības BIBLIOTĒKA N°1 Restorānā

Pavisam nesen „BIBLIOTĒKA N°1 Restorānu" ieviestas vizuālas pārmaiņas un restorāna interjers ieguvis jaunas vērmas un dizaina elementus.
Fotogalerija: restorāns Terra svin gada jubileju

Fotogalerija: restorāns Terra svin gada jubileju

9. janvārī draugu un kolēģu lokā restorāns „Terra” nosvinēja savu pirmo jubileju. Restorāna īpašnieki atzīst, ka pirmais gads restorānam bjiis veikmīgs un arī turpmāk „Terras” moto būs – atgriešanās pie saknēm.
Maksā par laiku, nevis kafiju!

Maksā par laiku, nevis kafiju!

Uzņēmēji no Krievijas Londonā atvēruši kafejnīcu, kur klients maksā nevis par ēdienu un dzērieniem, bet gan par laiku, ko tas pavada kafejnīcā.

Piecas svaigas idejas ātrai un kvalitatīvai maltītei

Piecas svaigas idejas ātrai un kvalitatīvai maltītei

Mūsdienās, kad laiks skrien ātrāk kā saprašana, daudziem būtiska ir iespēja paēst ātri. Nevis ātri ēst, bet ātri tikt pie ēšanas, tāpēc visās pasaules malās tik pierasīti ir tā saucamās fast food ieskrietuves. Jēdziens fast food šajā gadījumā piemērots ātrās apkalpošanas standartiem nevis saturam
2013. gadā atvērto restorānu Top 10

2013. gadā atvērto restorānu Top 10

Atskatoties uz 2013. gadu, nākas secināt, ka restorānu dzīvē tas bijis gana raibs un bagāts ar virkni jauniem un interesantiem atklājumiem. Restorānu dzīves portāls Dining.lv apkopojis 2013. gadā atvērto restorānu Top 10
badge

Piedāvājumi!

 
hot Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Jaunums! Dienas ēdienkarte M. Pūre restorānā Ogrē

Ogres "M.Pūre beķereja & resto ...
hot Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Foto: Unikāls neatklāto garšu piedzīvojums Restorānā 3

Restorāns 3 otrā stāva zālē var pi ...

Restorānu vērtējumi


Restorāni | Krogi | Gardēžiem
Aizvērt Izvēlies